Vučić najavio pet miliona evra ulaganja u Ivanjicu

- Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, u obraćanju građanima Ivanjice, ulaganja od pet miliona evra u putnu infrastrukturu te opštine.

Srbija 06.07.2022 | 11:59
Vučić najavio pet miliona evra ulaganja u Ivanjicu

Vučić je, pred sastanak sa predstavnicima Moravičkog okruga, rekao da će razgovarati o Arilju, Kosjeriću, Požegi i Ivanjici i najavio skoru posetu Arilju.

"Dobili smo zahtev od opštine na 1,75 milijardi dinara, odnosno oko 15 miliona evra da uložimo u puteve. Rekli su da su putevi najveći problem. Uložićemo, najpre, u glavnu ulicu posle 30 godina obećanja. Te radove ćete videti još tokom ovog meseca", rekao je Vučić.

U taj projekat biće uloženo ukupno 1,5 miliona evra.

"Pre kraja godine uložićemo ukupno pet miliona evra u putnu infrastrukturu Ivanjice“, precizirao je Vučić i dodao da će radovi krenuti odmah.

Podsetio je da država sa kineskim partnerima radi na projektovanju autoputa Požega-Ivanjica, te Ivanjica-Duga Poljana-Boljare.

"To će btii najveća promena za Ivanjicu, bićete na svega sat i po od Beograda. Sledeće godine završamo autoput do Požege, pa idemo dalje ka Arilju, i ka crnogorksoj granici“, istakao je on.

Vučić je ukazao i da predstoje veliki problemi na zimu.

"I najozbiljnije zemlje u Evropi već uskraćuju toplu vodu, gas, zato što su ozbiljni ljudi tamo. Kod nas dok te nešto ne zadesi, ništa ne preduzimaš. Radimo na tome da bude dovljno nafte, gasa, struje. Ali biće mnogo teška zima po našu zemlju, i zato molim da budemo jedinstveni kao narod", kazao je on.

Istakao je da su ti problemi uvezeni zbog svetskog sukoba.

"Nije to lokalni sukob, kako neki pokušavaju da prikažu. Tamo svi protiv svih ratuju i neće doći brzo do mira, jer niko neće da popusti i svako se nada da porazi drugu stranu", objasnio je on.

Vučić je naglasio da je, pošto je situacija takva, naše da se uzdamo u sebe, čuvamo mir, jedinstvo svoje zemlje i brinemo o njoj.

"Biće velikih pritisaka na nas i oko KiM, ali i sankcija. Mi ćemo da čuvamo mir, ali ćemo da čuvamo i svoju slobodu da samostalno i nezavisno donosimo odluke, da možemo da kažemo da imamo državu koja donosi odluke samo u interesu svojih građana", poručio je Vučić.

Predsednik je najavio i veća ulaganja u politiku nataliteta, više novca za novorođenu decu, majke i više prava za porodilje.

(Tanjug Foto: B92) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

06.07.2022 10:22

Mislim da je gotovo sa ulaganjima u RS. Jasno Vam je da je to zbog Mileta. Da se ne lažemo Srbija i Rs imaju loše odnose. Mora tako, Mile nam pravi probleme. Morate da shvatite da novac gradjana Srbije se razvlači po RS-u. Političari se u RS-u bave Srbovanjem umesto problemima gradjana.

ODGOVORITE