Вучић у Ивањици, посјетио породичну фирму "Флорива"

- Посетом породичне фирме за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа "Флорива" код Ивањице, председник Србије Александар Вучић започео је данас посету Моравичком округу.

Србија 06.07.2022 | 10:27
Вучић у Ивањици, посјетио породичну фирму "Флорива"

Председника Вучића су дочекали власници фирме и запослени, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, председник општине Ивањица Момчило Митровић, председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић...

Радовић ће председнику уручити и захвалницу за развој малинарства у целој Србији.

Власник фирме "Флорива" Зоран Радовановић рекао је за Тањуг да су се још од Другог светског рата његови бака и дека, и са очеве и са мајчине стране, бавили производњом поврћа, а након тога цвећа, па је било логично да се традиција настави.

"Брат и ја смо наставили, а од 2009. године смо то променили и покренули производњу јагодичастог воћа, док смо од 2018. године почели да производимо ракију и друга пића", рекао је Радовановић.

Навео је да је он трећа генерација која се бави пољопривредном производњом и изразио наду да ће то даље наставити његова и деца његовог брата.

Како је рекао, примарна делатност фирме је производња садница јагодичастог воћа, секундарна делатност производња ракија, ликера, воћних вина и сокова, а како каже, имају и неке терцијалне делатности као што је производња бадњака, васкршњи програм...

"Ми смо фирма која се бави разноврсном производњом. Дугогодишња традиција и наш рад, труд и залагањање нас је довело до тога да сада имамо око 20 радника стално запослених. Бавимо се озбиљно производњом и оно што је за нас императив је да све радимо из срца и душе", рекао је Радовановић.

Након посете фирме "Флорива", председник ће у Ивањици одржати састанак са председницима те и општина Сјеница, Рашка, Ариље, Косјерић и Пожега.

Потом ће посетити домаћинство Вукашина Богдановића у селу Куманица након чега одлази на Голију, где ће бити одржана презентација пројекта развоја туризма на тој планини.

(Тањуг Фото: Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

06.07.2022 10:40

БРАВО ПРЕДСИЈЕДНИЧЕ. ЈЕДИНИ НА БАЛКАНУ, СА УРОЂЕНИМ ГЕНИМА ПРАВОГ ДОМАЋИНА. ДА СЕ КУЋИ, ГРАДИ, СТВАРАЈУ ДОБРИ ОДНОСИ МЕЂУ ЉУДИМА. ТАКО ЈЕ МОГУЋЕ НАПРИЈЕД. СВЕ ЗБОГ СРПСКИХ ПОТОМАКА, А ДРУГИХ НАРОДА. ПЕНЗИОНЕР САМ. НЕСТРАНАЧКИ. ОВАКВИ ЛИЈЕПИ ПРИЗОРИ У ОВИМ ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА ИЗМАМЕ РАДОСНЕ ОСМИЈЕХЕ. ЖИВИЈЕЛИ И ВИ И СВИ ДОБРИ ДОМАЋИНИ. СВАКИ СИСТЕМ ТРЕБА ДА ЦИЈЕНИ ДОБРОГ ДОМАЋИНА. КОД НАС У РС УНИШТЕНО, А И ДАЉЕ ПОТАЊА И ОНО ШТО ЈЕ БИЛО ДОБРО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.07.2022 18:56

Домаћини вас довели до просјачког штапа деда мој.