Vučić u Ivanjici, posjetio porodičnu firmu "Floriva"

- Posetom porodične firme za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća "Floriva" kod Ivanjice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Moravičkom okrugu.

Srbija 06.07.2022 | 10:27
Vučić u Ivanjici, posjetio porodičnu firmu "Floriva"

Predsednika Vučića su dočekali vlasnici firme i zaposleni, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović, predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović...

Radović će predsedniku uručiti i zahvalnicu za razvoj malinarstva u celoj Srbiji.

Vlasnik firme "Floriva" Zoran Radovanović rekao je za Tanjug da su se još od Drugog svetskog rata njegovi baka i deka, i sa očeve i sa majčine strane, bavili proizvodnjom povrća, a nakon toga cveća, pa je bilo logično da se tradicija nastavi.

"Brat i ja smo nastavili, a od 2009. godine smo to promenili i pokrenuli proizvodnju jagodičastog voća, dok smo od 2018. godine počeli da proizvodimo rakiju i druga pića", rekao je Radovanović.

Naveo je da je on treća generacija koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i izrazio nadu da će to dalje nastaviti njegova i deca njegovog brata.

Kako je rekao, primarna delatnost firme je proizvodnja sadnica jagodičastog voća, sekundarna delatnost proizvodnja rakija, likera, voćnih vina i sokova, a kako kaže, imaju i neke tercijalne delatnosti kao što je proizvodnja badnjaka, vaskršnji program...

"Mi smo firma koja se bavi raznovrsnom proizvodnjom. Dugogodišnja tradicija i naš rad, trud i zalaganjanje nas je dovelo do toga da sada imamo oko 20 radnika stalno zaposlenih. Bavimo se ozbiljno proizvodnjom i ono što je za nas imperativ je da sve radimo iz srca i duše", rekao je Radovanović.

Nakon posete firme "Floriva", predsednik će u Ivanjici održati sastanak sa predsednicima te i opština Sjenica, Raška, Arilje, Kosjerić i Požega.

Potom će posetiti domaćinstvo Vukašina Bogdanovića u selu Kumanica nakon čega odlazi na Goliju, gde će biti održana prezentacija projekta razvoja turizma na toj planini.

(Tanjug Foto: Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

+

06.07.2022 10:40

BRAVO PREDSIJEDNIČE. JEDINI NA BALKANU, SA UROĐENIM GENIMA PRAVOG DOMAĆINA. DA SE KUĆI, GRADI, STVARAJU DOBRI ODNOSI MEĐU LJUDIMA. TAKO JE MOGUĆE NAPRIJED. SVE ZBOG SRPSKIH POTOMAKA, A DRUGIH NARODA. PENZIONER SAM. NESTRANAČKI. OVAKVI LIJEPI PRIZORI U OVIM TEŠKIM VREMENIMA IZMAME RADOSNE OSMIJEHE. ŽIVIJELI I VI I SVI DOBRI DOMAĆINI. SVAKI SISTEM TREBA DA CIJENI DOBROG DOMAĆINA. KOD NAS U RS UNIŠTENO, A I DALJE POTANJA I ONO ŠTO JE BILO DOBRO.

ODGOVORITE
Name

Re

06.07.2022 18:56

Domaćini vas doveli do prosjačkog štapa deda moj.