"Јелена представља све оно позитивно што Додик није"

"Она представља све оно позитивно што Милорад Додик није, нити икада може представљати. Поред ње, имамо господина Шаровића, човјека који је прошао голготу, прогањан, затваран од стране представника међународне заједнице са којима је Додик тада сарађивао, али који се увијек враћао и успјешно обављао сваку позицију која му је повјерена", казао је Црнадак.

Република Српска 03.07.2022 | 19:06
"Јелена представља све оно позитивно што Додик није"

- Носање заставе Републике Српске из ходника у кабинет и обрнуто. Најаве да ће се на сједнице Предсједништва БиХ јављати видео-линком. Прихватање формирања Савјета министара без једног српског министра око чега су мјесецима касније бошњачке политичке елите уцјењивале. Прихватања наставка пута БиХ у НАТО, а у исто вријеме доношење фалсификованог документа у Народну скпштину Републике Српске.

Потпуно препуштање вањске политике Џаферовићу, Комшићу, Турковићевој и Алкалају, што је довело Републику Српску на најниже гране на међународној сцени од када постоји, али и масовно враћање српских дипломата из дипломатско-конзуларних представништава. Покуњено враћање у Сарајево иако није ријешено питање наметнуте Инцкове одлуке.

Фијаско са враћањем надлежности. Петљање у све и свашта, па и у медицинска питања током пандемије корона вируса у којој смо били на врху свјетске листе по смртности. Афера „респиратори“ који су се набављали из његовог кабинета, а продавали Републици Српској по десет пута вишим цијенама.

Много галаме, свађе, тензија... све то, и још много тога,  обиљежило је промашени мандат Милорада Додика на мјесту српског члана Предсједништва БиХ.

Иако су многи очекивали да ће Додик у Сарајеву показати зубе, показао је само слабост, немоћ, незнање и сада се, кандидатуром за предсједника, поражен покушава вратити у институције Републике Српске. Покушава, али то ће бити његов коначни пораз – рекао је народни посланик и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак. 

Црнадак каже да су четири године „српске репрезентације“, како их је СНСД славодобитно назвао почетком мандата, нанијеле немјерљиву штету Републици Српској. 

- Ако је Додик, који истини за вољу има преко тридесет година политичког искуства и то на највишим позицијама и који је неприкосновени шеф режима, овако дилетантски поступао у Сарајеву и срозао Републику Српску, шта онда тек очекивати од Жељке Цвијановић?

Уз дужно поштовање, госпођа Цвијановић је ипак неко ко само лојално слуша Додика, кога је он током читаве њене каријере инсталирао на политичке позиције и која никада није била у прилици да се бори са озбиљним „играчима“ ни у БиХ, нити у иностранству.

Члан Предсједништва БиХ, што г-ђа Цвијановић покушава постати, задужен је за вођење вањске политике, а њени највећи "успјеси" на том пољу су стајање у публици на инаугурацији предсједника Трампа, састанак са отпуштеним Трамповим савјетником који је због превара завршио у затвору и пријем за преваранта којег је, заједно са Додиком, примила и представила као великог инвеститора из Вијетнама – рекао је Црнадак.  

Црнадак каже да опозиција у изборе иде са много озбиљнијом понудом народу Републике Српске. 

- Ми смо још крајем прошле године, свјесни свих њених квалитета, кандидовали Јелену Тривић за позицију предсједника Републике Српске. Доктор економских наука, универзитетски професор, особа која је у политичким борбама показала храброст и умјеће. Госпођа Тривић је неко коме је закон изнад свега, ко политику не види као прилику за остваривање личних интереса и богаћење, неко ко поштује Устав и одредбу да предсједник одражава јединство народа.

Она није неко ко ће да галами без подлоге и основа, ко ће да дијели и свађа народ. Није неко ко је икада у животу радио било шта без да иза себе остави изузетне резултате. Јелена Тривић зна шта је част, достојанство и љубав према својој земљи и народу.

Она представља све оно позитивно што Милорад Додик није, нити икада може представљати. Поред ње, имамо господина Шаровића, човјека који је прошао голготу, прогањан, затваран од стране представника међународне заједнице са којима је Додик тада сарађивао, али који се увијек враћао и успјешно обављао сваку позицију која му је повјерена.

Не морамо ићи у даљу прошлост, нека се само упореде резултати господина Шаровића као министра спољне трговине и економских односа у претходном мандату Савјета министара са укупним резултатима свих министара из читаве „репрезентације“ у овом мандату и све ће бити јасно. Они нуде тандем за себе и свој режим, ми нудимо људе за јачу Републику Српску – поручио је Црнадак.

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Неце успјети

03.07.2022 17:20

Мале су јој сансе поред Додика , да се разумијемо ... Висе је неписменог народа , а сви ти су у снсд-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.07.2022 18:48

Он је само знао у председнисву да рице уз хармонику. Бисерка је задузена да купује папке.

Name

Ре

03.07.2022 19:01

Поредити Јелену и Додика је лако. То је као рај и пакао у корист Јелене. Е па народе видите куда желите послије Октобра. Гласајте за себе и дјецу не за интересе појединаца.

Name

Коста

03.07.2022 19:45

Зашто опозициони политичари додиков начин владања не зову правим именом.Википедија то дефинише као фашизам!Грађани то морају чути и борити се свим силама против тог зла.У РС сви они који немају чланску књижицу СНСД или ових сателитских странака ( стевандић,чавић,дјокић,селак,нешић,чубрило) немају апсолутно никаква права.

Name

Ре

03.07.2022 20:30

Па нека нам медјунсрадна заједница помогне да не буде крадје на изборима.

Name

Ре,неће успјети

04.07.2022 06:49

Не дијелим ваше мишљење,да Јелена неће успјети,јер,оно што она може учинити за народ и РС,то Додик никада неће,нити жели.Зато се сви часни грађани морају потрудити,и дати све од себе да Јелена буде побједник,као што је Станивуковић био на прошлим изборима.Додиков начин самог доласка на власт,познат је свима,као и сваке његове "побједе",на изборима.Наше је само да разговарамо са родбином,пријатељима,комшијама,како би им отворили очи.Иначе,Тривићева,нема конкуренцију у способности,праведности,поштењу,...,поготово,ако је Додик њен противкандидат.

Name

ре Коста

04.07.2022 09:29

Иди у куцу цвеца па цмиздри.И њему је тако ко теби сматао фасизам и да нема слободе.Код њега је било и слободе(никада се не мозе заборавити таква слобода) и није било фасизма.

Name

Англосов

03.07.2022 17:21

СПС и ДНС су избацили своје кандидате и нису хтјели да подрже Мирка и Јелену.СПС избацио Неђу Ђурића за предсједника Српске.Ове двије партије раде за Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

03.07.2022 18:13

Трецина становниства РС су пензионери властодрсци их убједјују ако непобијде неце бити пензија

Name

Татар

03.07.2022 18:25

Ето већ је глупо тактизирање почело.И тога се највише треба прибојавати.СаДодиком не треба никога поредити јер он је оличење примера какав човек не би требао бити.

Name

Ђуро

03.07.2022 18:38

4 године то говорим. Ко је Неђо Ђурић? Какав црни Селак па човјек не зна саставити простопроширену реченицу. Максим Скоко? Хало народе. Погледајте на независним само фотографију те репрезентације. Па то је спрдња мало јача на шта они личе. Брука.

Name

Рере

04.07.2022 11:18

Неце нам медјународна заједница помоци да небуде крадје јер су они поставили дадасњу власт сви добију колаца

Name

Глорошенко

03.07.2022 17:26

Ако ко није данас сконтао да није само Нешић и ДНС тројански коњ него и СПС и Селак кандидујући Неђу Ђурића за предсједника Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

03.07.2022 17:48

Доле криминалци! Живјела слобода! Хоцемо правну државу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2022 20:37

Слазем се и подрзавам!

Name

Богами

03.07.2022 18:19

Ако је тако онда морамо гласати за Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

03.07.2022 19:41

Па како сте провидни и ти врљо и та некултурна глупаца

Name

Ре,Богами

04.07.2022 06:54

Ако гласамо за Додига,онда смо гори од њега!То,не долази у обзир!!!

Name

Драган Мд

03.07.2022 18:51

Зар и Селак??? Имал неко поштен у политици, само метла помазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

03.07.2022 18:52

СНСД једног по једног папка купују, али ме занима да ли ће то подржати њихови бирачи или ће их послати на сметљиште..тог Селака и Нешића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

03.07.2022 19:26

Теско до побједе Тривицева и Саровиц ови су вец припремили терен да им гласове развуку на висе страна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

03.07.2022 20:24

Управо тако, али се ја плашим оних неписмених, нити шта знају, нити читају само гледају режимску тв, тз РТРС, што у ствари није, и посјећују шатор гдје онај антислухиста пјева ( риче ) под шатором, а мисли да лијепо пјева. Страшно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.07.2022 06:29

А ти си паметан,писмен.Родила мама нобеловца.

Name

Све је тацно

03.07.2022 20:35

сто је Црнадак рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.07.2022 06:14

Зато што нема храбрости стати Додику на црту.

Name

Зна ли се шта

03.07.2022 20:49

Колика је цијена гласа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

04.07.2022 05:12

Овдје треба после избора направити као у Италији.посебно платити и обезбедити тузиоца и судију,лопове похапсити и осудити покрадено у будзет.бити немилосрдан према банди.

Name

Горан

04.07.2022 07:34

Све сто си рекао за Јелену је тацно а говореци о Додику ти си дословце описао себе и твој властити нацон дјеловања у сарадњи са британцима.Јелена је у лосем друству и то це је костати функције Предсједника РС.И неце њој ниста помоци прица о злом Додику народ интересује ста је урадила у зивоту осим сто је млада досла до докторске дисертације.О томе она не прица.Истина је да се њој не мозе баци много минуса али навеци монуси су Драаско,Црнадак и Бореновиц.Да је нтезависни кандидат могла би да рацуна на мали озбиљнију утрку овако са Додиком нема сансе. Саровиц је на крају каријере и нема сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово92

04.07.2022 07:46

Остави додика, шта она преставља? Имали какав програм? Шта обећава ? Шта нуди?…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гусак

04.07.2022 08:48

Смраду један, био си МВП, обисао цитаву планету дрзавним парама ал се ниси сјетио да одес у Русију! Или нису хтјели да те приме, или ти нису дали из британске амбасаде... Какав супљак, И он и Бореновиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуј њих

04.07.2022 09:25

Ови који препоруцују ову за предсједника РС це реци,млада,паметна,уцтива,постена,лијепа ... . Ниста то не пије воде на плитицкој сцени БиХ.Рецепт за пропаст.Немате појма,ста ви знате ста је политика.Да могу како, забранио бих вам и да сврљате тако сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

04.07.2022 09:43

Ај то објасни онима на бироу што имају по 5 кућа и 3 возила, криминалцима, снсд-овим "инжењерима", "докторима", "бизнисменима", директорима, начелницима, пријатељима, кумовима, "нек је са'м редовно" људима, итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

04.07.2022 10:49

Овога пута Додик уз сву своју уцијењену и купљену гласаћку " машинерију" нема никакве шансе против Јелене Тривић, за коју ће гласати сав сиромашни, потлаћени, и обесправљени народ, којему је ова власт одузела све осим људскога достојанства, а таквих је много више него свих оних који подржавају садашњу власт заједно!!

ОДГОВОРИТЕ