"Jelena predstavlja sve ono pozitivno što Dodik nije"

"Ona predstavlja sve ono pozitivno što Milorad Dodik nije, niti ikada može predstavljati. Pored nje, imamo gospodina Šarovića, čovjeka koji je prošao golgotu, proganjan, zatvaran od strane predstavnika međunarodne zajednice sa kojima je Dodik tada sarađivao, ali koji se uvijek vraćao i uspješno obavljao svaku poziciju koja mu je povjerena", kazao je Crnadak.

Republika Srpska 03.07.2022 | 19:06
"Jelena predstavlja sve ono pozitivno što Dodik nije"

- Nosanje zastave Republike Srpske iz hodnika u kabinet i obrnuto. Najave da će se na sjednice Predsjedništva BiH javljati video-linkom. Prihvatanje formiranja Savjeta ministara bez jednog srpskog ministra oko čega su mjesecima kasnije bošnjačke političke elite ucjenjivale. Prihvatanja nastavka puta BiH u NATO, a u isto vrijeme donošenje falsifikovanog dokumenta u Narodnu skpštinu Republike Srpske.

Potpuno prepuštanje vanjske politike DŽaferoviću, Komšiću, Turkovićevoj i Alkalaju, što je dovelo Republiku Srpsku na najniže grane na međunarodnoj sceni od kada postoji, ali i masovno vraćanje srpskih diplomata iz diplomatsko-konzularnih predstavništava. Pokunjeno vraćanje u Sarajevo iako nije riješeno pitanje nametnute Inckove odluke.

Fijasko sa vraćanjem nadležnosti. Petljanje u sve i svašta, pa i u medicinska pitanja tokom pandemije korona virusa u kojoj smo bili na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Afera „respiratori“ koji su se nabavljali iz njegovog kabineta, a prodavali Republici Srpskoj po deset puta višim cijenama.

Mnogo galame, svađe, tenzija... sve to, i još mnogo toga,  obilježilo je promašeni mandat Milorada Dodika na mjestu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iako su mnogi očekivali da će Dodik u Sarajevu pokazati zube, pokazao je samo slabost, nemoć, neznanje i sada se, kandidaturom za predsjednika, poražen pokušava vratiti u institucije Republike Srpske. Pokušava, ali to će biti njegov konačni poraz – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak. 

Crnadak kaže da su četiri godine „srpske reprezentacije“, kako ih je SNSD slavodobitno nazvao početkom mandata, nanijele nemjerljivu štetu Republici Srpskoj. 

- Ako je Dodik, koji istini za volju ima preko trideset godina političkog iskustva i to na najvišim pozicijama i koji je neprikosnoveni šef režima, ovako diletantski postupao u Sarajevu i srozao Republiku Srpsku, šta onda tek očekivati od Željke Cvijanović?

Uz dužno poštovanje, gospođa Cvijanović je ipak neko ko samo lojalno sluša Dodika, koga je on tokom čitave njene karijere instalirao na političke pozicije i koja nikada nije bila u prilici da se bori sa ozbiljnim „igračima“ ni u BiH, niti u inostranstvu.

Član Predsjedništva BiH, što g-đa Cvijanović pokušava postati, zadužen je za vođenje vanjske politike, a njeni najveći "uspjesi" na tom polju su stajanje u publici na inauguraciji predsjednika Trampa, sastanak sa otpuštenim Trampovim savjetnikom koji je zbog prevara završio u zatvoru i prijem za prevaranta kojeg je, zajedno sa Dodikom, primila i predstavila kao velikog investitora iz Vijetnama – rekao je Crnadak.  

Crnadak kaže da opozicija u izbore ide sa mnogo ozbiljnijom ponudom narodu Republike Srpske. 

- Mi smo još krajem prošle godine, svjesni svih njenih kvaliteta, kandidovali Jelenu Trivić za poziciju predsjednika Republike Srpske. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, osoba koja je u političkim borbama pokazala hrabrost i umjeće. Gospođa Trivić je neko kome je zakon iznad svega, ko politiku ne vidi kao priliku za ostvarivanje ličnih interesa i bogaćenje, neko ko poštuje Ustav i odredbu da predsjednik odražava jedinstvo naroda.

Ona nije neko ko će da galami bez podloge i osnova, ko će da dijeli i svađa narod. Nije neko ko je ikada u životu radio bilo šta bez da iza sebe ostavi izuzetne rezultate. Jelena Trivić zna šta je čast, dostojanstvo i ljubav prema svojoj zemlji i narodu.

Ona predstavlja sve ono pozitivno što Milorad Dodik nije, niti ikada može predstavljati. Pored nje, imamo gospodina Šarovića, čovjeka koji je prošao golgotu, proganjan, zatvaran od strane predstavnika međunarodne zajednice sa kojima je Dodik tada sarađivao, ali koji se uvijek vraćao i uspješno obavljao svaku poziciju koja mu je povjerena.

Ne moramo ići u dalju prošlost, neka se samo uporede rezultati gospodina Šarovića kao ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u prethodnom mandatu Savjeta ministara sa ukupnim rezultatima svih ministara iz čitave „reprezentacije“ u ovom mandatu i sve će biti jasno. Oni nude tandem za sebe i svoj režim, mi nudimo ljude za jaču Republiku Srpsku – poručio je Crnadak.

Komentari / 33

Ostavite komentar
Name

Nece uspjeti

03.07.2022 17:20

Male su joj sanse pored Dodika , da se razumijemo ... Vise je nepismenog naroda , a svi ti su u snsd-u

ODGOVORITE
Name

Borac

03.07.2022 18:48

On je samo znao u predsednisvu da rice uz harmoniku. Biserka je zaduzena da kupuje papke.

Name

Re

03.07.2022 19:01

Porediti Jelenu i Dodika je lako. To je kao raj i pakao u korist Jelene. E pa narode vidite kuda želite poslije Oktobra. Glasajte za sebe i djecu ne za interese pojedinaca.

Name

Kosta

03.07.2022 19:45

Zašto opozicioni političari dodikov način vladanja ne zovu pravim imenom.Vikipedija to definiše kao fašizam!Građani to moraju čuti i boriti se svim silama protiv tog zla.U RS svi oni koji nemaju člansku knjižicu SNSD ili ovih satelitskih stranaka ( stevandić,čavić,djokić,selak,nešić,čubrilo) nemaju apsolutno nikakva prava.

Name

Re

03.07.2022 20:30

Pa neka nam medjunsradna zajednica pomogne da ne bude kradje na izborima.

Name

Re,neće uspjeti

04.07.2022 06:49

Ne dijelim vaše mišljenje,da Jelena neće uspjeti,jer,ono što ona može učiniti za narod i RS,to Dodik nikada neće,niti želi.Zato se svi časni građani moraju potruditi,i dati sve od sebe da Jelena bude pobjednik,kao što je Stanivuković bio na prošlim izborima.Dodikov način samog dolaska na vlast,poznat je svima,kao i svake njegove "pobjede",na izborima.Naše je samo da razgovaramo sa rodbinom,prijateljima,komšijama,kako bi im otvorili oči.Inače,Trivićeva,nema konkurenciju u sposobnosti,pravednosti,poštenju,...,pogotovo,ako je Dodik njen protivkandidat.

Name

re Kosta

04.07.2022 09:29

Idi u kucu cveca pa cmizdri.I njemu je tako ko tebi smatao fasizam i da nema slobode.Kod njega je bilo i slobode(nikada se ne moze zaboraviti takva sloboda) i nije bilo fasizma.

Name

Anglosov

03.07.2022 17:21

SPS i DNS su izbacili svoje kandidate i nisu htjeli da podrže Mirka i Jelenu.SPS izbacio Neđu Đurića za predsjednika Srpske.Ove dvije partije rade za Dodika.

ODGOVORITE
Name

Penzioner

03.07.2022 18:13

Trecina stanovnistva RS su penzioneri vlastodrsci ih ubjedjuju ako nepobijde nece biti penzija

Name

Tatar

03.07.2022 18:25

Eto već je glupo taktiziranje počelo.I toga se najviše treba pribojavati.SaDodikom ne treba nikoga porediti jer on je oličenje primera kakav čovek ne bi trebao biti.

Name

Ђуро

03.07.2022 18:38

4 године то говорим. Ко је Неђо Ђурић? Какав црни Селак па човјек не зна саставити простопроширену реченицу. Максим Скоко? Хало народе. Погледајте на независним само фотографију те репрезентације. Па то је спрдња мало јача на шта они личе. Брука.

Name

Rere

04.07.2022 11:18

Nece nam medjunarodna zajednica pomoci da nebude kradje jer su oni postavili dadasnju vlast svi dobiju kolaca

Name

Glorošenko

03.07.2022 17:26

Ako ko nije danas skontao da nije samo Nešić i DNS trojanski konj nego i SPS i Selak kandidujući Neđu Đurića za predsjednika Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

Prijedlog

03.07.2022 17:48

Dole kriminalci! Živjela sloboda! Hocemo pravnu državu!

ODGOVORITE
Name

Re

03.07.2022 20:37

Slazem se i podrzavam!

Name

Богами

03.07.2022 18:19

Ако је тако онда морамо гласати за Додика

ODGOVORITE
Name

ma daj

03.07.2022 19:41

Pa kako ste providni i ti vrljo i ta nekulturna glupaca

Name

Re,Bogami

04.07.2022 06:54

Ako glasamo za Dodiga,onda smo gori od njega!To,ne dolazi u obzir!!!

Name

Dragan Md

03.07.2022 18:51

Zar i Selak??? Imal neko pošten u politici, samo metla pomaze.

ODGOVORITE
Name

Vesna

03.07.2022 18:52

SNSD jednog po jednog papka kupuju, ali me zanima da li će to podržati njihovi birači ili će ih poslati na smetljište..tog Selaka i Nešića.

ODGOVORITE
Name

Dr

03.07.2022 19:26

Tesko do pobjede Triviceva i Sarovic ovi su vec pripremili teren da im glasove razvuku na vise strana

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

03.07.2022 20:24

Upravo tako, ali se ja plašim onih nepismenih, niti šta znaju, niti čitaju samo gledaju režimsku tv, tz RTRS, što u stvari nije, i posjećuju šator gdje onaj antisluhista pjeva ( riče ) pod šatorom, a misli da lijepo pjeva. Strašno!

ODGOVORITE
Name

re

04.07.2022 06:29

A ti si pametan,pismen.Rodila mama nobelovca.

Name

Sve je tacno

03.07.2022 20:35

sto je Crnadak rekao.

ODGOVORITE
Name

re

04.07.2022 06:14

Zato što nema hrabrosti stati Dodiku na crtu.

Name

Zna li se šta

03.07.2022 20:49

Kolika je cijena glasa?

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

04.07.2022 05:12

Ovdje treba posle izbora napraviti kao u Italiji.posebno platiti i obezbediti tuzioca i sudiju,lopove pohapsiti i osuditi pokradeno u budzet.biti nemilosrdan prema bandi.

Name

Goran

04.07.2022 07:34

Sve sto si rekao za Jelenu je tacno a govoreci o Dodiku ti si doslovce opisao sebe i tvoj vlastiti nacon djelovanja u saradnji sa britancima.Jelena je u losem drustvu i to ce je kostati funkcije Predsjednika RS.I nece njoj nista pomoci prica o zlom Dodiku narod interesuje sta je uradila u zivotu osim sto je mlada dosla do doktorske disertacije.O tome ona ne prica.Istina je da se njoj ne moze baci mnogo minusa ali naveci monusi su Draasko,Crnadak i Borenovic.Da je ntezavisni kandidat mogla bi da racuna na mali ozbiljniju utrku ovako sa Dodikom nema sanse. Sarovic je na kraju karijere i nema sanse.

ODGOVORITE
Name

Jovo92

04.07.2022 07:46

Ostavi dodika, šta ona prestavlja? Imali kakav program? Šta obećava ? Šta nudi?…

ODGOVORITE
Name

Gusak

04.07.2022 08:48

Smradu jedan, bio si MVP, obisao citavu planetu drzavnim parama al se nisi sjetio da odes u Rusiju! Ili nisu htjeli da te prime, ili ti nisu dali iz britanske ambasade... Kakav supljak, I on i Borenovic!

ODGOVORITE
Name

cuj njih

04.07.2022 09:25

Ovi koji preporucuju ovu za predsjednika RS ce reci,mlada,pametna,uctiva,postena,lijepa ... . Nista to ne pije vode na plitickoj sceni BiH.Recept za propast.Nemate pojma,sta vi znate sta je politika.Da mogu kako, zabranio bih vam i da svrljate tako svasta.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

04.07.2022 09:43

Aj to objasni onima na birou što imaju po 5 kuća i 3 vozila, kriminalcima, snsd-ovim "inženjerima", "doktorima", "biznismenima", direktorima, načelnicima, prijateljima, kumovima, "nek je sa'm redovno" ljudima, itd

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

04.07.2022 10:49

Ovoga puta Dodik uz svu svoju ucijenjenu i kupljenu glasaćku " mašineriju" nema nikakve šanse protiv Jelene Trivić, za koju će glasati sav siromašni, potlaćeni, i obespravljeni narod, kojemu je ova vlast oduzela sve osim ljudskoga dostojanstva, a takvih je mnogo više nego svih onih koji podržavaju sadašnju vlast zajedno!!

ODGOVORITE