Кукић о повећању плата и шансама Борјане Кришто

- Бандитизам. Тако академик Славо Кукић оцјењује јучерашњу хитну сједницу Дома народа Парламента Босне и Херцеговине, гдје је усвојен Закон о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за ову годину, а који је претходно прошао и у Представничком дому БиХ.

Босна и Херцеговина 01.07.2022 | 12:22
Кукић о повећању плата и шансама Борјане Кришто

Као што је познато, тим усвајањем подржано је и повећање плате парламентарцима и министрима за 500 КМ, што је изазвало снажне реакције јавности.

Од 11 присутних делегата, за предложени закон гласало је осам, два су била против, а један суздржан.

Кукић у изјави порталу "Радиосарајево" наводи да то чине у предизборно вријеме, "а да уопште не страхују да би им се та врста моралнога бандитизма могла вратити као бумеранг".

"Та чињеница је поражавајућа будући да говори како је обичан човјек овог простора погодан објект за гебелсовско обликовање. Јер, изостанак страха значи да су они који су заробили његов мозак сигурни да ће им, какве год гадарије радили, у октобру опет дати глас. То је поражавајућа спознаја", каже он.

Осврћући се на одлуку лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића да у трку за члана Предсједништва БиХ пошаље своју замјеницу Борјану Кришто, Кукић каже да није изненађен.

"Барем пола године понављам да ће Човић ићи у изборну утакмицу за члана Предсједништва само буде ли сигуран у своју побједу. И да ће у противном на олтар жртве принијети некога од својих сарадника. Ово друго је било јасно од часа када је Жељко Комшић потврдио да ће се кандидовати за још један мандат, али лично нисам очекивао да ће жртвено јање бити госпођа Кришто", истиче Кукић.

Према његовим ријечима, изгледи Кришто у односу на Комшића равни су онима из 2010. године, дакле равни нули.

"Истина, ови избори ће госпођи Кришто, ако ништа друго, помоћи да тестира своју тежину код хрватског бирачког тијела у БиХ. И сигуран сам да ће јој изборни резултат помоћи да коригује суд о себи и харизми коју сама умишља. Живи били па видјели. Госпођа ће, сигуран сам, добити гласове у Дрвару, Грахову и Гламочу од бирача које контролише Додик, али у ливањском крају ће је, због свега што је претходних двадесетак година чинила, приземљити као никада до сада", истакао је академик Кукић.

(БН Фото: Архив)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сарајлија

01.07.2022 11:28

Е нека сте га довели, одавно нам недостаје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2022 12:26

Е нек си га и ти коментарисао,претпостављам да си и ти Сарајлија колико и ови Бањалуцани из Врточа

Name

Зоx

01.07.2022 12:26

Мозес ти причати шта хоћеш, али Борјана побјеђује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејдо

01.07.2022 14:13

Ако се ја не кандидујем

Name

Какав САРАЈЛИЈА?

01.07.2022 12:57

Какви бакрачи! А кога су требали довести , Галијашевића који се у тзв рс свиђа Православцима само кад напада Бошњаке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

01.07.2022 17:37

Потпуно си у праву, Сарајлија нисам, на твоју жалост рођени сам Сарајлија, а то су били сви моји преци, биће и моји потомци!

Name

ух,ух

02.07.2022 13:51

Јели могуце да има јос будала који могу гласати за СНСД СДА и ХДЗ и њихове криминалне водје.ако има дабогда их они ститили док и последњи исели из БИХ у европу.

ОДГОВОРИТЕ