Kukić o povećanju plata i šansama Borjane Krišto

- Banditizam. Tako akademik Slavo Kukić ocjenjuje jučerašnju hitnu sjednicu Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, gdje je usvojen Zakon o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, a koji je prethodno prošao i u Predstavničkom domu BiH.

Bosna i Hercegovina 01.07.2022 | 12:22
Kukić o povećanju plata i šansama Borjane Krišto

Kao što je poznato, tim usvajanjem podržano je i povećanje plate parlamentarcima i ministrima za 500 KM, što je izazvalo snažne reakcije javnosti.

Od 11 prisutnih delegata, za predloženi zakon glasalo je osam, dva su bila protiv, a jedan suzdržan.

Kukić u izjavi portalu "Radiosarajevo" navodi da to čine u predizborno vrijeme, "a da uopšte ne strahuju da bi im se ta vrsta moralnoga banditizma mogla vratiti kao bumerang".

"Ta činjenica je poražavajuća budući da govori kako je običan čovjek ovog prostora pogodan objekt za gebelsovsko oblikovanje. Jer, izostanak straha znači da su oni koji su zarobili njegov mozak sigurni da će im, kakve god gadarije radili, u oktobru opet dati glas. To je poražavajuća spoznaja", kaže on.

Osvrćući se na odluku lidera HDZ BiH Dragana Čovića da u trku za člana Predsjedništva BiH pošalje svoju zamjenicu Borjanu Krišto, Kukić kaže da nije iznenađen.

"Barem pola godine ponavljam da će Čović ići u izbornu utakmicu za člana Predsjedništva samo bude li siguran u svoju pobjedu. I da će u protivnom na oltar žrtve prinijeti nekoga od svojih saradnika. Ovo drugo je bilo jasno od časa kada je Željko Komšić potvrdio da će se kandidovati za još jedan mandat, ali lično nisam očekivao da će žrtveno janje biti gospođa Krišto", ističe Kukić.

Prema njegovim riječima, izgledi Krišto u odnosu na Komšića ravni su onima iz 2010. godine, dakle ravni nuli.

"Istina, ovi izbori će gospođi Krišto, ako ništa drugo, pomoći da testira svoju težinu kod hrvatskog biračkog tijela u BiH. I siguran sam da će joj izborni rezultat pomoći da koriguje sud o sebi i harizmi koju sama umišlja. Živi bili pa vidjeli. Gospođa će, siguran sam, dobiti glasove u Drvaru, Grahovu i Glamoču od birača koje kontroliše Dodik, ali u livanjskom kraju će je, zbog svega što je prethodnih dvadesetak godina činila, prizemljiti kao nikada do sada", istakao je akademik Kukić.

(BN Foto: Arhiv)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Сарајлија

01.07.2022 11:28

Е нека сте га довели, одавно нам недостаје!

ODGOVORITE
Name

Re

01.07.2022 12:26

E nek si ga i ti komentarisao,pretpostavljam da si i ti Sarajlija koliko i ovi Banjalucani iz Vrtoča

Name

Zox

01.07.2022 12:26

Mozes ti pričati šta hoćeš, ali Borjana pobjeđuje

ODGOVORITE
Name

Sejdo

01.07.2022 14:13

Ako se ja ne kandidujem

Name

Kakav SARAJLIJA?

01.07.2022 12:57

Kakvi bakrači! A koga su trebali dovesti , Galijaševića koji se u tzv rs sviđa Pravoslavcima samo kad napada Bošnjake?

ODGOVORITE
Name

Сарајлија

01.07.2022 17:37

Потпуно си у праву, Sarajlija нисам, на твоју жалост рођени сам Сарајлија, а то су били сви моји преци, биће и моји потомци!

Name

uh,uh

02.07.2022 13:51

Jeli moguce da ima jos budala koji mogu glasati za SNSD SDA i HDZ i njihove kriminalne vodje.ako ima dabogda ih oni stitili dok i poslednji iseli iz BIH u evropu.

ODGOVORITE