Шаровић: Односе Српске са Србијом не треба угрожавати

„За грађане Републике Српске, као и за људе који се баве политиком, без обзира да ли је ријеч о позицији или опозицији суштински су важни и приоритетни добри односи са Републиком Србијом и њеним руководством“, поручио је Шаровић.

Република Српска 29.06.2022 | 15:49
Шаровић: Односе Српске са Србијом не треба угрожавати

- Ко год побиједи на октобарским изборима, а ја мислим да ће побиједити опозиција на челу са СДС, градићемо односе Републике Српске са Србијом на највишем могућем нивоу и тим допринијети добрим односима Србије и са  Босном и Херцеговином. У том смислу моја очекивања су позитивна“, поручио је Мирко Шаровић, предсједник СДС на конференцији за новинаре у Бањалуци. 

Одговарајући на питања новинара да прокоментарише нападе на Александра Вучића, који долазе од људи блиских Милораду Додику, а што су јуче пренијели и медији под контролом Додика, Шаровић је одговорио: 

"СДС је увијек настојао да даје допринос сарадњи Српске и Србије и да је посвећивао пажњу да ту сарадњу никада на било који начин не наруши".

Он је изразио захвалност Србији и њеном руководству на подршци коју даје Републици Српској.

„Србија је у протеклим годинама у значајној мјери финансијски и на многе друге начине помагала Републику Српску и њене локалне заједница и у питању су милионски износи“, нагласио је Шаровић. 

Он је поручио да се добри односи Србије и Републике Српске морају његовати без обзира на резултате избора.

„За грађане Републике Српске, као и за људе који се баве политиком, без обзира да ли је ријеч о позицији или опозицији суштински су битни и приоритетни добри односи са Републиком Србијом и њеним руководством“, поручио је Шаровић.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Па јесу ли

29.06.2022 14:00

Угрозени ? По цему ? Саровицу, ако је критика Отвореног Балкана то није угрозавање, вец размјена искустава ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

29.06.2022 14:48

Само угрожавајте грађане РС.

Name

Саровицу

29.06.2022 14:00

Бритању и Америку притискати је такодје вазно, а при том да се талас не отме ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

29.06.2022 14:07

Првенствено дају подршку а и помоћ Додику, народ то не осјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

29.06.2022 14:19

Е за ту ствар се мораш добро посавјетовати са генералом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војислав

29.06.2022 14:36

Каква Србија какви бакрачи, само усе и у своје кљусе. Пусти те ви ту мантру од неке помоћи коју нико видио није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

29.06.2022 15:16

Војиславе, ја сам на својој кози осјетио и видио помоц Србије Републици Српској, као студент основних па постдипломских студија. Имао сам иста права као дрзављани Србије (сто ја лицно тада нисам био), од квалитетнијег образовања, преко права да радим, до здравствене застите. Само слијепац мозе размисљати као ти, јер да нам није србијанских универзитета ми у Српској не бисмо имали писмену особу, а камоли интелектуалца. Само образовање насе дјеце вриједи висе од било какве финансијске или политицке "помоци", а то ни приблизно није једина ствар од знацаја коју нам Србија пруза. Рузно је бити незахвалан, а јос горе ни не примјетити када ти неко пруза много.

Name

Зика

29.06.2022 17:26

слазем се пријатељу ја сам из Београда и мислим да је најбоље свако на своју страну

Name

Хм

29.06.2022 14:42

Русима не одговара Вуциц. Њима треба послусник попут додика. Он це се на идуцим изборима кадидовати за предсједника Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новости

29.06.2022 15:30

Борјана Кришто кандидат за хрватског члана Предсједништва БиХ

ОДГОВОРИТЕ