Šarović: Odnose Srpske sa Srbijom ne treba ugrožavati

„Za građane Republike Srpske, kao i za ljude koji se bave politikom, bez obzira da li je riječ o poziciji ili opoziciji suštinski su važni i prioritetni dobri odnosi sa Republikom Srbijom i njenim rukovodstvom“, poručio je Šarović.

Republika Srpska 29.06.2022 | 15:49
Šarović: Odnose Srpske sa Srbijom ne treba ugrožavati

- Кo god pobijedi na oktobarskim izborima, a ja mislim da će pobijediti opozicija na čelu sa SDS, gradićemo odnose Republike Srpske sa Srbijom na najvišem mogućem nivou i tim doprinijeti dobrim odnosima Srbije i sa  Bosnom i Hercegovinom. U tom smislu moja očekivanja su pozitivna“, poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše napade na Aleksandra Vučića, koji dolaze od ljudi bliskih Miloradu Dodiku, a što su juče prenijeli i mediji pod kontrolom Dodika, Šarović je odgovorio: 

"SDS je uvijek nastojao da daje doprinos saradnji Srpske i Srbije i da je posvećivao pažnju da tu saradnju nikada na bilo koji način ne naruši".

On je izrazio zahvalnost Srbiji i njenom rukovodstvu na podršci koju daje Republici Srpskoj.

„Srbija je u proteklim godinama u značajnoj mjeri finansijski i na mnoge druge načine pomagala Republiku Srpsku i njene lokalne zajednica i u pitanju su milionski iznosi“, naglasio je Šarović. 

On je poručio da se dobri odnosi Srbije i Republike Srpske moraju njegovati bez obzira na rezultate izbora.

„Za građane Republike Srpske, kao i za ljude koji se bave politikom, bez obzira da li je riječ o poziciji ili opoziciji suštinski su bitni i prioritetni dobri odnosi sa Republikom Srbijom i njenim rukovodstvom“, poručio je Šarović.

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pa jesu li

29.06.2022 14:00

Ugrozeni ? Po cemu ? Sarovicu, ako je kritika Otvorenog Balkana to nije ugrozavanje, vec razmjena iskustava ...

ODGOVORITE
Name

c

29.06.2022 14:48

Samo ugrožavajte građane RS.

Name

Sarovicu

29.06.2022 14:00

Britanju i Ameriku pritiskati je takodje vazno, a pri tom da se talas ne otme ...

ODGOVORITE
Name

BOY

29.06.2022 14:07

Prvenstveno daju podršku a i pomoć Dodiku, narod to ne osjeti.

ODGOVORITE
Name

Tatar

29.06.2022 14:19

E za tu stvar se moraš dobro posavjetovati sa generalom

ODGOVORITE
Name

Vojislav

29.06.2022 14:36

Kakva Srbija kakvi bakrači, samo use i u svoje kljuse. Pusti te vi tu mantru od neke pomoći koju niko vidio nije.

ODGOVORITE
Name

Poletarac

29.06.2022 15:16

Vojislave, ja sam na svojoj kozi osjetio i vidio pomoc Srbije Republici Srpskoj, kao student osnovnih pa postdiplomskih studija. Imao sam ista prava kao drzavljani Srbije (sto ja licno tada nisam bio), od kvalitetnijeg obrazovanja, preko prava da radim, do zdravstvene zastite. Samo slijepac moze razmisljati kao ti, jer da nam nije srbijanskih univerziteta mi u Srpskoj ne bismo imali pismenu osobu, a kamoli intelektualca. Samo obrazovanje nase djece vrijedi vise od bilo kakve finansijske ili politicke "pomoci", a to ni priblizno nije jedina stvar od znacaja koju nam Srbija pruza. Ruzno je biti nezahvalan, a jos gore ni ne primjetiti kada ti neko pruza mnogo.

Name

Zika

29.06.2022 17:26

slazem se prijatelju ja sam iz Beograda i mislim da je najbolje svako na svoju stranu

Name

Hm

29.06.2022 14:42

Rusima ne odgovara Vucic. Njima treba poslusnik poput dodika. On ce se na iducim izborima kadidovati za predsjednika Srbije.

ODGOVORITE
Name

Новости

29.06.2022 15:30

Борјана Кришто кандидат за хрватског члана Предсједништва БиХ

ODGOVORITE