Патријарх: Вјера је темељ живота на овим просторима

Његова светост Порфирије, патријарх српски служио је доксологију поводом 140 година од освећења Саборног Храма у Тузли.

Босна и Херцеговина 25.06.2022 | 20:20
Патријарх: Вјера је темељ живота на овим просторима

У моју душу је уткана љубав за све људе који су живјели и  живе на овим просторима, поручио је вјерницима Његова светост Порфирије, патријарх српски.

“Овај свети храм јесте једно мјесто на које долазимо да бисмо изграђивали заједницу јеиднства са Христом. Да градимо заједницу јединства и свједочимо је пред другима, а онда јединствени да градимо мостове са другима. Ово све кажем, јер је моје искуство из дјетињства које сам провео широм БиХ чак и у она времена када није било дозвољено јавно показивати своју вјеру, међу људима ових простора вјера је била очигледна по међусобном разумијевању, по значају и снази породице.”

Вјерници су са радошћу дочекали патријарха српског Порфирија.

На вјери се гради живот, а сви вјерујући народи имају свој систем вриједности, који је израз Божије воље, поручио је вјерницима Његова светост Порфирије, патријарх српски.

Он је рекао и да са друге стране бројни системи вриједности који у свом корјену немају вјеру у Бога.

“Јасно је да ту постоји  велика разлика, али имамо одговорност за оне који не вјерују у Бога, да им посвједочимо својим животом да вјерујемо у Христа и да је Христос тај који одређује наш живот, Његове ријечи, Његове заповијести.”, порука је Његове светости Порфирија, патријарха српског.

Тузла је старо сједиште зворничко - тузланске епархије и патријарх је сматрао за сходно да дође да подржи наш опстанак. То ће бити подршка нашем свештенству, нашем народу који живи у Федерацији БиХ и усудио бих се да кажем да је ово велики догађај не само за нашу епархију, већ и за читаву Српску Православну Цркву, рекао је епископ зворничко-тузлански Фотије.

(БН/Ј.Жерајић)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Корослав

25.06.2022 19:28

Човјек што говори је у праву и сто говори стоји иза свега тога и могао би иза сваке ријечи што је изговорио могао ставити главу на пањ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.06.2022 03:24

Могли би у повратку код Додика на ракијицу.

Name

ре

26.06.2022 04:55

Јеси нацитан, види се да си вјерник.

Name

Марко

26.06.2022 07:14

Религија је највеце зло и лаз које јеци јек измислио

ОДГОВОРИТЕ