Неопходно чувати сјећање на Јосефа Боданског

Не смијемо заборавити оне који су бранили српски народ на међународној сцени порука је са састанка градоначелника Бањалуке, Драшка Станивуковића и директора београдског Института за националу и међународну безбједност, Дарка Трифуновић.

Република Српска 22.06.2022 | 20:04
Неопходно чувати сјећање на Јосефа Боданског

Повод за овај сусрет је иницијатива да се Бањалука захвали угледном израелско-америчком аналитичару и публицисти Јосефу Боданском за све што је учинио за српски народ.  

Неопходно је сачувати сјећање на Јосефа Боданског, који је прошле године преминуо а урадио је толико тога за српски народ, истичу у београдском Институту за националу и међународну безбједност.

"Од долазака наших делегација које су одлазиле и из Републике Српске и Српбије за Вашингтон, од првог сведочења српских логораша покојног господина Славуја и господина Дукића а који су имали прилике да сведоче о злочинима над Србима па до спашавања МУП-а Републике Српске 2005. године", изјавио је директор Института за националну и међународну безбједност из Београда, Дарко Трифуновић.

Морамо бити захвални свима који су допријенијели да најважније институције буду сачуване наглашавају у Градској управи Бањалука.

"Господин Бодански и јеврејски народ били су братски и пријатељски са нашим народом у Српској и да је било важно да на међународној сцени у најважнијим конгресима се боре ти људи да ми данас имамо оно што је драгоцјено и данас без чега Срспка не би могла да постоји а то је полиција", рекао је градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић.

Амерички експерт за питања тероризма Јосеф  Бодански преминуо 6. 12. 2021. године. Гостујући раније на БН ТВ говорио је да сумња да би се осјећао сигурно да, попут Срба, живи у БиХ.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јелена Дјуриц

22.06.2022 18:35

Браво! Свака цаст Драску и професору Трифуновицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

22.06.2022 20:43

Сваког човека који је учинио добро дјело за наш народ треба се сјечати.само незнам по чему да се сјечамо бурле кад оде

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

23.06.2022 04:48

Је л' "сјеЧати" , професоре? По свему судећи сте Ви неко ко је учио Драшка ако је судити по његовим ријечима , тачније цитату , горе. Једино сте за бурлу-Доди(г)ка у праву.