Neophodno čuvati sjećanje na Josefa Bodanskog

Ne smijemo zaboraviti one koji su branili srpski narod na međunarodnoj sceni poruka je sa sastanka gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića i direktora beogradskog Instituta za nacionalu i međunarodnu bezbjednost, Darka Trifunović.

Republika Srpska 22.06.2022 | 20:04
Neophodno čuvati sjećanje na Josefa Bodanskog

Povod za ovaj susret je inicijativa da se Banjaluka zahvali uglednom izraelsko-američkom analitičaru i publicisti Josefu Bodanskom za sve što je učinio za srpski narod.  

Neophodno je sačuvati sjećanje na Josefa Bodanskog, koji je prošle godine preminuo a uradio je toliko toga za srpski narod, ističu u beogradskom Institutu za nacionalu i međunarodnu bezbjednost.

"Od dolazaka naših delegacija koje su odlazile i iz Republike Srpske i Srpbije za Vašington, od prvog svedočenja srpskih logoraša pokojnog gospodina Slavuja i gospodina Dukića a koji su imali prilike da svedoče o zločinima nad Srbima pa do spašavanja MUP-a Republike Srpske 2005. godine", izjavio je direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost iz Beograda, Darko Trifunović.

Moramo biti zahvalni svima koji su doprijenijeli da najvažnije institucije budu sačuvane naglašavaju u Gradskoj upravi Banjaluka.

"Gospodin Bodanski i jevrejski narod bili su bratski i prijateljski sa našim narodom u Srpskoj i da je bilo važno da na međunarodnoj sceni u najvažnijim kongresima se bore ti ljudi da mi danas imamo ono što je dragocjeno i danas bez čega Srspka ne bi mogla da postoji a to je policija", rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Američki ekspert za pitanja terorizma Josef  Bodanski preminuo 6. 12. 2021. godine. Gostujući ranije na BN TV govorio je da sumnja da bi se osjećao sigurno da, poput Srba, živi u BiH.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jelena Djuric

22.06.2022 18:35

Bravo! Svaka cast Drasku i profesoru Trifunovicu.

ODGOVORITE
Name

Profesor

22.06.2022 20:43

Svakog čoveka koji je učinio dobro djelo za naš narod treba se sječati.samo neznam po čemu da se sječamo burle kad ode

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

23.06.2022 04:48

Је л' "sjeČati" , професоре? По свему судећи сте Ви неко ко је учио Драшка ако је судити по његовим ријечима , тачније цитату , горе. Једино сте за бурлу-Доди(г)ка у праву.