Додик да заустави Алкалаја у УН, од кукања нема ништа

Представници Републике Српске у бх. институцијама морају зауставити дјеловање амбасадора БиХ у Уједињеним нацијама Свена Алкалај, који на своју руку најављује покретање иницијативе осуде геноцида у Сребреници у УН, каже предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 22.06.2022 | 16:01
Додик да заустави Алкалаја у УН, од кукања нема ништа

Он сматра да би због озбиљности ситуације српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Савјета министара БиХ Зорана Тегелтија морали отпутовати у Њујорк и затражити да се званични ставови политике БиХ представе Скупштини УН.

„Видио сам да је Додик упутио неко писмо. Република Српска од кукања на јавном сервису и прича  за домаћу јавност нема никакве користи. Потребна је одлучна акција оних који имају овлаштења и кредибилитет да представљају наш народ у институцијама  на нивоу БиХ, а то су Додик и Тегелтија“, казао је Шаровић.

Он је истакао да Предсједништво БиХ доноси одлуке о спољној политици земље, а да је улога министара само да проводе донесене одлуке.

„Амбасадор БиХ при УН искаче изван устаљене спољне политике БиХ јер је потребно да за било који свој потез затражи став Предсједништва БиХ. Он чини супротно и Додик и Тегелтија морају зауставити безакоње и неуставно дјеловање Алкалаја“, категоричан је Шаровић.  

Он сматра да је ова ситуација велики испит за људе из власти који представљају Републику Српску.

„Оваква резолуција је и раније покретана у Савјету безбједности УН, а сматрам да је ова са већим дометом. Ако се дозволи да ствари иду овим путем, рекао бих да је равна удару који је био са наметањем Инцковог кривичног закона“, упозорио је Шаровић. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Милко

22.06.2022 14:15

Како Додик да отпутује у Америку кад је на црној листи заједно са талибанима и мудзахединима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мргуд

22.06.2022 15:33

Додик је цудо сто се тице изадје и продаје дрзаве и народа ,кадце глупи народ доци памети да га заустави у овој суновратој мисији..

Name

Ре

22.06.2022 15:37

Нека Додик и Тегелтија смијене Турковићеву и Алкалаја. И ријешен проблем. Шта имају причати да УН. Е сад дођемо до тога да је договор о расподијели фотеља јачи од Устава и свих закона. И да нико то не смије ни поменути.

Name

Дамир

22.06.2022 14:20

Па идиоте у твој држави је закон да несмијес негирати за шта вама ваља држава само за паре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

алекса

22.06.2022 14:20

Ајде мајсторе устави ти ако си тако јак и паметан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

22.06.2022 14:21

Додиг, узурпатор или незна или неће да ради оно зашто је дебело плаћен, а колико украде ни сам то незна! Њему је битно да сачува своју г.зицу, а за Републику Српску и њен народ, њега то не интересује !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

22.06.2022 14:50

Па људи шта вам је што се сви бојите те теме.Или је временска се поново наметне да се народу скрене пажња са актуалне катастрофалне ситуације .

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

22.06.2022 15:35

Нека оде рудоња у москву па нек одатле проба поприцати са њујорком Нема њему даље од лактаса до београда то је његова путања а и томе се близи крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТДИ

22.06.2022 17:33

Не ради Алкалај на своју руку, то је лаз. Странке из владајуце структуре су потписале папир признајуци све пресуде домацих и медјународних судова и Алкалај на основу тога мозе дијеловат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко К.

22.06.2022 17:48

Знаци, не одустајете од србовања? Добро. Данас је РС изгубио милијарду и 200 милиона Км вриједне пројекте водоснабдијевања које је ЕУ била припремила. Паре одлазе у Сироки, Грацаницу и Тесањ, а ти се Саровицу купај. Среца па постоји РС, да се хирурски прецизно могу санкционисати проруске снаге у Босни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТО БИ?

23.06.2022 04:52

ЧО'ЕК ЈЕ ЈАВНО,СА ЕНГЛЕСКОГ ТЕНКА,ПРЕД КАМЕРАМА ЛЕПО ОБЈАСНИО ,ШТА СЕ ДЕСИЛО У СРЕБРЕНИЦИ! АЛКАЛАЈУ ЈЕ ДОВОЉНО ДА У УН-у ПУСТИ СНИМАК КАДА МИЛЕ ОБЈАШЊАВА ДОГАЂАЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБРАД,АМЕР,КЕСИЋ

23.06.2022 04:54

АМЕРИМА ПРЕТИ,РАСПАДОМ ДРЖАВЕ И ОСНИВАЊЕМ РУСКР ГУБЕРНИЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ