Dodik da zaustavi Alkalaja u UN, od kukanja nema ništa

Predstavnici Republike Srpske u bh. institucijama moraju zaustaviti djelovanje ambasadora BiH u Ujedinjenim nacijama Svena Alkalaj, koji na svoju ruku najavljuje pokretanje inicijative osude genocida u Srebrenici u UN, kaže predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 22.06.2022 | 16:01
Dodik da zaustavi Alkalaja u UN, od kukanja nema ništa

On smatra da bi zbog ozbiljnosti situacije srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltija morali otputovati u NJujork i zatražiti da se zvanični stavovi politike BiH predstave Skupštini UN.

„Vidio sam da je Dodik uputio neko pismo. Republika Srpska od kukanja na javnom servisu i priča  za domaću javnost nema nikakve koristi. Potrebna je odlučna akcija onih koji imaju ovlaštenja i kredibilitet da predstavljaju naš narod u institucijama  na nivou BiH, a to su Dodik i Tegeltija“, kazao je Šarović.

On je istakao da Predsjedništvo BiH donosi odluke o spoljnoj politici zemlje, a da je uloga ministara samo da provode donesene odluke.

„Ambasador BiH pri UN iskače izvan ustaljene spoljne politike BiH jer je potrebno da za bilo koji svoj potez zatraži stav Predsjedništva BiH. On čini suprotno i Dodik i Tegeltija moraju zaustaviti bezakonje i neustavno djelovanje Alkalaja“, kategoričan je Šarović.  

On smatra da je ova situacija veliki ispit za ljude iz vlasti koji predstavljaju Republiku Srpsku.

„Ovakva rezolucija je i ranije pokretana u Savjetu bezbjednosti UN, a smatram da je ova sa većim dometom. Ako se dozvoli da stvari idu ovim putem, rekao bih da je ravna udaru koji je bio sa nametanjem Inckovog krivičnog zakona“, upozorio je Šarović. 

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Milko

22.06.2022 14:15

Kako Dodik da otputuje u Ameriku kad je na crnoj listi zajedno sa talibanima i mudzahedinima?

ODGOVORITE
Name

Mrgud

22.06.2022 15:33

Dodik je cudo sto se tice izadje i prodaje drzave i naroda ,kadce glupi narod doci pameti da ga zaustavi u ovoj sunovratoj misiji..

Name

Re

22.06.2022 15:37

Neka Dodik i Tegeltija smijene Turkovićevu i Alkalaja. I riješen problem. Šta imaju pričati da UN. E sad dođemo do toga da je dogovor o raspodijeli fotelja jači od Ustava i svih zakona. I da niko to ne smije ni pomenuti.

Name

Damir

22.06.2022 14:20

Pa idiote u tvoj državi je zakon da nesmijes negirati za šta vama valja država samo za pare?

ODGOVORITE
Name

aleksa

22.06.2022 14:20

Ajde majstore ustavi ti ako si tako jak i pametan

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

22.06.2022 14:21

Dodig, uzurpator ili nezna ili neće da radi ono zašto je debelo plaćen, a koliko ukrade ni sam to nezna! Njemu je bitno da sačuva svoju g.zicu, a za Republiku Srpsku i njen narod, njega to ne interesuje !

ODGOVORITE
Name

Tatar

22.06.2022 14:50

Pa ljudi šta vam je što se svi bojite te teme.Ili je vremenska se ponovo nametne da se narodu skrene pažnja sa aktualne katastrofalne situacije .

ODGOVORITE
Name

AR

22.06.2022 15:35

Neka ode rudonja u moskvu pa nek odatle proba popricati sa njujorkom Nema njemu dalje od laktasa do beograda to je njegova putanja a i tome se blizi kraj

ODGOVORITE
Name

TDI

22.06.2022 17:33

Ne radi Alkalaj na svoju ruku, to je laz. Stranke iz vladajuce strukture su potpisale papir priznajuci sve presude domacih i medjunarodnih sudova i Alkalaj na osnovu toga moze dijelovat.

ODGOVORITE
Name

Slavko K.

22.06.2022 17:48

Znaci, ne odustajete od srbovanja? Dobro. Danas je RS izgubio milijardu i 200 miliona Km vrijedne projekte vodosnabdijevanja koje je EU bila pripremila. Pare odlaze u Siroki, Gracanicu i Tesanj, a ti se Sarovicu kupaj. Sreca pa postoji RS, da se hirurski precizno mogu sankcionisati proruske snage u Bosni...

ODGOVORITE
Name

ŠTO BI?

23.06.2022 04:52

ČO'EK JE JAVNO,SA ENGLESKOG TENKA,PRED KAMERAMA LEPO OBJASNIO ,ŠTA SE DESILO U SREBRENICI! ALKALAJU JE DOVOLJNO DA U UN-u PUSTI SNIMAK KADA MILE OBJAŠNJAVA DOGAĐAJE!

ODGOVORITE
Name

OBRAD,AMER,KESIĆ

23.06.2022 04:54

AMERIMA PRETI,RASPADOM DRŽAVE I OSNIVANJEM RUSKR GUBERNIJE!

ODGOVORITE