Гоогле упозорио: Украјини пријете сајбер напади

Извршни директор компаније Гоогле Џеред Коен упозорио је данас пред Савјетом безбједности УН да су сајбер напади, дезинформације и други облици информационог рата који се воде у Украјини најава за будуће проблеме у сајбер простору на другим мјестима.

Свијет 21.06.2022 | 22:35
Гоогле упозорио: Украјини пријете сајбер напади

Државе морају да пронађу начин да смање малициозне сајбер упаде и да се договоре о некој врсти доктрине одвраћања у сајбер простору", рекао је Коен током састанка СБ УН посвећеног говору мржње, подстицањима злочина и звјерстава у Украјини, преноси АП.

Он навео да технолошке компаније располажу стручњацима, али је истакао да не постоји магични алгоритам или јединствена мјера за рјешење овог проблема.

"Проналажење рјешења захтијеваће много експериментисања", поручио је Коен и указао да је Украјина "несразмјерна мета" напредних сајбер напада још од руске анексије Крима 2014. године.

"То је заправо кристална кугла у којој можемо да сагледамо оно што ће се вјероватно дешавати у будућности", упозорио је Коен.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зар је могуће?!

22.06.2022 11:12

На једну "НАПРЕДНУ","ДЕМОКРАТСКУ","НЕ КОРУМПИРАНУ"ДРЖАВУ,УКРАЈИНУ,САЈБЕР НАПАДИ???ТАКВИ НАПАДИ СУ САМО НА РУСИЈУ ДОЗВОЉЕНИ. СВИЈЕТ ТРЕБА УКЛОНИТИ СВЕ ВЛАДЕ НА ЗАПАДУ,ДА БИ СВИЈЕТ ЖИВИО У МИРУ.НА ТОМЕ ТРЕБА НЕУМОРНО РАДИТИ,КАКО БИ ЗА СВИЈЕТ ПОСТОЈАО ЖИВОТ.

ОДГОВОРИТЕ