Google upozorio: Ukrajini prijete sajber napadi

Izvršni direktor kompanije Google Džered Koen upozorio je danas pred Savjetom bezbjednosti UN da su sajber napadi, dezinformacije i drugi oblici informacionog rata koji se vode u Ukrajini najava za buduće probleme u sajber prostoru na drugim mjestima.

Svijet 21.06.2022 | 22:35
Google upozorio: Ukrajini prijete sajber napadi

Države moraju da pronađu način da smanje maliciozne sajber upade i da se dogovore o nekoj vrsti doktrine odvraćanja u sajber prostoru", rekao je Koen tokom sastanka SB UN posvećenog govoru mržnje, podsticanjima zločina i zvjerstava u Ukrajini, prenosi AP.

On naveo da tehnološke kompanije raspolažu stručnjacima, ali je istakao da ne postoji magični algoritam ili jedinstvena mjera za rješenje ovog problema.

"Pronalaženje rješenja zahtijevaće mnogo eksperimentisanja", poručio je Koen i ukazao da je Ukrajina "nesrazmjerna meta" naprednih sajber napada još od ruske aneksije Krima 2014. godine.

"To je zapravo kristalna kugla u kojoj možemo da sagledamo ono što će se vjerovatno dešavati u budućnosti", upozorio je Koen.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zar je moguće?!

22.06.2022 11:12

Na jednu "NAPREDNU","DEMOKRATSKU","NE KORUMPIRANU"DRŽAVU,UKRAJINU,SAJBER NAPADI???TAKVI NAPADI SU SAMO NA RUSIJU DOZVOLJENI. SVIJET TREBA UKLONITI SVE VLADE NA ZAPADU,DA BI SVIJET ŽIVIO U MIRU.NA TOME TREBA NEUMORNO RADITI,KAKO BI ZA SVIJET POSTOJAO ŽIVOT.

ODGOVORITE