Слиједи нова рунда дијалога Београда и Приштине

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак организоваће сутра у Бриселу нову рунду дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача, рекао је портпарол ЕУ Петер Стано.

Србија 20.06.2022 | 19:45
Слиједи нова рунда дијалога Београда и Приштине

Он је навео да ће разговори бити фокусирани на финализацији мапе пута која би требало да олакша примјену договора о енергетици из 2013. и 2015. године.

– Разговараће се и о другим питањима, укључујући и припреме за сљедећи састанак дијалога на високом политичком нивоу – рекао је Стано.

У дипломатским изворима у Бриселу кажу да су Београд и Приштина готово финализовали договор о примјени споразума о енергетици, а да су и преговори о декларацији о несталим лицима у завршној фази, јавио је Тањуг.

Званичници ЕУ најавили су и да прије љетне паузе очекују да ће се у Бриселу одржати још једна рунда дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

Према истом извору, на тој рунди би предсједник Србије Александар Вучић и премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти могли да потврде евентуални договор о енергетици и несталима постигнут на нивоу главних преговарача.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истина

21.06.2022 05:32

Трла баба лан да је продје дан.Граница зацементирана,народ иселио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

21.06.2022 05:46

О цему треба да се преговара? Па Косово је Србија! ЕУ-куцке разбуцале Југославију, а цувају Украјину! Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го

21.06.2022 09:52

Косово је Србија и остаће тако . Вучко ће победити а Куртију остаје Ку….

ОДГОВОРИТЕ