Slijedi nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak organizovaće sutra u Briselu novu rundu dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, rekao je portparol EU Peter Stano.

Srbija 20.06.2022 | 19:45
Slijedi nova runda dijaloga Beograda i Prištine

On je naveo da će razgovori biti fokusirani na finalizaciji mape puta koja bi trebalo da olakša primjenu dogovora o energetici iz 2013. i 2015. godine.

– Razgovaraće se i o drugim pitanjima, uključujući i pripreme za sljedeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou – rekao je Stano.

U diplomatskim izvorima u Briselu kažu da su Beograd i Priština gotovo finalizovali dogovor o primjeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o deklaraciji o nestalim licima u završnoj fazi, javio je Tanjug.

Zvaničnici EU najavili su i da prije ljetne pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Prema istom izvoru, na toj rundi bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti mogli da potvrde eventualni dogovor o energetici i nestalima postignut na nivou glavnih pregovarača.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Istina

21.06.2022 05:32

Trla baba lan da je prodje dan.Granica zacementirana,narod iselio.

ODGOVORITE
Name

realnost

21.06.2022 05:46

O cemu treba da se pregovara? Pa Kosovo je Srbija! EU-kucke razbucale Jugoslaviju, a cuvaju Ukrajinu! Fuj.

ODGOVORITE
Name

Go

21.06.2022 09:52

Kosovo je Srbija i ostaće tako . Vučko će pobediti a Kurtiju ostaje Ku….

ODGOVORITE