У четвртак ћемо видјети каква ће бити архитектура Европе

Председник Александар Вучић изјавио је, уочи сутрашњег наставка дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу у Бриселу, да се нада бар неком договору, али да га занима и шта ће бити у четвртак, 23. јуна на Самиту у Бриселу, јер ће на основу тог састанка моћи да се закључи каква ће бити архитектура Европе.

Србија 20.06.2022 | 17:52
У четвртак ћемо видјети каква ће бити архитектура Европе

На питање новинара шта очекује од сутрашњег дијалога у Бриселу, Вучић је одговорио да очекује да то буде у реду, осим ако, каже, друга страна „поново нешто не измисли“.

"Надам се да можемо неки договор да постигнемо, јер би то био први договор око неких елементарних ствари, што би било важно", рекао је Вучић.

Истакао је, да га, веома занима шта ће бити у четвртак, на Самиту ЕУ и лидера Западног Балкана, јер ће на основу тога, каже, моћи да се закључи каква ће бити архитектура Европа.

Вучић је напоменуо да ће то бити можда и најважнији и најзанимљивији дан у последњих 10 година на европском нивоу.

“Јер ћемо после тога видети каква је архитектура Европе, да разумемо шта нам следи и да боље разумемо своје место, не потцењујући и не прецењујући ни нас ни њих”, рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јаффа

20.06.2022 17:19

Мислим да је то већ завршено. Хрватска је крај ЕУ према нама, остатак Балкана иде у Опен Балкан. А тамо нас чека исто што и Србе у Словенији и Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.06.2022 18:22

Свака част.Ти си прави президент

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

20.06.2022 18:59

то је "вањска" архитектура,ми смо у "средини",нама ће бити исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

20.06.2022 21:47

Три пута мјери па онда рези...ниста добро.

Name

Го

21.06.2022 09:59

Без Србије се не може у ЕУ ми смо мали али врло потребни свјету , сад све зависи од нас и ко нас подржава . Шиптари имају Лобисте и ЕУ а ми немамо никог ни да помогне Србији ни финанцијски ни политички Сами смо али ће се придружити нама 2 земље које ће нас подржати али ни ЕУ није ништа , Хрвати грцају у проблемима Плате никакве а скупоћа већа него икад , а и у другим земљама исто тако , ипак је боље и отворени Балкан него страшна ЕУ и да радимо само за друге а да нас ударају по ушима . Ипак треба Вучића слушати ( нисам присталица никога ) али Вучић што је рекао тако је било и зато га треба подржати а са тим и Србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

балет слона и порцелана

21.06.2022 11:17

Архиктетура им је на стакленим ногама.Недоврсена вавилоска кула се распада.

ОДГОВОРИТЕ