U četvrtak ćemo vidjeti kakva će biti arhitektura Evrope

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu, da se nada bar nekom dogovoru, ali da ga zanima i šta će biti u četvrtak, 23. juna na Samitu u Briselu, jer će na osnovu tog sastanka moći da se zaključi kakva će biti arhitektura Evrope.

Srbija 20.06.2022 | 17:52
U četvrtak ćemo vidjeti kakva će biti arhitektura Evrope

Na pitanje novinara šta očekuje od sutrašnjeg dijaloga u Briselu, Vučić je odgovorio da očekuje da to bude u redu, osim ako, kaže, druga strana „ponovo nešto ne izmisli“.

"Nadam se da možemo neki dogovor da postignemo, jer bi to bio prvi dogovor oko nekih elementarnih stvari, što bi bilo važno", rekao je Vučić.

Istakao je, da ga, veoma zanima šta će biti u četvrtak, na Samitu EU i lidera Zapadnog Balkana, jer će na osnovu toga, kaže, moći da se zaključi kakva će biti arhitektura Evropa.

Vučić je napomenuo da će to biti možda i najvažniji i najzanimljiviji dan u poslednjih 10 godina na evropskom nivou.

“Jer ćemo posle toga videti kakva je arhitektura Evrope, da razumemo šta nam sledi i da bolje razumemo svoje mesto, ne potcenjujući i ne precenjujući ni nas ni njih”, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jaffa

20.06.2022 17:19

Mislim da je to već završeno. Hrvatska je kraj EU prema nama, ostatak Balkana ide u Open Balkan. A tamo nas čeka isto što i Srbe u Sloveniji i Hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

Tatar

20.06.2022 18:22

Svaka čast.Ti si pravi prezident

ODGOVORITE
Name

Ipe

20.06.2022 18:59

to je "vanjska" arhitektura,mi smo u "sredini",nama će biti isto.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

20.06.2022 21:47

Tri puta mjeri pa onda rezi...nista dobro.

Name

Go

21.06.2022 09:59

Bez Srbije se ne može u EU mi smo mali ali vrlo potrebni svjetu , sad sve zavisi od nas i ko nas podržava . Šiptari imaju Lobiste i EU a mi nemamo nikog ni da pomogne Srbiji ni financijski ni politički Sami smo ali će se pridružiti nama 2 zemlje koje će nas podržati ali ni EU nije ništa , Hrvati grcaju u problemima Plate nikakve a skupoća veća nego ikad , a i u drugim zemljama isto tako , ipak je bolje i otvoreni Balkan nego strašna EU i da radimo samo za druge a da nas udaraju po ušima . Ipak treba Vučića slušati ( nisam pristalica nikoga ) ali Vučić što je rekao tako je bilo i zato ga treba podržati a sa tim i Srbiju

ODGOVORITE
Name

balet slona i porcelana

21.06.2022 11:17

Arhiktetura im je na staklenim nogama.Nedovrsena vaviloska kula se raspada.

ODGOVORITE