Јасно ко говори истину, а ко обмањује јавност!

"Након предсједника Вучића и званичника Европске уније, и сам предсједник Русије је у свом саопштењу говорећи о потешкоћама у односима са БиХ, потврдио придруживања БиХ санкцијама против Русије и заиста нема више простора за различите интерпретације. Јасно је ко код нас говори истину, а ко упорно обмањује јавност", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Република Српска 18.06.2022 | 13:16
Јасно ко говори истину, а ко обмањује јавност!

Бореновић каже да то није чињеница која га радује или због које ликује, али да је без обзира на другачије тврдње, намјере, хтијење, тумачење, евидентно нечињење владајућих структура из Српске у заједничким институцијама БиХ, потпуно јасно да се БиХ придружила санкцијама ЕУ против Русије.

"За нас је најважније да се, што је могуће више, измакнемо са радара великих, крупних геополитичких судара и да се посветимо искључиво унутрашњем јачању економије, запошљавању и подизању животног стандарда. И зато је крајње упитна сврсисходност Додикових спољнополитичких преузимања различитих политичких обавеза од Брисела преко Турске до Русије и беспотребног увлачења Српске у контекст крупних глобалних проблема", рекао је Бореновић. 

Он је навео да најважније сагледати економски смисао свих ових Додикових путовања, и овог посљедњег у Русију и да ли има реалан, остварив ефекат за Српску и БиХ.

"Од 2006. године гледамо како сваког јуна одлази у Санкт Петербург, најављује јачање економских веза и инвестиције, а чињеница је да је спољнотрговинска размјена БиХ са Русијом свега око 2%, од чега је тек 0,5% укупна размјена са Српском , а остало са ФБиХ", рекао је Бореновић. 

Бореновић каже да је за Републику Српску најбитнија њена економска снага, запошљавања и развој: 

"У том смислу очекивао сам да се у Русији разговара о рафинеријама у Броду и Модричи које су једини видљив пројекат до сада реализован, а знамо да производни погон у Броду не ради, и то у вријеме невјероватног дивљања цијена горива, што је највећа брига народа који живи и у Броду, Модричи и цијелој Републици Српској и БиХ. О томе није било ријечи и јасно је да Додика не интересују оствариви видљиви економски пројекти, већ неки нови предизборни, односно да је једина сврха његових путовања сликање и лична промоција", закључио је Бореновић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бурле

18.06.2022 11:29

Тако је Браниславе , свака ти част ! А треба мало и кућу провјетрити и рачуне поплаћати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

18.06.2022 12:13

Невиђена лопурде и преварант. Али он само нас вара у РС и никога више. Размислите о томе мало. Другима се је’е за његове небулозе и лупетања јер ми испаштамо а не други.

Name

САНКЦИЈЕ

18.06.2022 12:32

РС није увела санкције РФ Ако БиХ јесу Путин це то вратитити .Иде зима неце бити плина.

Name

РЕ Санкције

18.06.2022 12:59

Ја не знам ко још поред Сарајева користи плин у Сарајеву раја чак скида и плинске сетове са кућа.Давно се требало прикључити на Јужну интерконекцију па нек уцјењују са плином кога могу.

Name

ЗНА СЕ

18.06.2022 12:07

ДОДИГ ЛАЗЕ ЦЈЕЛИ ЗИВОТ.. ДОДИГ ЈЕ ПИЈАЦАР СВЕРЦЕР ИЗ МРЦАЈЕВАЦА.. ЗАДОЈЕН ЛАЗИМА И ПРЕВАРАМА.. ТАКАВ ЈЕ 45 ГОДИНА.. ФУКАРА ПРЕВАРАН ЛАЗОВ.. СИБИЦАР..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

18.06.2022 12:14

Лазе Путин ми само вјерујемо Баји

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

18.06.2022 12:28

Бурле сеоски преварант и лажов фрка чека га робија во се узјогунио .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

18.06.2022 13:11

Не оцекујем од ПОЛИтицара да говоре истину него да им реализација буде истина ... Јасно је да Додик има пар пројеката одрадјених, док Бореновиц полкусава мрзњу Додика, ставити на прву позицију ... Стета сто не постоји Голи оток ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца

19.06.2022 08:36

Хахахахахаха,има "баја"одрађених пројеката,његов пројекат се види на терену,највеће зло послије"јоже"за Србски народ,то само глуп и купит не види!

Name

Мики

20.06.2022 07:48

Тек сад је јасно да сви лажете

ОДГОВОРИТЕ