Батут: Потврђен први случај мајмунских богиња у Србији

 У Србији је регистрован први импортован - потврђен случај оболевања од мајмунских богиња, саопштио је данас Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Србија 17.06.2022 | 14:56
Батут: Потврђен први случај мајмунских богиња у Србији

Случај је дијагностички препознат и терапијски збринут, наводи се у саопштењу и додаје да је лабораторијска дијагностика спроведена на Институту за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак“ .

Територијално надлежни завод за јавно здравље извршио је епидемиолошко истраживање случаја и спроведене су све мере евиденције, тестирања, пријављивања и контроле даљег ширења инфекције у складу са стручно методолошким упутством, наводи "Батут".

У складу са Међународним здравственим правилником и протоколима, о првом потврђеном случају обавештене су међународне здравствене институције.

"Батут" апелује на грађане да, ради очувања здравља, примењују све превентиве мере и поштују препоруке здравствених институција.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кемо

17.06.2022 13:53

Поцелу су да лазу и застрасивају народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

На жалост

17.06.2022 20:31

Да знамо види се на Чанку!Очито примјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је лаж,само пуста лаж...

18.06.2022 06:16

Ех туго,јесу спремне вакцине на јесен? Обавезно вакцинација, ни слуцајно да се те нагомилане вакцине баце...хаха Знас оно неко те превари,једном,два пута али 6 пута, то је вец превисе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Булдозери раде

19.06.2022 06:46

Торлак дао известај за јавност о безименом пацијенту. Мени ово делује некако нестварно. Сто се струке тице то се постује као и до сада,увек следеце две кљуцне седмице.

ОДГОВОРИТЕ