Власт не жели да заврши посао око ПДВ-а и акциза

"СНСД је предложио два амандмана која су прихваћена. Ја сам гласао за те амандмане и надам се да та процедура неће бити изговор да се примјена тог закона пролонгира", рекао је Босић новинарима након сједнице Дома народа.

Босна и Херцеговина 15.06.2022 | 19:36
Власт не жели да заврши посао око ПДВ-а и акциза

- Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић /СДС/ сматра да је лоше што је овај дом данас прихватио Закон о допуни Закона о ПДВ-у у различитом тексту у односу на онај усвојен у Представничком дому због чега иде у процедуру усаглашавања и неће одмах ступити на снагу.

"СНСД је предложио два амандмана која су прихваћена. Ја сам гласао за те амандмане и надам се да та процедура неће бити изговор да се примјена тог закона пролонгира", рекао је Босић новинарима након сједнице Дома народа.

Он је подсјетио да је прошло два мјесеца од како је Представнички дом по хитној процедури усвојио тај закон који још не може ступити на снагу.

"Да не спомињем Закон о акцизама на гориво који још није ни дошао до процедуре. Имајући то у виду, сматрам да они на власти не желе да заврше тај посао. Ово је мали помак на којем честитам, прије свега грађанима који су извршили притисак да би власт пред изборе морала нешто да уради по том питању", рекао је Босић.

Он се осврнуо на усвајање Приједлога Клуба делегата из реда ХДЗ-а о измјенама и допунама Изборног закона, истичући да то показује да се ствари по том питању нису помјериле ни за милиметар.

"Сада је свима јасно да без унутрашњег договора политичара не постоји могућност било какве промјене у БиХ и да од наметања нема ништа. Наметање само даље продубљује кризу. Мислим да је коректан став из Републике Српске да се унапријед изјави да ће прихватити све оно што се договори у Федерацији БиХ /ФБиХ/", рекао је Босић.

Он истиче да је очигледно да овај закон није договорен због чега ће пасти на Представничком дому, те да није сагласан да у овој ситуацији стаје на страну једне од двије супротстављене стране у ФБиХ. 

(БН/Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Татар

15.06.2022 17:53

Ова власт је одраз фашизма и аутократије према сопственом народу који је дошао на Ивицу самоодржања захваљујући своме незнању тврдоглавости и погињању главе А они кркају ли кркају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки Србац

15.06.2022 18:52

Покушавају на сваки начин опструкцијама, не спровођење закона, снсд-а је странка против Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боки

15.06.2022 20:45

До избора ће затезати око свега а онда ће се одобровољити како би гласачи "схватили добре намјере". Свима је јасно који је то шљам тако да им нема спаса.

Name

+

15.06.2022 19:03

Ови су за. 30 година осиромашили Народ. Друштвена предузећа, прелили у своје џепове. По ниској цијени дионица и ваучера. Све платили украденим парама и од шверца. Привреду уништили и иселили трећину способног радног становништва. Осигурали своје потомке за 5 генерација. Борци, инвалиди, Дијеца њихова, пензионери гладни. Здравство се много тог плаћа. Па ко ти може. Уништили РС економски, а хвале се. Високе цијене свему, што значи и оно мало пара отето из џепова Народа. Пропаст, а без рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матко

15.06.2022 20:59

Битанге из власти, смањујте ПДВ идиоти. Ста ви мислите. Наорали сте превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

15.06.2022 22:09

Нисте обавијестени?! Па то вам је давно заврсено, пдв је 17 %, а акцизе су исто недавно повецане! То је вец ријесено!

ОДГОВОРИТЕ