Vlast ne želi da završi posao oko PDV-a i akciza

"SNSD je predložio dva amandmana koja su prihvaćena. Ja sam glasao za te amandmane i nadam se da ta procedura neće biti izgovor da se primjena tog zakona prolongira", rekao je Bosić novinarima nakon sjednice Doma naroda.

Bosna i Hercegovina 15.06.2022 | 19:36
Vlast ne želi da završi posao oko PDV-a i akciza

- Delegat Кluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić /SDS/ smatra da je loše što je ovaj dom danas prihvatio Zakon o dopuni Zakona o PDV-u u različitom tekstu u odnosu na onaj usvojen u Predstavničkom domu zbog čega ide u proceduru usaglašavanja i neće odmah stupiti na snagu.

"SNSD je predložio dva amandmana koja su prihvaćena. Ja sam glasao za te amandmane i nadam se da ta procedura neće biti izgovor da se primjena tog zakona prolongira", rekao je Bosić novinarima nakon sjednice Doma naroda.

On je podsjetio da je prošlo dva mjeseca od kako je Predstavnički dom po hitnoj proceduri usvojio taj zakon koji još ne može stupiti na snagu.

"Da ne spominjem Zakon o akcizama na gorivo koji još nije ni došao do procedure. Imajući to u vidu, smatram da oni na vlasti ne žele da završe taj posao. Ovo je mali pomak na kojem čestitam, prije svega građanima koji su izvršili pritisak da bi vlast pred izbore morala nešto da uradi po tom pitanju", rekao je Bosić.

On se osvrnuo na usvajanje Prijedloga Кluba delegata iz reda HDZ-a o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, ističući da to pokazuje da se stvari po tom pitanju nisu pomjerile ni za milimetar.

"Sada je svima jasno da bez unutrašnjeg dogovora političara ne postoji mogućnost bilo kakve promjene u BiH i da od nametanja nema ništa. Nametanje samo dalje produbljuje krizu. Mislim da je korektan stav iz Republike Srpske da se unaprijed izjavi da će prihvatiti sve ono što se dogovori u Federaciji BiH /FBiH/", rekao je Bosić.

On ističe da je očigledno da ovaj zakon nije dogovoren zbog čega će pasti na Predstavničkom domu, te da nije saglasan da u ovoj situaciji staje na stranu jedne od dvije suprotstavljene strane u FBiH. 

(BN/Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tatar

15.06.2022 17:53

Ova vlast je odraz fašizma i autokratije prema sopstvenom narodu koji je došao na Ivicu samoodržanja zahvaljujući svome neznanju tvrdoglavosti i poginjanju glave A oni krkaju li krkaju.

ODGOVORITE
Name

Boki Srbac

15.06.2022 18:52

Pokušavaju na svaki način opstrukcijama, ne sprovođenje zakona, snsd-a je stranka protiv Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

Re Boki

15.06.2022 20:45

Do izbora će zatezati oko svega a onda će se odobrovoljiti kako bi glasači "shvatili dobre namjere". Svima je jasno koji je to šljam tako da im nema spasa.

Name

+

15.06.2022 19:03

Ovi su za. 30 godina osiromašili Narod. Društvena preduzeća, prelili u svoje džepove. Po niskoj cijeni dionica i vaučera. Sve platili ukradenim parama i od šverca. Privredu uništili i iselili trećinu sposobnog radnog stanovništva. Osigurali svoje potomke za 5 generacija. Borci, invalidi, Dijeca njihova, penzioneri gladni. Zdravstvo se mnogo tog plaća. Pa ko ti može. Uništili RS ekonomski, a hvale se. Visoke cijene svemu, što znači i ono malo para oteto iz džepova Naroda. Propast, a bez rata.

ODGOVORITE
Name

Matko

15.06.2022 20:59

Bitange iz vlasti, smanjujte PDV idioti. Sta vi mislite. Naorali ste previse.

ODGOVORITE
Name

Decko

15.06.2022 22:09

Niste obavijesteni?! Pa to vam je davno zavrseno, pdv je 17 %, a akcize su isto nedavno povecane! To je vec rijeseno!

ODGOVORITE