Дритан демантује албанског колегу Еди Раму

Црногорски премијер Дритан Абазовић демантовао је албанског колегу Еди Раму, који је раније данас написао на Фејсбуку да црногорски колега "Црну Гору данас званично уводи у Отворени Балкан".

Регион 08.06.2022 | 09:44
Дритан демантује албанског колегу Еди Раму

Абазовић је, наиме, на друштвеној мрежи Телеграм написао да није у Охриду да би се придружио иницијативи Отворени Балкан, већ да са ЕУ и НАТО партнерима искажу однос према том пројекту.

"Не идемо у Охрид да се придружимо Отвореном Балкану већ да, заједно са ЕУ партнерима и НАТО савезницима, искажемо однос према једној регионалној иницијативи како би на крају дана имали више разумевања и бољу сарадњу", навео је Абазовић.

Абазовић је на тај начин реаговао на поруку Раме на Фејсбуку да црногорски колега"данас званично уводи Црну Гору у Отворени Балкан".

"Уживајући у кафи по доласку у Охрид, са премијером Дританом Абазовићем, који данас званично уводи Црну Гору у Отворени Балкан, као и са амбасадором САД-а у Србији Крисом Хилом, који је дугогодишњи пријатељ Албаније и Албанаца, али такође непоколебљиви заговорник Отвореног Балкана", написао је Рама.

Уз ову поруку Рама је објавио фотографију са Абазовићем и америчким амбасадором у Србији Кристофером Хилом.

Абазовић први пут присуствује Самиту ове регионалне иницијативе, а раније је изјавио да нема ништа против прикључења Црне Горе ако је то добро за земљу.

У Црној Гори су, иначе, подељена мишљења о приступању Отвореном Балкану, јер део црногорских политичара и стручне јавности тврди да је ова регионална иницијатива замена за прикључење земаља Западног Балкана Европској унији.

Данашњем самиту на Охриду осим Абазовића као гост присуствује и председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија.

(Тањуг Фото: Тањуг/Архива)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стара пословица

08.06.2022 07:53

Врана врани не вади оцију ... То само Ромима и Србима није јасно ... Јевреји су своје сколе платили ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видецемо

08.06.2022 07:58

У ком це правцу ици тај Отворени Балкан, и нецу бас нападати Вуцица и Додика, али це се захтијевати коментар о томе да ли се прави иста греска као и у Југославији ... У Југославији је тако морало, јер Тито није био бас Србин, али да ли је Вуциц Албанац ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.06.2022 08:51

Мора прво менторе питати.

Name

Додику под

08.06.2022 08:00

Обавезно да види ста це са ОХРом ... ОХР је неодговоран тиме сто има само једностране представнике у ХБ и Врх Босни, ипак Република Српска је у Босни и Херцеговини и мора се поставити питање да ли Босњаци хоце да буду проблем Босне или да дрзава напредује, односно да ли је Босна и Херцеговина јавна куца неодгововрног ОХРа или пак ОХР се мозе довести у ред уводјењем и Азијских представника који би дрзали и блоковску равнотезу у БХ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како год

08.06.2022 08:50

Нама је потребан мир, слога и сарадња на све стране. Ко то исто не види као ми у БиХ његов пробем нас мозе бити само секундарни....

Name

Нема

08.06.2022 11:45

Мира уз језике, али ни уз празне желудце, ипак за пун желудац је понекад довљно мотика, а не кредит или шетања над провалијом ... ОХР је неодговрна и криминална творевина. Дјелује у различитим дијеловима БХ и фактор је подијела у БХ као и ратнихушкачки ондоно пљачкашки ...