Dritan demantuje albanskog kolegu Edi Ramu

Crnogorski premijer Dritan Abazović demantovao je albanskog kolegu Edi Ramu, koji je ranije danas napisao na Fejsbuku da crnogorski kolega "Crnu Goru danas zvanično uvodi u Otvoreni Balkan".

Region 08.06.2022 | 09:44
Dritan demantuje albanskog kolegu Edi Ramu

Abazović je, naime, na društvenoj mreži Telegram napisao da nije u Ohridu da bi se pridružio inicijativi Otvoreni Balkan, već da sa EU i NATO partnerima iskažu odnos prema tom projektu.

"Ne idemo u Ohrid da se pridružimo Otvorenom Balkanu već da, zajedno sa EU partnerima i NATO saveznicima, iskažemo odnos prema jednoj regionalnoj inicijativi kako bi na kraju dana imali više razumevanja i bolju saradnju", naveo je Abazović.

Abazović je na taj način reagovao na poruku Rame na Fejsbuku da crnogorski kolega"danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan".

"Uživajući u kafi po dolasku u Ohrid, sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, kao i sa ambasadorom SAD-a u Srbiji Krisom Hilom, koji je dugogodišnji prijatelj Albanije i Albanaca, ali takođe nepokolebljivi zagovornik Otvorenog Balkana", napisao je Rama.

Uz ovu poruku Rama je objavio fotografiju sa Abazovićem i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom.

Abazović prvi put prisustvuje Samitu ove regionalne inicijative, a ranije je izjavio da nema ništa protiv priključenja Crne Gore ako je to dobro za zemlju.

U Crnoj Gori su, inače, podeljena mišljenja o pristupanju Otvorenom Balkanu, jer deo crnogorskih političara i stručne javnosti tvrdi da je ova regionalna inicijativa zamena za priključenje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Današnjem samitu na Ohridu osim Abazovića kao gost prisustvuje i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

(Tanjug Foto: Tanjug/Arhiva)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Stara poslovica

08.06.2022 07:53

Vrana vrani ne vadi ociju ... To samo Romima i Srbima nije jasno ... Jevreji su svoje skole platili ...

ODGOVORITE
Name

Videcemo

08.06.2022 07:58

U kom ce pravcu ici taj Otvoreni Balkan, i necu bas napadati Vucica i Dodika, ali ce se zahtijevati komentar o tome da li se pravi ista greska kao i u Jugoslaviji ... U Jugoslaviji je tako moralo, jer Tito nije bio bas Srbin, ali da li je Vucic Albanac ?

ODGOVORITE
Name

re

08.06.2022 08:51

Mora prvo mentore pitati.

Name

Dodiku pod

08.06.2022 08:00

Obavezno da vidi sta ce sa OHRom ... OHR je neodgovoran time sto ima samo jednostrane predstavnike u HB i Vrh Bosni, ipak Republika Srpska je u Bosni i Hercegovini i mora se postaviti pitanje da li Bosnjaci hoce da budu problem Bosne ili da drzava napreduje, odnosno da li je Bosna i Hercegovina javna kuca neodgovovrnog OHRa ili pak OHR se moze dovesti u red uvodjenjem i Azijskih predstavnika koji bi drzali i blokovsku ravnotezu u BH ...

ODGOVORITE
Name

Kako god

08.06.2022 08:50

Nama je potreban mir, sloga i saradnja na sve strane. Ko to isto ne vidi kao mi u BiH njegov probem nas moze biti samo sekundarni....

Name

Нема

08.06.2022 11:45

Мира уз језике, али ни уз празне желудце, ипак за пун желудац је понекад довљно мотика, а не кредит или шетања над провалијом ... ОХР је неодговрна и криминална творевина. Дјелује у различитим дијеловима БХ и фактор је подијела у БХ као и ратнихушкачки ондоно пљачкашки ...