„БИК ФЕСТ“ у Ситнешима, празник за гурмане

У последње вријеме, упркос  отежаних услова живота,  у многим мјестима  често се организују  манифестације  дружења и забаве на којима се посјетиоцима  бесплатно  дијели  месо  печеног бика на ражњу. Као према оној изреци „…круха и игара, господару“!

Република Српска 05.06.2022 | 15:47
 „БИК ФЕСТ“ у Ситнешима, празник за гурмане

Тако је ова манифестација у србачком селу Ситнеши прерасла у традицију. Више стотина  посјетилаца из овог села, али и цијеле општине и шире, уживало у правом гурманском специјалитету – месу бика печеног на ражњу, који је био тежине  од 750 килограма.

За овај угодјај потрудила се група градјана, медју којима су предњачили  Вид Бабић, Срдјан Новаковић, Дјуро Усорац и  десетак  других Ситнешана  од којих су за ову прилику дошли директно из земаља у којима раде.

"Дружење и забава нас из села, као и гостију, основни је циљ манифестације, која ће се, вјерујем, наставити и наредне године“, каже најстарији и  члан Организациониог одбора „Бик феста“, каже Вид Бабић.

Ђуро Усорац наглашава да је ова манифестација организована управо  по жељи градјана, који су били задовољни првим „Гастро фестом“. Они су дали велику подршку, тврди Усорац.

На  ситнешком „Бик фесту“  представиле су се и чланице Удружења жена,  са производима домаће радиности, ручним радовима, храном традиционалне кухиње и производима од воћа и поврћа  које су припремиле чланице овог удружења.

(БН/С. К. Фото; Бик фест) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

НР

05.06.2022 15:27

А шта друго очекивати од гастарбајтера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сироти нр

06.06.2022 05:31

То је твој народ несрецо.Одакле толика нетрпељивост према свом народу, црни мргуде?