„BIK FEST“ u Sitnešima, praznik za gurmane

U poslednje vrijeme, uprkos  otežanih uslova života,  u mnogim mjestima  često se organizuju  manifestacije  druženja i zabave na kojima se posjetiocima  besplatno  dijeli  meso  pečenog bika na ražnju. Kao prema onoj izreci „…kruha i igara, gospodaru“!

Republika Srpska 05.06.2022 | 15:47
 „BIK FEST“ u Sitnešima, praznik za gurmane

Tako je ova manifestacija u srbačkom selu Sitneši prerasla u tradiciju. Više stotina  posjetilaca iz ovog sela, ali i cijele opštine i šire, uživalo u pravom gurmanskom specijalitetu – mesu bika pečenog na ražnju, koji je bio težine  od 750 kilograma.

Za ovaj ugodjaj potrudila se grupa gradjana, medju kojima su prednjačili  Vid Babić, Srdjan Novaković, Djuro Usorac i  desetak  drugih Sitnešana  od kojih su za ovu priliku došli direktno iz zemalja u kojima rade.

"Druženje i zabava nas iz sela, kao i gostiju, osnovni je cilj manifestacije, koja će se, vjerujem, nastaviti i naredne godine“, kaže najstariji i  član Organizacioniog odbora „Bik festa“, kaže Vid Babić.

Đuro Usorac naglašava da je ova manifestacija organizovana upravo  po želji gradjana, koji su bili zadovoljni prvim „Gastro festom“. Oni su dali veliku podršku, tvrdi Usorac.

Na  sitneškom „Bik festu“  predstavile su se i članice Udruženja žena,  sa proizvodima domaće radinosti, ručnim radovima, hranom tradicionalne kuhinje i proizvodima od voća i povrća  koje su pripremile članice ovog udruženja.

(BN/S. K. Foto; Bik fest) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NR

05.06.2022 15:27

A šta drugo očekivati od gastarbajtera.

ODGOVORITE
Name

Siroti nr

06.06.2022 05:31

To je tvoj narod nesreco.Odakle tolika netrpeljivost prema svom narodu, crni mrgude?