БиХ је увела санкције Русији и Додик је одговоран за то

- Надлежности за вођење спољне политике има Предсједништво, а БиХ се јесте, путем Мисије у Бриселу, придружила санкцијама Савјета ЕУ усмјерених против Русије. То значи да одлука јесте донесена, јер је српски члан Предсједништва БиХ пропустио да реагује, колико код сад он и његови сарадници тврдили супротно", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић. 

Република Српска 04.06.2022 | 17:00
БиХ је увела санкције Русији и Додик је одговоран за то

"Оно што је невјероватно јесте да господин Ковачевић, савјетник српског члана Предсједништва, без проблема тврди да је господин Додик хтио да  на дневни ред сједнице Предсједнишптва стави питање санкција Русији, а да су друга два члана то одбила, као да не зна да сваки члан Предсједништва може сазвати сједницу са једном тачком дневног реда о којој се не гласа и тако спријечити бошњачке политичке актере да самовољно дјелују", додала је она.
 
Она тврди да Ковачевић и други покушавају да се, ухваћени у неистинама, на сваки начин покушавају опрати у јавности: 

"Будући да тврде да санкције уопште нису уведене, а да они имају најближе везе са Русијом, пратићемо да ли ће било ко са листе лица санкционисаних од стране Савјета ЕУ у наредном периоду посјетити Републику Српску и БиХ. Ми смо сигурни да, нажалост, неће", истакла је она.

"Није проблем само ова ситуација и покушаји обмане народа, проблем је што се од самог почетка мандата не мијешају у спољну политику, пуштају друга два члана Предсједништва, министарку иностраних послова и амбасадоре да раде шта хоће, а онда лажним србовањем покушавају да се оперу у јавности, а реалност је да је Српска током њиховог мандата дошла у никада гору спољнуполитичку позицију", рекла је Петровићева. 

"Узгред, вриједи подсјетити да је Лавров посјетио и Бањалуку и И. Сарајево тек кад је био сигуран да неће сусрести никога из ПДП-а, као и да је ПДП-ов министар Црнадак обишао цијели свијет, а да је заобишао само Русију", изјавио је Радован Ковачевић,

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Жељко

04.06.2022 15:43

Опет иста прича, па зар не схватате да ће амбасадор Русије, у БиХ, разоткрити ваше лажи. Ако он каже да је, званично, БиХ увела санкције Русији онда је то ваљда мјеродавно. Све остало су закулисне радње које нису утемељене на уставу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Афтер

04.06.2022 16:21

Џаферовић и Комшић могу лако да надлагласају Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било ?

04.06.2022 16:48

Би професионално да неко објави документ по коме Бих уводи санкције Украјини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно се питам

04.06.2022 16:48

Да ли ико вјерује изјавама портпарола Ковацхевица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.06.2022 22:44

А сто би вјеровали овој Петровицки?

Name

Татар

04.06.2022 17:36

Ма лаже генерал и његов саветник и сви они који тврде да санкције нису уведене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

04.06.2022 18:04

Плаците до октобра а ако будете паметни од октобра би могли пјевати ако будете паметни

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

04.06.2022 18:04

За пељешки мост је повукао витални национални интетес а за санкције није могао. Ковачевићу не буди барем смијешан ако си глуп. Једном реците истину,, ДА ДОДИК ЈЕ ГЛАСАО ЗА САНКЦИЈЕ"то је права истина а зна се добро шта је изјавио по том питању. А памти се како си и ти својевремено звао Р. Српску, то поштени људи памте и не заборављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеленски

04.06.2022 18:14

БХ јаца од Америке и Русије заједно ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста

05.06.2022 05:37

Ако су и уведене , све по заслузи, Додик има право на то,,,то Додо царе, побједа у октобру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема сврхе

05.06.2022 11:07

Бранити Русију од санкција , када Лавров јасно и гласно каже да је највећи непријатељ Српског народа и Републике Српске , најпознатији ратни профитер , највећи издајник , највећи уништитељ свега и свачега , њихов пријатељ , исти онај који им је увео санкције . Ово више нема апсолутно никакве везе са политиком , ово су чисто лични интереси са обе стране , а понајвише огромни криминал . Лавров би учинио највећу услугу Српском народу да тог свог пријатеља поведе са собом у Русију и да већ једном скине народу омчу са врата , али да тај његов пријатељ врати народу све што је отео и опљачкао . Па зато се тамо у Русији и налази и ужива све привилегије и Мира Марковић и њен син Марко , не зато што их они воле , него због милијарди које су пребацили у Русију , а то исто важи и за такозваног Лавровљевог пријатеља .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви су они,они

06.06.2022 06:53

Свеједно иза којих се скраценица крију. Раде само за себе.Не мислеци да це доци време када це се морати објаснити некоме,ста је кад, ста рецено.Нисам за Додика,као ни за једног од ниих. Мука ми је висе. Од свих тих струцњака који у скупстини контрирају,износе своје истине,те ово,те оно, да би на крају "народном вољом" постали вазне,водеце лицности нецега. Које цовек,опет,народном вољом никако да смени.

ОДГОВОРИТЕ