BiH je uvela sankcije Rusiji i Dodik je odgovoran za to

- Nadležnosti za vođenje spoljne politike ima Predsjedništvo, a BiH se jeste, putem Misije u Briselu, pridružila sankcijama Savjeta EU usmjerenih protiv Rusije. To znači da odluka jeste donesena, jer je srpski član Predsjedništva BiH propustio da reaguje, koliko kod sad on i njegovi saradnici tvrdili suprotno", rekla je portparol PDP-a Anja Petrović. 

Republika Srpska 04.06.2022 | 17:00
BiH je uvela sankcije Rusiji i Dodik je odgovoran za to

"Ono što je nevjerovatno jeste da gospodin Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjedništva, bez problema tvrdi da je gospodin Dodik htio da  na dnevni red sjednice Predsjednišptva stavi pitanje sankcija Rusiji, a da su druga dva člana to odbila, kao da ne zna da svaki član Predsjedništva može sazvati sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda o kojoj se ne glasa i tako spriječiti bošnjačke političke aktere da samovoljno djeluju", dodala je ona.
 
Ona tvrdi da Kovačević i drugi pokušavaju da se, uhvaćeni u neistinama, na svaki način pokušavaju oprati u javnosti: 

"Budući da tvrde da sankcije uopšte nisu uvedene, a da oni imaju najbliže veze sa Rusijom, pratićemo da li će bilo ko sa liste lica sankcionisanih od strane Savjeta EU u narednom periodu posjetiti Republiku Srpsku i BiH. Mi smo sigurni da, nažalost, neće", istakla je ona.

"Nije problem samo ova situacija i pokušaji obmane naroda, problem je što se od samog početka mandata ne miješaju u spoljnu politiku, puštaju druga dva člana Predsjedništva, ministarku inostranih poslova i ambasadore da rade šta hoće, a onda lažnim srbovanjem pokušavaju da se operu u javnosti, a realnost je da je Srpska tokom njihovog mandata došla u nikada goru spoljnupolitičku poziciju", rekla je Petrovićeva. 

"Uzgred, vrijedi podsjetiti da je Lavrov posjetio i Banjaluku i I. Sarajevo tek kad je bio siguran da neće susresti nikoga iz PDP-a, kao i da je PDP-ov ministar Crnadak obišao cijeli svijet, a da je zaobišao samo Rusiju", izjavio je Radovan Kovačević,

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Željko

04.06.2022 15:43

Opet ista priča, pa zar ne shvatate da će ambasador Rusije, u BiH, razotkriti vaše laži. Ako on kaže da je, zvanično, BiH uvela sankcije Rusiji onda je to valjda mjerodavno. Sve ostalo su zakulisne radnje koje nisu utemeljene na ustavu.

ODGOVORITE
Name

After

04.06.2022 16:21

Džaferović i Komšić mogu lako da nadlaglasaju Dodika

ODGOVORITE
Name

Bilo ?

04.06.2022 16:48

Bi profesionalno da neko objavi dokument po kome Bih uvodi sankcije Ukrajini.

ODGOVORITE
Name

Stvarno se pitam

04.06.2022 16:48

Da li iko vjeruje izjavama portparola Kovachevica?

ODGOVORITE
Name

Re

04.06.2022 22:44

A sto bi vjerovali ovoj Petrovicki?

Name

Tatar

04.06.2022 17:36

Ma laže general i njegov savetnik i svi oni koji tvrde da sankcije nisu uvedene.

ODGOVORITE
Name

XOXO

04.06.2022 18:04

Placite do oktobra a ako budete pametni od oktobra bi mogli pjevati ako budete pametni

ODGOVORITE
Name

BOY

04.06.2022 18:04

Za pelješki most je povukao vitalni nacionalni intetes a za sankcije nije mogao. Kovačeviću ne budi barem smiješan ako si glup. Jednom recite istinu,, DA DODIK JE GLASAO ZA SANKCIJE"to je prava istina a zna se dobro šta je izjavio po tom pitanju. A pamti se kako si i ti svojevremeno zvao R. Srpsku, to pošteni ljudi pamte i ne zaboravljaju.

ODGOVORITE
Name

Zelenski

04.06.2022 18:14

BH jaca od Amerike i Rusije zajedno ...

ODGOVORITE
Name

Pa sta

05.06.2022 05:37

Ako su i uvedene , sve po zasluzi, Dodik ima pravo na to,,,to Dodo care, pobjeda u oktobru

ODGOVORITE
Name

Nema svrhe

05.06.2022 11:07

Braniti Rusiju od sankcija , kada Lavrov jasno i glasno kaže da je najveći neprijatelj Srpskog naroda i Republike Srpske , najpoznatiji ratni profiter , najveći izdajnik , najveći uništitelj svega i svačega , njihov prijatelj , isti onaj koji im je uveo sankcije . Ovo više nema apsolutno nikakve veze sa politikom , ovo su čisto lični interesi sa obe strane , a ponajviše ogromni kriminal . Lavrov bi učinio najveću uslugu Srpskom narodu da tog svog prijatelja povede sa sobom u Rusiju i da već jednom skine narodu omču sa vrata , ali da taj njegov prijatelj vrati narodu sve što je oteo i opljačkao . Pa zato se tamo u Rusiji i nalazi i uživa sve privilegije i Mira Marković i njen sin Marko , ne zato što ih oni vole , nego zbog milijardi koje su prebacili u Rusiju , a to isto važi i za takozvanog Lavrovljevog prijatelja .

ODGOVORITE
Name

Svi su oni,oni

06.06.2022 06:53

Svejedno iza kojih se skracenica kriju. Rade samo za sebe.Ne misleci da ce doci vreme kada ce se morati objasniti nekome,sta je kad, sta receno.Nisam za Dodika,kao ni za jednog od niih. Muka mi je vise. Od svih tih strucnjaka koji u skupstini kontriraju,iznose svoje istine,te ovo,te ono, da bi na kraju "narodnom voljom" postali vazne,vodece licnosti necega. Koje covek,opet,narodnom voljom nikako da smeni.

ODGOVORITE