Постоје ризици од мијешања трећих земаља у сукоб

- Постоје ризици од мешања трећих земаља у сукоб у Украјини, оценио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Свијет 01.06.2022 | 17:11
Постоје ризици од мијешања трећих земаља у сукоб

Шеф руске дипломатије тврди да "кијевски режим" тражи од својих западних покровитеља да се умешају у сукоб и оценио да то превазилази све границе пристојности и дипломатске комуникације, као и да представља директну провокацију за "увлачење Запада у непријатељства", преноси агенција РИА Новости.

Лавров је, обраћајући се новинарима по завршетку посете Саудијској Арабији, рекао да су "разумни западни политичари" добро свесни тих ризика.

"Нису сви, да будем искрен, у Европској унији, посебно у њеном северном делу. Има политичара који су спремни да иду у ово лудило да би задовољили своје амбиције. Али озбиљне земље у Европској унији, наравно, јесу свесне неприхватљивости таквих сценарија, а чини се да смо недавно чули знаке разумних процена из Вашингтона", казао је Лавров.

Говорећи о проблему испоруке жита на светско тржиште, поручио је да Русија нема проблема са тим.

"Што се тиче Руске Федерације, нема проблема са обезбеђивањем стабилног снабдевања житом на светским тржиштима", казао је руски министар спољних послова, преноси агенција ТАС С.

(Тањуг Фото: Тањуг/АП/Архива) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЗЗ

01.06.2022 15:55

Сигурно да је једна од озбиљних земаља и Германија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2022 19:10

Русија оптужује свију. Сви су јој претња а једино она врси агресију на независну државу. Љигаво и безумно тразење кривице у зртви

Name

Мирослав

01.06.2022 16:19

Бивсе соцјелистицке дрзаве су милитантне, осим њих пар. Оне би да ратују, оне би да управљају ЕУ, а заправо су периферија, имају комплексе, па мисле да це се излецити ратом? Да им није натоваца били би невидљиви. Осим тога рузно је да су тудји послусници. Само да споменем једног мудрог, паметног и рацјоналног преседника Цехословацке, госпидина Бенеса. Успело му је сацувати народ и дрзаву, од Хитлерових нациста.То је успесан политицар, а не ови сто би зртвовали дрзаву и народ за своје цесто лицне интересе, или интересе других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

01.06.2022 16:47

Како нема проблема,кад су им уведене санкције и нико неће из моралних и принципијелних разлога да купи било шта од русса?а онда,неразумем ни доброту Украјинаца..они дозвољавају да русси транспортују плин и нафту преко њене територије,а русси непуштају украјинско жито,јер хоће уз њихово да увале и своје..требају пара..вероватно је то фазон да Украјинци добију подршку целог света,ето,видите да ми њима пуштамо транспорт,шаљемо им струју,воду,дајемо пензије русским терористима а они барбари све руше,пале,убијају..лепа реч непомаже,дајте нам оружије јер то русси једино схватају..лукаво..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2022 18:25

Тебе ни 100 лекара не мозе излецити.

Name

Ре Прњавор

02.06.2022 04:24

Слава Украјини у саставу Русије!!!!