Postoje rizici od miješanja trećih zemalja u sukob

- Postoje rizici od mešanja trećih zemalja u sukob u Ukrajini, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 01.06.2022 | 17:11
Postoje rizici od miješanja trećih zemalja u sukob

Šef ruske diplomatije tvrdi da "kijevski režim" traži od svojih zapadnih pokrovitelja da se umešaju u sukob i ocenio da to prevazilazi sve granice pristojnosti i diplomatske komunikacije, kao i da predstavlja direktnu provokaciju za "uvlačenje Zapada u neprijateljstva", prenosi agencija RIA Novosti.

Lavrov je, obraćajući se novinarima po završetku posete Saudijskoj Arabiji, rekao da su "razumni zapadni političari" dobro svesni tih rizika.

"Nisu svi, da budem iskren, u Evropskoj uniji, posebno u njenom severnom delu. Ima političara koji su spremni da idu u ovo ludilo da bi zadovoljili svoje ambicije. Ali ozbiljne zemlje u Evropskoj uniji, naravno, jesu svesne neprihvatljivosti takvih scenarija, a čini se da smo nedavno čuli znake razumnih procena iz Vašingtona", kazao je Lavrov.

Govoreći o problemu isporuke žita na svetsko tržište, poručio je da Rusija nema problema sa tim.

"Što se tiče Ruske Federacije, nema problema sa obezbeđivanjem stabilnog snabdevanja žitom na svetskim tržištima", kazao je ruski ministar spoljnih poslova, prenosi agencija TAS S.

(Tanjug Foto: Tanjug/AP/Arhiva) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ZZ

01.06.2022 15:55

Sigurno da je jedna od ozbiljnih zemalja i Germanija!

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2022 19:10

Rusija optužuje sviju. Svi su joj pretnja a jedino ona vrsi agresiju na nezavisnu državu. Ljigavo i bezumno trazenje krivice u zrtvi

Name

Miroslav

01.06.2022 16:19

Bivse socjelisticke drzave su militantne, osim njih par. One bi da ratuju, one bi da upravljaju EU, a zapravo su periferija, imaju komplekse, pa misle da ce se izleciti ratom? Da im nije natovaca bili bi nevidljivi. Osim toga ruzno je da su tudji poslusnici. Samo da spomenem jednog mudrog, pametnog i racjonalnog presednika Cehoslovacke, gospidina Benesa. Uspelo mu je sacuvati narod i drzavu, od Hitlerovih nacista.To je uspesan politicar, a ne ovi sto bi zrtvovali drzavu i narod za svoje cesto licne interese, ili interese drugih.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

01.06.2022 16:47

Kako nema problema,kad su im uvedene sankcije i niko neće iz moralnih i principijelnih razloga da kupi bilo šta od russa?a onda,nerazumem ni dobrotu Ukrajinaca..oni dozvoljavaju da russi transportuju plin i naftu preko njene teritorije,a russi nepuštaju ukrajinsko žito,jer hoće uz njihovo da uvale i svoje..trebaju para..verovatno je to fazon da Ukrajinci dobiju podršku celog sveta,eto,vidite da mi njima puštamo transport,šaljemo im struju,vodu,dajemo penzije russkim teroristima a oni barbari sve ruše,pale,ubijaju..lepa reč nepomaže,dajte nam oružije jer to russi jedino shvataju..lukavo..

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2022 18:25

Tebe ni 100 lekara ne moze izleciti.

Name

Re Prnjavor

02.06.2022 04:24

Slava Ukrajini u sastavu Rusije!!!!