Заплијењено 50 килограма дроге у Младеновцу

 Припадници УКП запленили су у Младеновцу око 50 килограма марихуане и ухапсили Д.С. (45) из Краљева и М.Ј. (39) из Младеновца због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Србија 01.06.2022 | 15:16
Заплијењено 50 килограма дроге у Младеновцу

Полиција је ухапсила осумњичене у дворишту породичне куће М. Ј. приликом примопредаје 45 пакета марихуане укупне тежине око 50 килограма, коју је Д. С. својим аутомобилом довезао, како се сумња, са подручја Косова и Метохије.

Осумњичени М. Ј. је у децембру 2020. године ухапшен заједно са још седам особа, јер су као припадници организоване криминалне групе у дужем временском периоду на територију Србије прокријумчарили више од 330 килограма марихуане.

Он је тада пуштен да се брани са слободе, а сада је због поновљеног дела опет ухапшен.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин још једном је од правосудних органа Србије затражио да пооштре казнену политику према онима који дилују дрогу и да дилерима дроге, а посебно вишеструким повратницима у вршењу кривичних дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога не дозволе да се бране са слободе.

„И 2011. и 2012. године писане су му пријаве за поседовање дроге и као што видите он изнова и изнова понавља кривична дела, он изнова и изнова трује нашу децу. Честитам припадницима Министарства унутрашњих послова на преданом раду и на томе што свакодневно склањају дилере са наших улица, далеко од наше деце. Од правосудних органа још једном тражим да пооштре казнену политику према дилерима дроге и да се сваком ко дрогу продаје нашој деци суди као за покушај убиства и да се том олошу никако не дозволи да се брани са слободе", рекао је министар.

Додао је да су припадници полиције у последњих годину и по дана запленили рекордну количину наркотика, више од 12 тона и поручио: "Ми нашу борбу против овог олоша који би да трује и убија нашу децу настављамо".

Осумњиченима М. Ј. и Д. С. је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

(Тањуг Фото: Управа царина Србије)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУЧАНИН..

01.06.2022 14:14

О ХЕБЕМ ТИ ДРЖАВУ, ТАКУ ПОЛИЦИЈЕ И ВЛАСТ, УХВАТИШ ИХ СА ДРОГОМ КОЈОМ ТРУЈУ НАШУ ДЈЕЦУ, ПУСТИШ ИХ ДА СЕ БРÁНĚ СА СЛОБОДЕ, АЛИ КАКВЕ СЛОБОДЕ, КАКВИ ДОКÁЗИ КАДА ИХ ИМАТЕ ВЕЧ У РУКАМА, ИСЛЕДАК ЈЕ ПОНАВЉА СЕ ТАЈ ИСТИ СЛУЧАЈ, ИСТИ ЉУДИ, ПА МАЈМУНЕ ЈЕДАН НЕ ЛАЖИ ВИШЕ ОВАЈ НÁРОД ПРИЗНАЈ ДА СУ ТО ТВОЈИ ДУГОГОДИШЊИ ДИЛЕРИ СА ТВОЈЕ ЛИЧНЕ ПЛАНТÁЖЕ ДРОГА ИВАЊИЦА У ВЛАСНИШТВУ СА БРАТОМ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЧА, И ТВОЈ ИМ ПРИЈАТЕЉОМ АНДРЕЈЕМ ВУЧИЧЕМ, НЕ ЛАЖИ НÁРОД И НЕ УГЛАВЉУЈ СЕ ЈОШ ВИШЕ У ГОВНА, СМРАДЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

02.06.2022 09:51

То у Сокоцу сваки мањи дилер има

ОДГОВОРИТЕ