Zaplijenjeno 50 kilograma droge u Mladenovcu

 Pripadnici UKP zaplenili su u Mladenovcu oko 50 kilograma marihuane i uhapsili D.S. (45) iz Kraljeva i M.J. (39) iz Mladenovca zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Srbija 01.06.2022 | 15:16
Zaplijenjeno 50 kilograma droge u Mladenovcu

Policija je uhapsila osumnjičene u dvorištu porodične kuće M. J. prilikom primopredaje 45 paketa marihuane ukupne težine oko 50 kilograma, koju je D. S. svojim automobilom dovezao, kako se sumnja, sa područja Kosova i Metohije.

Osumnjičeni M. J. je u decembru 2020. godine uhapšen zajedno sa još sedam osoba, jer su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu na teritoriju Srbije prokrijumčarili više od 330 kilograma marihuane.

On je tada pušten da se brani sa slobode, a sada je zbog ponovljenog dela opet uhapšen.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin još jednom je od pravosudnih organa Srbije zatražio da pooštre kaznenu politiku prema onima koji diluju drogu i da dilerima droge, a posebno višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga ne dozvole da se brane sa slobode.

„I 2011. i 2012. godine pisane su mu prijave za posedovanje droge i kao što vidite on iznova i iznova ponavlja krivična dela, on iznova i iznova truje našu decu. Čestitam pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na predanom radu i na tome što svakodnevno sklanjaju dilere sa naših ulica, daleko od naše dece. Od pravosudnih organa još jednom tražim da pooštre kaznenu politiku prema dilerima droge i da se svakom ko drogu prodaje našoj deci sudi kao za pokušaj ubistva i da se tom ološu nikako ne dozvoli da se brani sa slobode", rekao je ministar.

Dodao je da su pripadnici policije u poslednjih godinu i po dana zaplenili rekordnu količinu narkotika, više od 12 tona i poručio: "Mi našu borbu protiv ovog ološa koji bi da truje i ubija našu decu nastavljamo".

Osumnjičenima M. J. i D. S. je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Tanjug Foto: Uprava carina Srbije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BANJALUČANIN..

01.06.2022 14:14

O HEBEM TI DRŽAVU, TAKU POLICIJE I VLAST, UHVATIŠ IH SA DROGOM KOJOM TRUJU NAŠU DJECU, PUSTIŠ IH DA SE BRÁNĚ SA SLOBODE, ALI KAKVE SLOBODE, KAKVI DOKÁZI KADA IH IMATE VEČ U RUKAMA, ISLEDAK JE PONAVLJA SE TAJ ISTI SLUČAJ, ISTI LJUDI, PA MAJMUNE JEDAN NE LAŽI VIŠE OVAJ NÁROD PRIZNAJ DA SU TO TVOJI DUGOGODIŠNJI DILERI SA TVOJE LIČNE PLANTÁŽE DROGA IVANJICA U VLASNIŠTVU SA BRATOM ALEKSANDAR VUČIČA, I TVOJ IM PRIJATELJOM ANDREJEM VUČIČEM, NE LAŽI NÁROD I NE UGLAVLJUJ SE JOŠ VIŠE U GOVNA, SMRADE....

ODGOVORITE
Name

SOKOLAC

02.06.2022 09:51

To u Sokocu svaki manji diler ima

ODGOVORITE