Тужилаштво тражи притвор за Шојића од 30 дана

 Тужилаштво БиХ предложило је притвор од 30 дана за директора Службе за заједничке послове институција БиХ Драгана Шојића због опасности од бјекства и да би могао ометати истрагу.

Босна и Херцеговина 25.05.2022 | 11:02
Тужилаштво тражи притвор за Шојића од 30 дана

Поступајући у предмету за високу корупцију, након испитивања осумњиченог у присуству његовог адвоката, тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора од 30 дана за осумњиченог Шојић Драгана, рођеног 1961. године у Шапцу.

Истрага у предмету интензивно се наставља а притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ.

Притвор због опасности од бјекства предложен је из разлога што осумњичени има држављанство сусједне земље, гдје често путује и борави.

Мјера притвора због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике предложена је из разлога јер се ради о овлаштеној особи и званичнику институције, а током истраге прикупљени су докази да је осумњичени већ вршио притисак на себи подређене службенике, у смислу незаконитих измјена одређене документације.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Драган Шојић, директор Службе за заједничке послове институција БиХ, ухапшен је јуче на свом радном мјесту.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Шпиц

25.05.2022 09:15

Шојић је то, не заборавите. Он сад плови на белу лађу а ми сиротиња добијамо исклијали кромпир у џакови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.05.2022 09:42

Ма,30 година а не дана. Таквим криминалцима није мјесто на слободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&&

25.05.2022 10:58

У овој држави више. Криминалне. И милионера. Него. На сицили. Све у цорку доживотно бандо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тб

25.05.2022 11:48

Ма даај не млатите људи.На шта је црна Сипа спала,гања дневнице ,е бас им је добар задатак.Па и луд види да је ово обрацун изнутра а слуцајно је Шојиц Србин јелте....

ОДГОВОРИТЕ