Tužilaštvo traži pritvor za Šojića od 30 dana

 Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor od 30 dana za direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragana Šojića zbog opasnosti od bjekstva i da bi mogao ometati istragu.

Bosna i Hercegovina 25.05.2022 | 11:02
Tužilaštvo traži pritvor za Šojića od 30 dana

Postupajući u predmetu za visoku korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za osumnjičenog Šojić Dragana, rođenog 1961. godine u Šapcu.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja a pritvor je predložen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP-a BiH.

Pritvor zbog opasnosti od bjekstva predložen je iz razloga što osumnjičeni ima državljanstvo susjedne zemlje, gdje često putuje i boravi.

Mjera pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike predložena je iz razloga jer se radi o ovlaštenoj osobi i zvaničniku institucije, a tokom istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni već vršio pritisak na sebi podređene službenike, u smislu nezakonitih izmjena određene dokumentacije.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dragan Šojić, direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH, uhapšen je juče na svom radnom mjestu.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Špic

25.05.2022 09:15

Šojić je to, ne zaboravite. On sad plovi na belu lađu a mi sirotinja dobijamo isklijali krompir u džakovi.

ODGOVORITE
Name

Borac

25.05.2022 09:42

Ma,30 godina a ne dana. Takvim kriminalcima nije mjesto na slobodi.

ODGOVORITE
Name

&&&&

25.05.2022 10:58

U ovoj državi više. Kriminalne. I milionera. Nego. Na sicili. Sve u corku doživotno bando

ODGOVORITE
Name

Tb

25.05.2022 11:48

Ma daaj ne mlatite ljudi.Na šta je crna Sipa spala,ganja dnevnice ,e bas im je dobar zadatak.Pa i lud vidi da je ovo obracun iznutra a slucajno je Šojic Srbin jelte....

ODGOVORITE