Потврђено: Јелена Тривић кандидат за предсједника Српске 

- Први у Републици Српској, али и БиХ смо одржали сједницу Главног одбора, потврдили носиоце листа за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, а након приједлога Предсједништва партије, Главни одбор је једногласно потврдио да је наш кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на данашњој конференцији за медије.

Република Српска 14.05.2022 | 16:17
Потврђено: Јелена Тривић кандидат за предсједника Српске 

Бореновић је навео да су утврђени сви носиоци листи, осим за изборну Јединицу 2, што ће бити накнадно саопштено и потврдио да су носиоци за Народну скупштину Републике Српске Драшко Станивуковић из Бањалуке, Сања Димитрић из Дервенте, Оливера Недић из Добоја, Снежана Стојановић из Братунца, Славиша Марковић из Бијељине, Миланко Михајилица из Новог Града, Игор Тошић из Пала и Љубиша Крунић из Требиња, док листе за ПД ПС БиХ носе Бранислав Бореновић из Бањалуке, Синиша Голић из Брчког и Саша Борјан из Требиња. 

- Носиоци листа и кључни кандидати ће бити по први пут и значајан број жена и то за кандидат за предсједника и 3 носиоца листи. То није била раније пракса код партија, али то показује и наше демократско сазријевање. Просјек година кандидата је 45, најбоље године за политичко дјеловање – рекао је предсједник ПДП. 

Он је истакао да је сигуран да ће ПДП бити највеће позитивно изненађење наредних избора. 

 - Република Српска се данас налази у најдубљој кризи од Дејтона и учинићемо све да кроз рјешења из нашег Програма обнове учинимо да буде јача, боља, праведнија и запосленија. ПДП улази у кампању са много оптимизма, са одличним истраживањима јавног мњења и  убјеђени у побједу и Јелену Тривић, а и да ће наше листе имати најбољи резултат у историји. Такође, даћемо једнако снажан допринос побједи и кандидата из  наше братске СДС, као и побједи Јелене Тривић – навео је Бореновић. 

Потпредсједница Јелена Тривић је навела да у кампању за предсједника, као и у кампању за посланике, ПДП улази за значајно иновираним Програмом обнове Републике Српске: 

- Полазимо од уставних позиција Републике Српске, које јој дају статус ентитетске државности и то је за нас непромјењива категорија. Република Српска треба да постане стабилизирајући фактор на иначе нестабилном Балкану. Поред тога, Бањалука, са својим географским положајем, мора постати повезница између Београда, Загреба, подгорице, Скопља и Сарајева. Републику Српску видимо на европском путу и у иницијативи Отворени Балкан, коју је покренула Србија и предсједник Вучић и нашим политикама ћемо увјерити и друге структуре из БиХ у предност ове иницијативе, која брише границе између тржишта – поручила је Тривићева.  

Она је навела да борба против криминала и корупције остаје њено и ПДП-ово трајно опредјељење:  

- Народ јесте осиромашен, али је највише гладан правде. Зидно по зрно правде, направићемо правну државу у којој су сви једнаки пред законом – рекла је Тривићева. 

Она је навела да је неопходно растеретити привреду, враћањем пореских стопа из 2008. године, олакшати младима прво запослење, редефиисати појам интервјуа због праведнијег запошљавања: 

- Такође, младима треба олакшати куповину прве стамбене јединице кроз програм социјалне станоградња. Тржишне цијене су ненормално високе, па млади и са пристојним примањима не могу себи обезбиједити прву некретнину, те ту држава мора интервенисати – рекла је Тривићева. 

Тривићева је навела да су неки од циљева, за које су предвиђене мјере у Програму обнове и стабилна и јака привреда, ефикасан јавни сектор који ће бити на услузи инвеститорима, као и сређивање рада јавних предузећа која доприносе тек око 20 милиона КМ буџету, а имају капацитете да дају и до 200 милиона КМ. 

- У мандату ћемо обезбиједити да просјечна плата буде 1000 еура, просјечна пензија 500, те да имамо 330 хиљада запослених – рекла је Тривићева и додала: 

- Један од најзначајнијих циљева је и направити саобраћајницу на истоку Српске, те повезати Бијељину и Требиње. То је у том дијелу Републике приоритет и спремни да се упустио у капитални пројекат и завршимо што прије – истакла је. 

Навела је да су неки од најбитнијих циљева и ефикасна, правовремена и стручна здравствена заштита, као и деполитизација здравства, али и школства, више праксе и у средњим школама и на факултетима, док Завод за запошљавање мора имати активнију улогу између тржишта и образовања. 

- Питање борачке популације не смије бити запостављено. Знамо шта је било на посебној сједници НСРС, гдје је власт показала како им није стало до бораца. Они нису обавеза, него наша дужност. Данас у буџету имамо 150 милиона КМ за зграде јавне управе и за софтвере, а за борце нема. За борце и побољшање њиховог стандарда живота мора бити – рекла је Тривићева. 

Истакла је да су компаративне предности у Реублике Српске у енергетском сектору, туризму и пољопривреду, за коју је планиран програм за останак на селу 2000 породица, у чему држава мора да има значајну улогу, као и да се Српска мора снажније повезати са дијаспором кроз ПДП-ов пројекат Отворена Српска (Цлоуд Српска). На крају је додала: 

- Као што сам рекла и када ме Предсједништво ПДП-а кандидовало, ја ћу се бавити нашим програмом, пропустима власти нудећи рјешења, а не било чијим породицама. Видимо од тада, моји политички притивници се баве и мојом породицом, која је стабилна и не могу јој наудити. Ја идем право ка побједи, уз подршку нашег народа – поручила је Тривићева. 

(БН)

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

Боса Босиц

14.05.2022 14:34

Тривиц, имас мој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.05.2022 15:45

Мој нема. Ништа корисно нисам доживио од њене и политике њене странке, тако да не гласам за њу.

Name

Братунцанин

14.05.2022 16:22

Јелена сретно,имас и мој глас као и комплет моје породице,што није слуцај за листу коју предводи Снезана Стојановиц за изборну јединицу 7.Она је СНСД играц који су је пре пар дана заједно са уједњеном именовали за директора дом здравља а за узврат радице за црвене...добро провјерите ове цињенице

Name

Игор за ре

14.05.2022 18:03

Зена је у опозицији не одлуције ниста , ста си требао дозивјети ?! Али имас право од Миле, породице и кумова смо стварно сваста дозивјели а највисе бахатости и понизења . Против Милорада би гласао да је Во противкандидат а за Јелену Тривиц 100% јер сад да се крене кварити да зиви 150 година не мозе се покварити да буде као Милорад .

Name

РЕ

14.05.2022 20:22

А Михаљица?

Name

кбл за Ре

14.05.2022 22:03

А од кога јеси? Де ми реци да и ја гласам за тог.

Name

Милојко

14.05.2022 14:44

Код нас месари, сумари и уцитељице и њима слицни, зеле да праве Каријеру на нас рацун...весели се српски роде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

14.05.2022 18:05

Предсједница РС ти је професорица енглеског језика , Јелена Тривиц је доктор економских наука , не знам ко ти је "уцитељица" ?!

Name

Дејани

15.05.2022 01:30

Бравар је био бољи од свих магистара, професора и доктора који су били до сада. Не мора имати ни основну школу како треба, само да зна да ради свој посао. И да не краде толико као сто се краде.

Name

Боки Србац

14.05.2022 14:44

Јелена, сретно и пуна подршка. Јелена је кандидат за десетку, сви који не гласају за њу, не мисле својом главом или су уцијењени или глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Јелена

14.05.2022 14:46

Само напријед! Поштена и образована жена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.05.2022 20:54

Подрска Јелени!

Name

Ре

14.05.2022 21:17

Српкиња је. Није само доктор економских наука. И биће предсједница Републике Српске!

Name

Ре

14.05.2022 21:23

Подрска за Јелену!!!

Name

Рамбо

14.05.2022 14:50

Сретно ти царице,несумњам у твоју побједу тко год да ти буде на црти!ПДП и Вукан да узму највише гласова од успаваног народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

14.05.2022 15:01

напокон свијетло на крају тунела дугог 16 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

14.05.2022 15:10

Браво. Ста вриједи кад це опет покусати да купе и покраду изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјидји

14.05.2022 21:24

Зато у сто вецем броју гласати и унистити секту из Бакинаца.

Name

РЕ ТИТО

15.05.2022 04:44

Ако ми изадемо у сто вецем броју немогу они толико покрасти ипак је то до нас самих јер вецина казе ста ту знаци мој глас и тако пар десетина а мозда и стотијак хиљада гласаца казе и онда видите гдје смо ,пидрска за Јелену из Лактаса

Name

Аа

14.05.2022 15:11

Браво ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

14.05.2022 15:21

Ако мозе да цујемо економски и политицки план од господје? Молим вас ако мозе без блацења политицких противника у РС? Стање у РС је забрињавајуце, странци нам раде о глави а насе свадје су им поклон. Мислим да се мозе десити да нам они наметну преседника и владу, без обзира на вољу гласаца? Видимо да довлаце војску, да би могли провести своју вољу и уклонити свакога ко им засмета. Било ко да победи од насих кандидата, треба му позелити сретно, ако је победа воља народа а не странаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мирослав

14.05.2022 16:11

Нека екавице па макар немао шта јести,.... папак.

Name

Ре Мирослав

14.05.2022 16:21

Ти си резимски бот. Па стално понављате исту причу, програм програм. Е да ти ја кажем боту, неце красти свој народ то је најјачи програм.

Name

Нико

14.05.2022 17:10

Не раде нам странци о глави,ради на снсд.

Name

Лауфер

14.05.2022 17:13

Па то су урадили и 1998. године па довели Додика који је и сада некоме добар.

Name

Ђ. Б.

14.05.2022 17:17

Мирославе, теби треба нацртати економски и политички програм и ти га опет не би разумио. Довољно је речено у самом овом тексту, којег ти или ниси ни прочитао или му ниси дорастао. Ако би у наредне 4 године успјела остварити 50% од наведеног ми би били спашени од тоталног уништења до којег нас је довела тренутна власт. Зашто јавно не кажеш да си присталица црвене секте која не бира ријечи и начин вријеђања политичких противника, а што Јелена никада није радила? Нису нас опљачкали ни бакир ни човић, ни најгори непријатељи током задњих 100 година колико нас је опљачка дудук и његови трабанти. Живим за дан када ће се сва та багра наћи иза решетака гдје им је једино и право мјесто.

Name

лопи

14.05.2022 17:22

"наши" све си рекао што мислиш. Немој молим те ићи на изборе! Јел ти мислиш да је "другима" боље у РСу јер су "други"? По уставу РСа не постоје "наши" него грађани односно ЉУДИ мазго! Жена је професорица и може цијелу скупштину ставити у џеп са својим знањем.

Name

Игор

14.05.2022 18:06

Јооооој Миро невољо хахахаха Гдје су 40 енглеских спијуна ? хахахаха

Name

Драго

14.05.2022 18:17

До сад је била воља странаца сјецас се кад су довели бурлу на власт

Name

Ха Ха

14.05.2022 20:19

"мирославе", боље да ниси ништа писао, видиш да ипак има Људи који немају кратко памћење као ти, или си једноствно млад човјек а ова хунта ти мозак испрала ! Тиме што си то написао, несвјено си наружио управо онога кога подржаваш, све то је он радио, са тим странцима !

Name

Мирослав

14.05.2022 21:23

Молим за бар мало пристојности, без увреда, коментар како да не, али не примитиван. Неко реце да сам црвен,како закљуци? НЕ, по уверењу сам на потпуно другој страни. Броз и његови су нас понизили и покрали породицу, јос увек цекам да нам отето врате. Ја сам треца генерација која цека, а иза мене це цекати моја деца.Отето проклето. Немам ја ниста против професорице, али сам само рекао, нека победи онај кога народ изабере, без утицаја и наместања од стране белосветских тутора и амбасадора. Неки коментари су на трагу мрзње, до другацијег мисљења, треба ли нам мрзња? Сви на Отадзбину имамо право и до ње обавезу, без обзир какво политицко уверење имамо.

Name

НР

14.05.2022 15:27

Најбољи кандидат. Паметна, образована, политички искусна. ПОШТЕНА !!! Сигурна побјед на изборима иначе неће бити РС за кратко вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веско

14.05.2022 15:31

Председница Републике Српске од Октобра 2022!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павле

14.05.2022 16:09

Часна паметна поштена ?

Name

Сссс

14.05.2022 17:12

Подрска за Јелену

Name

д

14.05.2022 15:36

Свака част госпођо Тривић до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

14.05.2022 17:41

Од моје цјеле фамиље имаш глас преседнице

Name

Драган

14.05.2022 15:43

Идемо јецо!!! Смијенити багру, него ста, од мене и моје породице имас сигурних 12 гласова...Бања Лука(мисин хан)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Жика

14.05.2022 23:29

И од моје,браће,сестара,наших синова,кћери, схаха и зетова.Са Јеленом уз Божију помоћ у октобру до побједе

Name

Тд

14.05.2022 15:52

Она нам је задња нада у боље сутра

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

14.05.2022 16:18

све цеститке јело

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

14.05.2022 16:18

за Јелену гласамо сви?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свих

14.05.2022 18:45

5 а?

Name

Мира

14.05.2022 16:23

Е да оћеш побједит волила би само оног Додика да не видими не чујем више.Надам се да ћеш се борити за све грађане исто и радничку снагу исто и оне из државних и приватних фирми не дозволит да радник буде роб

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

14.05.2022 18:48

Идемо у будуцност са Јеленом

Name

Ипе

14.05.2022 18:50

Исток и Запад воле полтроне,људе који су подлозни притиску јер имају криминалне радње иза себе,кога увијек могу уцијенити.Зато и једу на власти "подобни". Тривићка нема ораха у џепу,зато ако побиједи бит ће то прави избор људи који немају и не желе "ораха у џепу",ако не,онда пакуј кофере,јер је мањина нормалних и поштених.Треба их оставити да сами са собом владају.

Name

Са стране

14.05.2022 17:48

Мој глас сигурно има!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

14.05.2022 18:04

Јелена Тривиц враца наду да је могуце вратити пристојност у политику. Острог језика али увијек са аргументима који изазивају неконтролисан изљев бијеса код Милорада Додика сигурно је одлицан избор за Предсједницу РС! Нису сви исти, Јелена и Зељка, Јелена и Зора Видовиц, јелена и Дусица Солаја нису и никад не могу бити исте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шукац

14.05.2022 18:25

Хахаха, лози вас Јеца добро.. Вратице вас СНСД у реалност у Октобру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко земљи и народу

14.05.2022 18:25

Који нека жена води. Женама је повјерена кућа и одгој дјеце. Жене ће испунити пакао на Судњем дану јер највећи гријех чине данас на свијету. Запоставили су одгој дјеце, јер дјецу одгаја улица, зато данас имамо као друштво дјецу деликвенте, са девијантним понашањем, дјецу на дрогама, дјецу убице и самоубице. То је против Божији закона, зато имамо пакао на земљи прије правог пакла. Жене вратите се у куће и одгајајте дјецу, а не да ви будете вође и лидери,поред живих људи које је Бог обдарио да буду праведни лидери. А оне неправедне треба убијати и затварати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

14.05.2022 20:18

Терапија? Прескоцена? Вец дузе времена? Ови наси лопови немају јаја, дај неко са јајницима да несто уради.

Name

Ипе

14.05.2022 21:54

Затуцан си,ал баш,чак избија из тебе шовиниста.И не мјешај одгој и породицу,мушкарац може једнако одгајати дјецу,као што и жена може бити у јавном животу и на јавним функцијама фантастична. Или јеси или ниси ЛАВ,а мушко ,женско,само је ствар јапије и карактера.

Name

Теско теби

15.05.2022 00:16

Пукао си ко половна звецка. Хитно попиј терапију и јави се дезурном љекару.

Name

&&&&&

14.05.2022 19:01

Све цеститке. Јелена. Наша. Имаш. 6гласова. Краљице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пук

14.05.2022 19:54

Гуски као она има свугдје ал тако глупе и бахате нигдје

Name

СЕНА МУЛАЛИЦ

14.05.2022 19:12

БРАВО. ИМАС МОЈ ГЛАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАСМИН

14.05.2022 19:16

Зашто не, пружити јој прилику,Јелена бар сад за сад нема никаквих афера за разлику од ових који су огрезли у криминалу.Које су размјере криминала јасно ће се видјети тек кад оду са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

14.05.2022 19:22

Јецо допутовацемо на дан гласања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

14.05.2022 22:01

Останите гдје јесте. Не требате нам ви бирати предсједника. Не живите овде

Name

Херцеговац

14.05.2022 19:45

Поштовани народе РС Напокон неко на политичкој сцени у РС ко заслужује респект на више поља, млада, образована, некормпирана, прави патриота, мајка и тд. Мој народе имаш шансу да оловком изабереш боље. Ако то не урадиш следи нам и даље, корупција, купљене дипломе, одлив младих људи у иностранство, Проинтер и на крају улица. На нама је одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

14.05.2022 19:47

Ајмоо Јелена да ову мафију стрпамо у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

14.05.2022 19:47

Имаш наш глас, ал не чу шта ћете радити са Додиком и "осталима" ако побиједи о, а то је фантазија ал могућа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.05.2022 20:13

Имате гласове моје породице ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

14.05.2022 20:25

А ста цwмо са цизмицом? У Фоцу ,Зеницу или на Туњице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко Крстин

14.05.2022 20:34

Ма нема од тог ниста.... Какав ПДП... Пропала партија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

14.05.2022 20:46

Морамо сви подрзати јелену мој глас има и моје породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

14.05.2022 21:06

Ако се народ буде питао,у шта сумњам,ова госпођа нема конкуренцију. Бојим се да се пита ,,мрски" Запад а њима су потребни другацији играчи,са орасима у џепу,којим могу манипулисати и радити њима шта хоће а они са нама. Тако функционише у све и једној земљи бивше Југе. Све друго су бајке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Јелена!

14.05.2022 21:22

Требају нам промјене и поштени политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена,

14.05.2022 23:45

Посљедња нада за бољи живот. Црвену секту послати на историјско сметлиште

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага Угљевик

15.05.2022 00:24

Од свих кандидата за предсједника Републике Српске,најбоља опција је Јелена Тривић.Зато ћу гласати за Јелену,као и моја породица. Јелена до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

15.05.2022 00:47

Прави кандидат,они ће избацити свог нај јачег кандидата Додика који це изгубити.А за члана предсједништва Мирко је мој избор.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2022 01:21

За јелену гласам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

15.05.2022 05:33

Има ли ко да се клади? Ја типујем да ће Јелена побједити дајем омјер 1 на према 3 ,, читава држава зна да су Огњен а поготово Говедарица побједили и да су избори покрадени и 2014 и 2018 , овај пут немају ЦИК , овај пут народ би гласао за било кога само не за Цвијановићку , дакле народу није битно ко је кандидат опозиције већ само да скину Жељку Цвијановиц која је толико иритантна да је људи очима гледати не могу... јавите се за клађење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.05.2022 05:58

Само храбро напријед и пуно среће Јелена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx

15.05.2022 07:03

Јелена Тривиц има мој глас.Кратко јасно.Позззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бице

15.05.2022 09:06

Меда и млијека,,,,зна се ко је њој идол и ста не признаје,,, Ко схвати тај је интелигентан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена, Бањалука

15.05.2022 20:43

Гласацемо за Јелену! Срећно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бице

17.05.2022 13:33

питам да ли сада имас мед и млијеко узми терапију, знам сигурно да горе не може бити Јелена јако постена и способна особа без ораха у џепу

Name

тито

16.05.2022 12:05

ЈЕЛЕНА 100% ПОДРШКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

17.05.2022 16:42

Нецемо ваљда поред Јелене гласати за Додика

ОДГОВОРИТЕ