Potvrđeno: Jelena Trivić kandidat za predsjednika Srpske 

- Prvi u Republici Srpskoj, ali i BiH smo održali sjednicu Glavnog odbora, potvrdili nosioce lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a nakon prijedloga Predsjedništva partije, Glavni odbor je jednoglasno potvrdio da je naš kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na današnjoj konferenciji za medije.

Republika Srpska 14.05.2022 | 16:17
Potvrđeno: Jelena Trivić kandidat za predsjednika Srpske 

Borenović je naveo da su utvrđeni svi nosioci listi, osim za izbornu Jedinicu 2, što će biti naknadno saopšteno i potvrdio da su nosioci za Narodnu skupštinu Republike Srpske Draško Stanivuković iz Banjaluke, Sanja Dimitrić iz Dervente, Olivera Nedić iz Doboja, Snežana Stojanović iz Bratunca, Slaviša Marković iz Bijeljine, Milanko Mihajilica iz Novog Grada, Igor Tošić iz Pala i LJubiša Krunić iz Trebinja, dok liste za PD PS BiH nose Branislav Borenović iz Banjaluke, Siniša Golić iz Brčkog i Saša Borjan iz Trebinja. 

- Nosioci lista i ključni kandidati će biti po prvi put i značajan broj žena i to za kandidat za predsjednika i 3 nosioca listi. To nije bila ranije praksa kod partija, ali to pokazuje i naše demokratsko sazrijevanje. Prosjek godina kandidata je 45, najbolje godine za političko djelovanje – rekao je predsjednik PDP. 

On je istakao da je siguran da će PDP biti najveće pozitivno iznenađenje narednih izbora. 

 - Republika Srpska se danas nalazi u najdubljoj krizi od Dejtona i učinićemo sve da kroz rješenja iz našeg Programa obnove učinimo da bude jača, bolja, pravednija i zaposlenija. PDP ulazi u kampanju sa mnogo optimizma, sa odličnim istraživanjima javnog mnjenja i  ubjeđeni u pobjedu i Jelenu Trivić, a i da će naše liste imati najbolji rezultat u istoriji. Takođe, daćemo jednako snažan doprinos pobjedi i kandidata iz  naše bratske SDS, kao i pobjedi Jelene Trivić – naveo je Borenović. 

Potpredsjednica Jelena Trivić je navela da u kampanju za predsjednika, kao i u kampanju za poslanike, PDP ulazi za značajno inoviranim Programom obnove Republike Srpske: 

- Polazimo od ustavnih pozicija Republike Srpske, koje joj daju status entitetske državnosti i to je za nas nepromjenjiva kategorija. Republika Srpska treba da postane stabilizirajući faktor na inače nestabilnom Balkanu. Pored toga, Banjaluka, sa svojim geografskim položajem, mora postati poveznica između Beograda, Zagreba, podgorice, Skoplja i Sarajeva. Republiku Srpsku vidimo na evropskom putu i u inicijativi Otvoreni Balkan, koju je pokrenula Srbija i predsjednik Vučić i našim politikama ćemo uvjeriti i druge strukture iz BiH u prednost ove inicijative, koja briše granice između tržišta – poručila je Trivićeva.  

Ona je navela da borba protiv kriminala i korupcije ostaje njeno i PDP-ovo trajno opredjeljenje:  

- Narod jeste osiromašen, ali je najviše gladan pravde. Zidno po zrno pravde, napravićemo pravnu državu u kojoj su svi jednaki pred zakonom – rekla je Trivićeva. 

Ona je navela da je neophodno rasteretiti privredu, vraćanjem poreskih stopa iz 2008. godine, olakšati mladima prvo zaposlenje, redefiisati pojam intervjua zbog pravednijeg zapošljavanja: 

- Takođe, mladima treba olakšati kupovinu prve stambene jedinice kroz program socijalne stanogradnja. Tržišne cijene su nenormalno visoke, pa mladi i sa pristojnim primanjima ne mogu sebi obezbijediti prvu nekretninu, te tu država mora intervenisati – rekla je Trivićeva. 

Trivićeva je navela da su neki od ciljeva, za koje su predviđene mjere u Programu obnove i stabilna i jaka privreda, efikasan javni sektor koji će biti na usluzi investitorima, kao i sređivanje rada javnih preduzeća koja doprinose tek oko 20 miliona KM budžetu, a imaju kapacitete da daju i do 200 miliona KM. 

- U mandatu ćemo obezbijediti da prosječna plata bude 1000 eura, prosječna penzija 500, te da imamo 330 hiljada zaposlenih – rekla je Trivićeva i dodala: 

- Jedan od najznačajnijih ciljeva je i napraviti saobraćajnicu na istoku Srpske, te povezati Bijeljinu i Trebinje. To je u tom dijelu Republike prioritet i spremni da se upustio u kapitalni projekat i završimo što prije – istakla je. 

Navela je da su neki od najbitnijih ciljeva i efikasna, pravovremena i stručna zdravstvena zaštita, kao i depolitizacija zdravstva, ali i školstva, više prakse i u srednjim školama i na fakultetima, dok Zavod za zapošljavanje mora imati aktivniju ulogu između tržišta i obrazovanja. 

- Pitanje boračke populacije ne smije biti zapostavljeno. Znamo šta je bilo na posebnoj sjednici NSRS, gdje je vlast pokazala kako im nije stalo do boraca. Oni nisu obaveza, nego naša dužnost. Danas u budžetu imamo 150 miliona KM za zgrade javne uprave i za softvere, a za borce nema. Za borce i poboljšanje njihovog standarda života mora biti – rekla je Trivićeva. 

Istakla je da su komparativne prednosti u Reublike Srpske u energetskom sektoru, turizmu i poljoprivredu, za koju je planiran program za ostanak na selu 2000 porodica, u čemu država mora da ima značajnu ulogu, kao i da se Srpska mora snažnije povezati sa dijasporom kroz PDP-ov projekat Otvorena Srpska (Cloud Srpska). Na kraju je dodala: 

- Kao što sam rekla i kada me Predsjedništvo PDP-a kandidovalo, ja ću se baviti našim programom, propustima vlasti nudeći rješenja, a ne bilo čijim porodicama. Vidimo od tada, moji politički pritivnici se bave i mojom porodicom, koja je stabilna i ne mogu joj nauditi. Ja idem pravo ka pobjedi, uz podršku našeg naroda – poručila je Trivićeva. 

(BN)

Komentari / 80

Ostavite komentar
Name

Bosa Bosic

14.05.2022 14:34

Trivic, imas moj glas

ODGOVORITE
Name

Re

14.05.2022 15:45

Moj nema. Ništa korisno nisam doživio od njene i politike njene stranke, tako da ne glasam za nju.

Name

Bratuncanin

14.05.2022 16:22

Jelena sretno,imas i moj glas kao i komplet moje porodice,što nije slucaj za listu koju predvodi Snezana Stojanovic za izbornu jedinicu 7.Ona je SNSD igrac koji su je pre par dana zajedno sa ujednjenom imenovali za direktora dom zdravlja a za uzvrat radice za crvene...dobro provjerite ove cinjenice

Name

Igor za re

14.05.2022 18:03

Zena je u opoziciji ne odlucije nista , sta si trebao dozivjeti ?! Ali imas pravo od Mile, porodice i kumova smo stvarno svasta dozivjeli a najvise bahatosti i ponizenja . Protiv Milorada bi glasao da je Vo protivkandidat a za Jelenu Trivic 100% jer sad da se krene kvariti da zivi 150 godina ne moze se pokvariti da bude kao Milorad .

Name

RE

14.05.2022 20:22

A Mihaljica?

Name

кбл за Re

14.05.2022 22:03

А од кога јеси? Де ми реци да и ја гласам за тог.

Name

Milojko

14.05.2022 14:44

Kod nas mesari, sumari i uciteljice i njima slicni, zele da prave Karijeru na nas racun...veseli se srpski rode.

ODGOVORITE
Name

Igor

14.05.2022 18:05

Predsjednica RS ti je profesorica engleskog jezika , Jelena Trivic je doktor ekonomskih nauka , ne znam ko ti je "uciteljica" ?!

Name

Dejani

15.05.2022 01:30

Bravar je bio bolji od svih magistara, profesora i doktora koji su bili do sada. Ne mora imati ni osnovnu školu kako treba, samo da zna da radi svoj posao. I da ne krade toliko kao sto se krade.

Name

Boki Srbac

14.05.2022 14:44

Jelena, sretno i puna podrška. Jelena je kandidat za desetku, svi koji ne glasaju za nju, ne misle svojom glavom ili su ucijenjeni ili glupi.

ODGOVORITE
Name

Bravo Jelena

14.05.2022 14:46

Samo naprijed! Poštena i obrazovana žena.

ODGOVORITE
Name

Re

14.05.2022 20:54

Podrska Jeleni!

Name

Re

14.05.2022 21:17

Srpkinja je. Nije samo doktor ekonomskih nauka. I biće predsjednica Republike Srpske!

Name

Re

14.05.2022 21:23

Podrska za Jelenu!!!

Name

Rambo

14.05.2022 14:50

Sretno ti carice,nesumnjam u tvoju pobjedu tko god da ti bude na crti!PDP i Vukan da uzmu najviše glasova od uspavanog naroda!

ODGOVORITE
Name

Jelena

14.05.2022 15:01

napokon svijetlo na kraju tunela dugog 16 godina

ODGOVORITE
Name

Tito

14.05.2022 15:10

Bravo. Sta vrijedi kad ce opet pokusati da kupe i pokradu izbore.

ODGOVORITE
Name

djidji

14.05.2022 21:24

Zato u sto vecem broju glasati i unistiti sektu iz Bakinaca.

Name

RE TITO

15.05.2022 04:44

Ako mi izademo u sto vecem broju nemogu oni toliko pokrasti ipak je to do nas samih jer vecina kaze sta tu znaci moj glas i tako par desetina a mozda i stotijak hiljada glasaca kaze i onda vidite gdje smo ,pidrska za Jelenu iz Laktasa

Name

Aa

14.05.2022 15:11

Bravo ????

ODGOVORITE
Name

Miroslav

14.05.2022 15:21

Ako moze da cujemo ekonomski i politicki plan od gospodje? Molim vas ako moze bez blacenja politickih protivnika u RS? Stanje u RS je zabrinjavajuce, stranci nam rade o glavi a nase svadje su im poklon. Mislim da se moze desiti da nam oni nametnu presednika i vladu, bez obzira na volju glasaca? Vidimo da dovlace vojsku, da bi mogli provesti svoju volju i ukloniti svakoga ko im zasmeta. Bilo ko da pobedi od nasih kandidata, treba mu pozeliti sretno, ako je pobeda volja naroda a ne stranaca.

ODGOVORITE
Name

re Miroslav

14.05.2022 16:11

Neka ekavice pa makar nemao šta jesti,.... papak.

Name

Re Miroslav

14.05.2022 16:21

Ti si rezimski bot. Pa stalno ponavljate istu priču, program program. E da ti ja kažem botu, nece krasti svoj narod to je najjači program.

Name

Niko

14.05.2022 17:10

Ne rade nam stranci o glavi,radi na snsd.

Name

Laufer

14.05.2022 17:13

Pa to su uradili i 1998. godine pa doveli Dodika koji je i sada nekome dobar.

Name

Đ. B.

14.05.2022 17:17

Miroslave, tebi treba nacrtati ekonomski i politički program i ti ga opet ne bi razumio. Dovoljno je rečeno u samom ovom tekstu, kojeg ti ili nisi ni pročitao ili mu nisi dorastao. Ako bi u naredne 4 godine uspjela ostvariti 50% od navedenog mi bi bili spašeni od totalnog uništenja do kojeg nas je dovela trenutna vlast. Zašto javno ne kažeš da si pristalica crvene sekte koja ne bira riječi i način vrijeđanja političkih protivnika, a što Jelena nikada nije radila? Nisu nas opljačkali ni bakir ni čović, ni najgori neprijatelji tokom zadnjih 100 godina koliko nas je opljačka duduk i njegovi trabanti. Živim za dan kada će se sva ta bagra naći iza rešetaka gdje im je jedino i pravo mjesto.

Name

lopi

14.05.2022 17:22

"naši" sve si rekao što misliš. Nemoj molim te ići na izbore! Jel ti misliš da je "drugima" bolje u RSu jer su "drugi"? Po ustavu RSa ne postoje "naši" nego građani odnosno LJUDI mazgo! Žena je profesorica i može cijelu skupštinu staviti u džep sa svojim znanjem.

Name

Igor

14.05.2022 18:06

Joooooj Miro nevoljo hahahaha Gdje su 40 engleskih spijuna ? hahahaha

Name

Drago

14.05.2022 18:17

Do sad je bila volja stranaca sjecas se kad su doveli burlu na vlast

Name

Ha Ha

14.05.2022 20:19

"miroslave", bolje da nisi ništa pisao, vidiš da ipak ima Ljudi koji nemaju kratko pamćenje kao ti, ili si jednostvno mlad čovjek a ova hunta ti mozak isprala ! Time što si to napisao, nesvjeno si naružio upravo onoga koga podržavaš, sve to je on radio, sa tim strancima !

Name

Miroslav

14.05.2022 21:23

Molim za bar malo pristojnosti, bez uvreda, komentar kako da ne, ali ne primitivan. Neko rece da sam crven,kako zakljuci? NE, po uverenju sam na potpuno drugoj strani. Broz i njegovi su nas ponizili i pokrali porodicu, jos uvek cekam da nam oteto vrate. Ja sam treca generacija koja ceka, a iza mene ce cekati moja deca.Oteto prokleto. Nemam ja nista protiv profesorice, ali sam samo rekao, neka pobedi onaj koga narod izabere, bez uticaja i namestanja od strane belosvetskih tutora i ambasadora. Neki komentari su na tragu mrznje, do drugacijeg misljenja, treba li nam mrznja? Svi na Otadzbinu imamo pravo i do nje obavezu, bez obzir kakvo politicko uverenje imamo.

Name

NR

14.05.2022 15:27

Najbolji kandidat. Pametna, obrazovana, politički iskusna. POŠTENA !!! Sigurna pobjed na izborima inače neće biti RS za kratko vrijeme.

ODGOVORITE
Name

Vesko

14.05.2022 15:31

Predsednica Republike Srpske od Oktobra 2022!!!

ODGOVORITE
Name

Pavle

14.05.2022 16:09

Časna pametna poštena ?

Name

Ssss

14.05.2022 17:12

Podrska za Jelenu

Name

д

14.05.2022 15:36

Свака част госпођо Тривић до побједе

ODGOVORITE
Name

Zika

14.05.2022 17:41

Od moje cjele familje imaš glas presednice

Name

Dragan

14.05.2022 15:43

Idemo jeco!!! Smijeniti bagru, nego sta, od mene i moje porodice imas sigurnih 12 glasova...Banja Luka(misin han)

ODGOVORITE
Name

Re Žika

14.05.2022 23:29

I od moje,braće,sestara,naših sinova,kćeri, shaha i zetova.Sa Jelenom uz Božiju pomoć u oktobru do pobjede

Name

Td

14.05.2022 15:52

Ona nam je zadnja nada u bolje sutra

ODGOVORITE
Name

099

14.05.2022 16:18

sve cestitke jelo

ODGOVORITE
Name

?????

14.05.2022 16:18

za Jelenu glasamo svi?????

ODGOVORITE
Name

Svih

14.05.2022 18:45

5 a?

Name

Mira

14.05.2022 16:23

E da oćeš pobjedit volila bi samo onog Dodika da ne vidimi ne čujem više.Nadam se da ćeš se boriti za sve građane isto i radničku snagu isto i one iz državnih i privatnih firmi ne dozvolit da radnik bude rob

ODGOVORITE
Name

333

14.05.2022 18:48

Idemo u buducnost sa Jelenom

Name

Ipe

14.05.2022 18:50

Istok i Zapad vole poltrone,ljude koji su podlozni pritisku jer imaju kriminalne radnje iza sebe,koga uvijek mogu ucijeniti.Zato i jedu na vlasti "podobni". Trivićka nema oraha u džepu,zato ako pobijedi bit će to pravi izbor ljudi koji nemaju i ne žele "oraha u džepu",ako ne,onda pakuj kofere,jer je manjina normalnih i poštenih.Treba ih ostaviti da sami sa sobom vladaju.

Name

Sa strane

14.05.2022 17:48

Moj glas sigurno ima!

ODGOVORITE
Name

Realnost

14.05.2022 18:04

Jelena Trivic vraca nadu da je moguce vratiti pristojnost u politiku. Ostrog jezika ali uvijek sa argumentima koji izazivaju nekontrolisan izljev bijesa kod Milorada Dodika sigurno je odlican izbor za Predsjednicu RS! Nisu svi isti, Jelena i Zeljka, Jelena i Zora Vidovic, jelena i Dusica Solaja nisu i nikad ne mogu biti iste!

ODGOVORITE
Name

Šukac

14.05.2022 18:25

Hahaha, lozi vas Jeca dobro.. Vratice vas SNSD u realnost u Oktobru

ODGOVORITE
Name

Teško zemlji i narodu

14.05.2022 18:25

Koji neka žena vodi. Ženama je povjerena kuća i odgoj djece. Žene će ispuniti pakao na Sudnjem danu jer najveći grijeh čine danas na svijetu. Zapostavili su odgoj djece, jer djecu odgaja ulica, zato danas imamo kao društvo djecu delikvente, sa devijantnim ponašanjem, djecu na drogama, djecu ubice i samoubice. To je protiv Božiji zakona, zato imamo pakao na zemlji prije pravog pakla. Žene vratite se u kuće i odgajajte djecu, a ne da vi budete vođe i lideri,pored živih ljudi koje je Bog obdario da budu pravedni lideri. A one nepravedne treba ubijati i zatvarati.

ODGOVORITE
Name

Domaci stranac

14.05.2022 20:18

Terapija? Preskocena? Vec duze vremena? Ovi nasi lopovi nemaju jaja, daj neko sa jajnicima da nesto uradi.

Name

Ipe

14.05.2022 21:54

Zatucan si,al baš,čak izbija iz tebe šovinista.I ne mješaj odgoj i porodicu,muškarac može jednako odgajati djecu,kao što i žena može biti u javnom životu i na javnim funkcijama fantastična. Ili jesi ili nisi LAV,a muško ,žensko,samo je stvar japije i karaktera.

Name

Tesko tebi

15.05.2022 00:16

Pukao si ko polovna zvecka. Hitno popij terapiju i javi se dezurnom ljekaru.

Name

&&&&&

14.05.2022 19:01

Sve cestitke. Jelena. Naša. Imaš. 6glasova. Kraljice.

ODGOVORITE
Name

puk

14.05.2022 19:54

Guski kao ona ima svugdje al tako glupe i bahate nigdje

Name

SENA MULALIC

14.05.2022 19:12

BRAVO. IMAS MOJ GLAS.

ODGOVORITE
Name

JASMIN

14.05.2022 19:16

Zašto ne, pružiti joj priliku,Jelena bar sad za sad nema nikakvih afera za razliku od ovih koji su ogrezli u kriminalu.Koje su razmjere kriminala jasno će se vidjeti tek kad odu sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

Joco

14.05.2022 19:22

Jeco doputovacemo na dan glasanja.

ODGOVORITE
Name

R

14.05.2022 22:01

Ostanite gdje jeste. Ne trebate nam vi birati predsjednika. Ne živite ovde

Name

Hercegovac

14.05.2022 19:45

Poštovani narode RS Napokon neko na političkoj sceni u RS ko zaslužuje respekt na više polja, mlada, obrazovana, nekormpirana, pravi patriota, majka i td. Moj narode imaš šansu da olovkom izabereš bolje. Ako to ne uradiš sledi nam i dalje, korupcija, kupljene diplome, odliv mladih ljudi u inostranstvo, Prointer i na kraju ulica. Na nama je odluka.

ODGOVORITE
Name

Xxx

14.05.2022 19:47

Ajmoo Jelena da ovu mafiju strpamo u zatvor

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

14.05.2022 19:47

Imaš naš glas, al ne ču šta ćete raditi sa Dodikom i "ostalima" ako pobijedi o, a to je fantazija al moguća

ODGOVORITE
Name

Milan

14.05.2022 20:13

Imate glasove moje porodice ?

ODGOVORITE
Name

Murija

14.05.2022 20:25

A sta cwmo sa cizmicom? U Focu ,Zenicu ili na Tunjice?

ODGOVORITE
Name

Djoko Krstin

14.05.2022 20:34

Ma nema od tog nista.... Kakav PDP... Propala partija...

ODGOVORITE
Name

Proleter

14.05.2022 20:46

Moramo svi podrzati jelenu moj glas ima i moje porodice

ODGOVORITE
Name

Mirkan

14.05.2022 21:06

Ako se narod bude pitao,u šta sumnjam,ova gospođa nema konkurenciju. Bojim se da se pita ,,mrski" Zapad a njima su potrebni drugaciji igrači,sa orasima u džepu,kojim mogu manipulisati i raditi njima šta hoće a oni sa nama. Tako funkcioniše u sve i jednoj zemlji bivše Juge. Sve drugo su bajke.

ODGOVORITE
Name

Bravo Jelena!

14.05.2022 21:22

Trebaju nam promjene i pošteni političari.

ODGOVORITE
Name

Jelena,

14.05.2022 23:45

Posljednja nada za bolji život. Crvenu sektu poslati na istorijsko smetlište

ODGOVORITE
Name

Zaga Ugljevik

15.05.2022 00:24

Od svih kandidata za predsjednika Republike Srpske,najbolja opcija je Jelena Trivić.Zato ću glasati za Jelenu,kao i moja porodica. Jelena do pobjede.

ODGOVORITE
Name

Fenix

15.05.2022 00:47

Pravi kandidat,oni će izbaciti svog naj jačeg kandidata Dodika koji ce izgubiti.A za člana predsjedništva Mirko je moj izbor.?

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2022 01:21

Za jelenu glasam

ODGOVORITE
Name

Ima

15.05.2022 05:33

Ima li ko da se kladi? Ja tipujem da će Jelena pobjediti dajem omjer 1 na prema 3 ,, čitava država zna da su Ognjen a pogotovo Govedarica pobjedili i da su izbori pokradeni i 2014 i 2018 , ovaj put nemaju CIK , ovaj put narod bi glasao za bilo koga samo ne za Cvijanovićku , dakle narodu nije bitno ko je kandidat opozicije već samo da skinu Željku Cvijanovic koja je toliko iritantna da je ljudi očima gledati ne mogu... javite se za klađenje

ODGOVORITE
Name

Boki

15.05.2022 05:58

Samo hrabro naprijed i puno sreće Jelena.

ODGOVORITE
Name

Stranix

15.05.2022 07:03

Jelena Trivic ima moj glas.Kratko jasno.Pozzzz

ODGOVORITE
Name

Bice

15.05.2022 09:06

Meda i mlijeka,,,,zna se ko je njoj idol i sta ne priznaje,,, Ko shvati taj je inteligentan

ODGOVORITE
Name

Jelena, Banjaluka

15.05.2022 20:43

Glasacemo za Jelenu! Srećno!

ODGOVORITE
Name

re bice

17.05.2022 13:33

pitam da li sada imas med i mlijeko uzmi terapiju, znam sigurno da gore ne može biti Jelena jako postena i sposobna osoba bez oraha u džepu

Name

tito

16.05.2022 12:05

JELENA 100% PODRŠKA

ODGOVORITE
Name

dado

17.05.2022 16:42

Necemo valjda pored Jelene glasati za Dodika

ODGOVORITE