Марија Захарова: Преговори РУС и УКР се настављају

- Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да се контакти Русије и Украјине у сфери преговора настављају.

Свијет 11.05.2022 | 09:44
Марија Захарова: Преговори РУС и УКР се настављају

"Контакти између Русије и Украјине су у току", рекла је она за Радио Спутњик, преноси агенција ТАС С.

Осврнула се и на резолуцију литванског Парламента о наводним терористичким активности Русије, назвавши их екстремним потезом.

"Желела бих да подсетим оне земље које су можда заборавиле или су усвајале такве декларације, изјаве, које не могу да назовем документима, да су то екстремни потези, јер се другачије не могу описати. Све те земље су чланице НАТО. Током протеклих деценија, више пута смо могли да видимо противправну агресију НАТО, која није оправдана никаквим правним разлозима", поручила је Захарова.

Додала је да су, како је рекла, напротив акције Алијансе и њених чланица изазвале нове сукобе.

(Тањуг Фото: Тањуг/Архива) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xxx

11.05.2022 08:37

За рат у Украјини криви амери и запад то јест нато. Да они нису подупирали Русе рата никад неби било Зато це сад добити пи гузи...ци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет продаја Магле

11.05.2022 10:56

Какви преговори?, јер Господар Рата је рекао који су "његови циљеви" и да само под тим условима це Он лицно "специјалну операцију" да обустави. Никада ЈАЦИ не пристаје на преговоре вец увек УСЛОВЉАВА да буде онако како Он зели! А, Марија ко марија је ту само да прица оно сто јој се НАРЕДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

11.05.2022 11:23

Непреговарамо са руссима више..орузије пристиже,контра офанзива је у току,и све ћемо војно да вратимо.успут прегазимо русске нацисте тако да никада више им непадне на памет да икога нападну.Занимљиво,сад кад губе су јако заинтересовани за преговоре.А путин их припрема за губитак рата..прича како ратују против целог НАТА. а НАТА ни близу..несме да каже народу да губе од 1 Украјине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дифо

12.05.2022 12:20

Ти си или провокатор или неки дудук који се домогао мобилног !