Marija Zaharova: Pregovori RUS i UKR se nastavljaju

- Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da se kontakti Rusije i Ukrajine u sferi pregovora nastavljaju.

Svijet 11.05.2022 | 09:44
Marija Zaharova: Pregovori RUS i UKR se nastavljaju

"Kontakti između Rusije i Ukrajine su u toku", rekla je ona za Radio Sputnjik, prenosi agencija TAS S.

Osvrnula se i na rezoluciju litvanskog Parlamenta o navodnim terorističkim aktivnosti Rusije, nazvavši ih ekstremnim potezom.

"Želela bih da podsetim one zemlje koje su možda zaboravile ili su usvajale takve deklaracije, izjave, koje ne mogu da nazovem dokumentima, da su to ekstremni potezi, jer se drugačije ne mogu opisati. Sve te zemlje su članice NATO. Tokom proteklih decenija, više puta smo mogli da vidimo protivpravnu agresiju NATO, koja nije opravdana nikakvim pravnim razlozima", poručila je Zaharova.

Dodala je da su, kako je rekla, naprotiv akcije Alijanse i njenih članica izazvale nove sukobe.

(Tanjug Foto: Tanjug/Arhiva) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xxx

11.05.2022 08:37

Za rat u Ukrajini krivi ameri i zapad to jest nato. Da oni nisu podupirali Ruse rata nikad nebi bilo Zato ce sad dobiti pi guzi...ci

ODGOVORITE
Name

Opet prodaja Magle

11.05.2022 10:56

Kakvi pregovori?, jer Gospodar Rata je rekao koji su "njegovi ciljevi" i da samo pod tim uslovima ce On licno "specijalnu operaciju" da obustavi. Nikada JACI ne pristaje na pregovore vec uvek USLOVLJAVA da bude onako kako On zeli! A, Marija ko marija je tu samo da prica ono sto joj se NAREDI.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

11.05.2022 11:23

Nepregovaramo sa russima više..oruzije pristiže,kontra ofanziva je u toku,i sve ćemo vojno da vratimo.usput pregazimo russke naciste tako da nikada više im nepadne na pamet da ikoga napadnu.Zanimljivo,sad kad gube su jako zainteresovani za pregovore.A putin ih priprema za gubitak rata..priča kako ratuju protiv celog NATA. a NATA ni blizu..nesme da kaže narodu da gube od 1 Ukrajine

ODGOVORITE
Name

Difo

12.05.2022 12:20

Ti si ili provokator ili neki duduk koji se domogao mobilnog !