Нова хапшења због канабисовог уља у четири града у БиХ

Полицијски службеници Зеничко-добојског кантона претресају објекте на 36 локација на подручју Зенице, Високог, Мостара и Широког Бријега, у оквиру оперативне акције МЕТА у којој је раније ухапшено више особа због недозвољеног промета канабисовим уљем.

Босна и Херцеговина 11.05.2022 | 09:19
Нова хапшења због канабисовог уља у четири града у БиХ

Крајем марта ове године започета је полицијска акција с циљем откривања надриљекарства и ланца продаје канабисовог уља које је кориштено за лијечене, иначе илегално у Босни и Херцеговини. Акција је тада проведена у три кантона Федерације БиХ, а том приликом је ухапшено више особа. Сада акција добија свој наставак у ЗДК.

Поступајући по наредбама опћинских судова у Високом и Зеници, у наставку оперативне акције МЕТА, у раним јутарњим сатима, полицијски тимови Управе полиције МУП-а ЗДК започели су истовремени претреси на најмање 30 локација у Високом, четири локације у Зеници, једној локацији у Мостару и једној у Широком Бријегу.

Слободе је лишена једна група осумњичених од пет особа које ће бити приведене при доласку у полицијску станицу у Зеницу, а у току је њихово привођење.

Претреси објеката и особа на наведеним локацијама се врше с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљњем поступку, као и лоцирања и лишења слободе 32 особе које су мета акције.

Они се сумњиче за извршење више кривично правних радњи у оквиру кривичних дјела "неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога", "посједовање и омогућавање уживања опојних дрога", "одавање службене тајне", "кривотворење исправе", "недозвољено држање оружја или експлозивних материја" и кривичних дјела из члана 52 Закона о набављању, држању и ношењу оружја и муниције у Зеничко-добојском кантону, саопштено је МУП-а ЗДК.

Раније су овој акцији приведени бизнисмен из Високог Гордан Мемија, полицијски службеник из истог мјеста, Ален Мекић, бх. манекенка Џејла Главовић и њен муж Махир Очуз. Сви су убрзо пуштени на слободу, а како су истакли канабисово уље су користили за лијечење, а не продају.

(Клиx Фото: Илустрација)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Борац

11.05.2022 07:30

Сто нисте хапсили оне који су лецили са техницким кисиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.05.2022 13:20

Тај кисик није био технички, он је само мало био технички !

Name

Татар

11.05.2022 07:38

Има разних лецења.Да су ухапсили некога јаду не би сунца позадуго видео

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

11.05.2022 08:31

Па ви сада реците да институције ниста не раде Цим се појави нетко као конкуренција легалној мафији (у овом слуцају фармацеутској) онда се то ради овако брзо и квалитетно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

11.05.2022 08:32

Малтретирате народ који се лијечи. Није надриљекарство, већ доказано помаже код најтежих и смртоносних болести, можда не лијечи али бар помаже да ти људи задрже достојанство. Ако је дуван легалан зашто не би и канабис па бар за лијецење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

11.05.2022 08:50

На ста ови пандури тросе народно гориво,вријеме и новац бозе сацувај...?!!То уље'или стали је то вец користе јадни'људи као задњу наду у покусају лијецења"од те посасти сто је раком зову.Срамота,,,као сто је срамота и то сто ево пандури поставили тронозац-камеру код сервиса Ивеко у Бл,а њих тројица сједе у кафани преко пута и са узивањем гледају како це неки камион или мало несмотрен возац улетјети'у њихове зраке камере 10так км висе од дозвољеног,а исти ти возаци возе те камионцине бар 2 дана за такву једну казну...Људи моји све накарадно од ове насе дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кока

11.05.2022 10:21

Код нас нема кокаина ни хероина само уље и трава природно :)

ОДГОВОРИТЕ