Шетња "Бесмртног пука" до гробља ослободилаца БГ

- Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, од Вуковог споменика до Гробља ослободилаца Београда, организована је шетња "Бесмртног пука" у организацији Амбасаде Русије у Србији.

Србија 09.05.2022 | 11:13
Шетња "Бесмртног пука" до гробља ослободилаца БГ

Грађани, међу којима су амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, министар Ненад Поповић, директор "Србијагаса" Душан Бајатовић, окупили су се ко Вуковог споменика око 10 сати, а у шетњу су кренули Рузвелтовом улицом око 10.30.

На челу колоне је развијен транспарент "Бесмртни пук - Београд", а окупљени носе фотографије страдалих у Другом светском рату, заставе Србије и Русије, фотографије руског председника Владимира Путина и слово "З".

На Гробљу ослободилаца Београда биће положени венци и цвеће у оквиру Спомен-комплекса, а цремонија ће обухватити и свечано полагање венаца на Споменик ослободиоцима Београда и Вечну ватру.

Такође, венац ће бити положен и на Споменик Црвеноармејцу.

У церемонији ће учествовати и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, СУБНОР-а.

Дан победе над фашизмом обележава се 9. маја када је 1945. године совјетски маршал Жуков ратификовао испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Трећег рајха потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.

(Тањуг Фото: Глас Српске/Адрија медиа ТВ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Амбасадор

09.05.2022 10:20

Црвена Армија наплатила ослобођење Београда. На десетине хиљада жена и дјевојака је силовано од војника Црвене Армије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

09.05.2022 12:08

И сад мисле да имају толико бонуса да могу убијати и ратовати по Украјини, Грузији, Чеченији, Авганистану, Сирији, Нагорно Карабаху, Либији, Малију... а спремају се да започну и рат на Балкану.