Ватра прогутала фарму код Лукавца, штета милионска

На фарми Мило Село која се налази у подножју планине Озрен надомак Лукавца јутрос је избио пожар, а прве процјене кажу да је настала милионска штета.

Босна и Херцеговина 06.05.2022 | 19:20
Ватра прогутала фарму код Лукавца, штета милионска

Под још увијек неутврђеним околностима јутрос око 10 часова избила је ватра која је у потпуности уништила централну фарму коза и оваца Мило Село у подножју планине Озрен надомак Лукавца.

Како су навели из ватрогасне јединице из Лукавца, ватру је под контролу успјело ставити десет ватрогасаца, пренио је Клиx.

У вријеме избијања пожара све животиње су биле на измузишту тако да ниједно од грла није повријеђено, а према наводима власника фарме у првим процјенама настала је милионска штета.

На фарми се тренутно налазе полицијски службеници који осигуравају мјесто догађаја, с обзиром на то да ватра на појединим дијеловима парцеле и даље тиња.

Портпарол Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Амра Капиџић за Клиx.ба је казала да у овом пожару није било повријеђених особа, истакнувши да ће њихови службеници скупа са инспектором противпожарне заштите обавити увиђај када се за то стекну услови.

О догађају је обавјештен и кантонални тужилац.

Иначе, на овој фарми су настајали производи од козијег млијека те поврће, воће, мед, пекмези, џемови и чајеви.

(Аваз)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ипе

06.05.2022 17:33

Човјек ДОМАЋИН,оваквим људима треба дати подршку за што бржи опоравак,хвала Богу да нису животиње страдале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уххххх

06.05.2022 18:09

У питању је приватна фирма браће Челиковић. Мислим да је један од браће био и начелник Лукавца и власник фирме Имел. Жалосно, куповао сам од њих и артикли су ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.05.2022 20:09

Коме ли си се ти замјерио човече или ниси дао рекет