Мјештани села Јутрогошта огорчени због уништавања пута

Мјештани села Јутрогошта код Приједора огорчени су због уништавања пута усљед кретања камиона претоварених дрвима из оближње шуме. Иако су се до сада више пута обраћали и полицији и другим институцијама, проблем није ријешен.

Република Српска 05.05.2022 | 17:21
Мјештани села Јутрогошта огорчени због уништавања пута

„Ми нисмо против да људи раде. Ако покваре, то треба и да поправе или мање да товаре. Ја имам двоје дјеце која иду у школу, а ја идем на посао. Не могу да дођем аутом до куће“, каже мјештанин Жељко Бојанић.

Драго Мајсторовић каже да су у селу претежно старачка домаћинства, а да људи не могу на вријеме да оду ни љекару.

„Људи више не могу да дођу ни на помен нити да обаве сахране“, каже Мајсторовић.

Прије рата у том селу живјело је око 200 домаћинстава али су рат и пораће узели свој данак. Двадесет и три борца Републике Српске из овог мјеста дало је своје животе за слободу Српске, а данас мали број мјештана који су опстали да живе немају, како сами кажу, основне услове за живот. Најављују да ће, уколико надлежни не рјеше проблем, бити приморани на радикалније потезе.

„Не интересује нас ко експлоатише, продаје... Не можемо да будемо путари овдје. Заслужујемо да норамлно живимо и да аутом можемо доћи кући. И ми плаћамо порезе“, каже Мајсторовић.

Мјештанин Мирослав Кесар каже да дођу и купе шуму, а да је све регуларно.„Проблем су камиони и одвоз. Пут се не наспа и дошло је до тога да не могу да одем на посао“, објашњава Кесар.

Уколико њихов вапај да се пут санира биће, каже Бојанић, приморани да блокирају пут.

„Нама то није у циљу. Циљ је да се пут поправи, да се не ради претовар”.

Мјештани напомињу да они немају ништа против експлоатације и превоза дрвних асортимената већ да се испоштује носивост истих те да се санирају путни правци.

„Нисмо против експлоатације али смо против тога да се не одржавају путеви. Комшија не може да уђе у своје двориште. Овај пут је постао боб стаза. Не можемо се мимоићи. Пут је комплетно девастиран“, истиче Мајсторовић.

Један од мјештана, Михајло Медић каже да немају никакву помоћ од општине.

„Штавише, разговарао сам са људима из општине и тврде да су средстава дата за овај пут. Гдје су средстава отишла, то нико не зна“.

Из Градске управе Приједор обећавају да ће слиједеће седмице започети санација путних праваца на подручју Приједора, а у склопу редовног одржавања и санирања макамских путева биће обухваћени и путни правци Другог и Трећег приоритета односно некатегорисане дионице Јутрогошта –Јеловац –Бојанићи- Равни Гај.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ајд ста кукате

05.05.2022 15:47

Обецаце вам бурлави опстину, и мирна босна. Ха ја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКАЗ

06.05.2022 19:45

Ко је дозволио крадју руде из Љубије и транспорт преко Томасице за Омарску, нека буде казњен. Министар и директори оба рудника са градском управом.

Name

Србо савјетник

05.05.2022 15:51

Ови што требају доктору нека се само јаве др Јавору и он стиже што може прије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин из Гаћана

05.05.2022 21:18

Кад це новинарска екипа доци у мјесну заједницу Гаћани да сними ста су претоварени камиони са балванима урадили од асфалтног пута .Рупа на рупи и пут на висе мјеста остецен по уздузној оси.Знак забране за сва возила укупне масе која прелази 10 т се види из авиона али то изгледа ,саобрацајна полиција или не види или има тал са шумском мафијом .Сјетице се неко овог коментара кад се објави вијест да се једног дана неки камион скркао у провалију због пуцања мостића који је вец остецен .Знају мјестани Гацана о ком мосту је ријец .Мозда неко од утицаја процита овај коментар па подузме несто .

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

06.05.2022 05:45

Не зна нико гдје су Гаћани. Осим шумокрадица.

Name

Бездусници

06.05.2022 04:26

скоро сви путеви па и асфалтни упропастени су од тих сумских звијери сто побрстисе све суме насе Србске а ниста упропастено не поправљају и ко је крив па власт наравно јер дозвољава дјилкосима да се богате на тудји рацун

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

06.05.2022 05:44

Божија казна.

ОДГОВОРИТЕ