Петровић најавио протесте: Долазимо вам на врата!

Из Кабинета градоначелника Бијељине Љубише Петровића стигло је саопштење поводом скидања тачке дневног реда у вези са одобравањем новчаних средстава ЈП "Градска топлана" у којем најављује протесте радника, које ће он да предводи.

Република Српска 05.05.2022 | 11:33
Петровић најавио протесте: Долазимо вам на врата!

Петровић у саопштењу наводи:

- На претходној сједници Скупштине града као тачка дневног реда скинута је помоћ за Топлану од 600.000. КМ, која та средства треба да уплати добављачу д.о.о. „Илић трговина“ према којем има дуговања из претходног периода направљена за вријеме бившег руководства. Средства морају бити уплаћена како ово јавно предузеће не би отишло у стечај, а радници на улицу.

Изговор који је наведен за скидање ове тачке са дневног реда сједнице која је била 14.4.2022. године је тај да је документација достављена касно. Данас је поново ова тачка скинута са дневног реда!

Зашто??? Е, па не знам… или боље речено знам!

Коалиција Договор за Бијељину предвођена СНСД-ом, сада замислите уцјењује, ако се не појаве као тачке дневног реда одлуке за помоћ Водоводу и Бањи Дворови ми нећемо помоћи Топлани???

Па ало људи, има ли логике, господо одборници Скупштине, представничко тијело народа чујете ли себе???

Кога уцјењујете?

Раднике?

Јесте ли мисију окренули ка томе да срушите градоначелника или да радите за народ који вас плаћа!!!???

Свјесно гурате у стечај Топлану и раднике Топлане избацујете на улице???

Која помоћ Водоводу?

Запослени су примили уредно мартовску плату на вријеме, рок за исплату априлске је до 25.05.2022. године, из буџета Града смо помогли и дотирали да људи редовно приме плате и Васкршњи додатак.

У овом тренутку Водоводу није потребно 300.000КМ, Водоводу је потребан кредит за опстанак.

Умјесто да се јавно огласите и помогнете да се убрза кривични процес против оних који су из Водовода узели све што се могло узети ви сада тражите да сјецкамо већ исјецкани буџет?

Са које ставке да скидамо, кажите???

Можда са ставке за кошење траве, или прање улица, или крпљење рупа, па да можете да избацујете слике о стању у нашем граду и позирате испред тиих рупа???

Можемо дотирати помоћ господо, али од наших плата! Ево ја ћу први донирати плату, сви заједно се одрекните ваших директорско-предсједничких плата и одборничких додатака и помозимо Водоводу!

Бања Дворови ће добити ранију исплату другог и трећег квартала већ одређених средстава из буџета, а када буде био ребаланс буџета можемо додатно помоћи Бањи Дворови, сада нема потребе, ионако се директор Бање свуда хвали да послује позитивно, а и Град већ отплаћује један кредит Бањи Дворови.

Предсједника Скупштине позивам да што прије закаже ванредну сједницу и да господа одборници добро размисле јер ако до 15.05.2022. године не усвојимо одлуку за помоћ Топлани ово предузеће одлази у стечај, а радници на улице!

Протесте радника на челу са мном најављујем, а ви господо одборници изађите па погледајте раднике у очи и реците да им нећете помоћи, каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Лука

05.05.2022 10:05

Црвени смећари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.05.2022 11:40

Љубиса распусти скупстину и позови народ. Да отјерамо ове лопове и мицине папке. Висе нас је!!!

Name

Патковача

05.05.2022 10:10

Љубиша је ријетко поштен и искрен момак. Неда банди да краду, а навадили се, годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2022 11:04

У праву си. Ова СНСД ова банда све ради да уништи Петровића јер не могу поднијети да поштен човјек води град. Српска су то посла јер два Србина, три партије, шест мишљења. Али крађа и криминал су приоритет ове скупштинске већине и заштита од процесуирања својих лопова. И умјесто да сада помогну Градоначелнику наше Тужилаштво и суд ћуте и ништа не раде. Зар је могуће да су све поре друштва огрезле у крађу и криминал, да сви окрећу главу у страну. Зар је тај народ Српски толико ниско пао да се боји и курте и мурте.

Name

xy

05.05.2022 10:22

Докле ће народ да надокнађује штету која је настала у локалним фирмама захваљујући пљачкању тих фирми?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

05.05.2022 10:36

Уради несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2022 12:12

Треба запалити као ИРБ, ајде да ти неко да ком.

Name

@ГТИ

05.05.2022 12:21

Кмету црвени!

Name

МЕНАГЕР

05.05.2022 10:57

Не знам колико народ све ово разумије и на крају колико му је битно Народ је постао као и поитицари да гледају себе а за последице није ни њих брига ако није брига руководства градова опстина и републике Знаци дај ми посао и плату а на који нацин то ме није брига то се ви договорите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

05.05.2022 11:19

Па нека иде у стечај када корисници не плаћају гријање. Неки имају дуг по 2-3 хиљаде КМ, па зашто би Град плаћао за њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

05.05.2022 11:39

Петровицу немој се пуно сикирати ако топлана оде у стецај.народ је гласао да побједе комитетлије и нека им тако буде док не додју памети.

Name

Сале

05.05.2022 11:49

Црвени скривају своје лоповлуке ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАСМИН

05.05.2022 12:29

Живим у федерацији али колико сам могао да упратим да си ти ријетко поштен и искрен политичар који се ријетко експонира у јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р Милан

05.05.2022 13:00

Није лоша она констатација у вези "плата".... Ауууу,, која би гужва настала...!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незадовољни грађанин

05.05.2022 13:17

Да ли ико у овог граду зна када ће на дневни ред доћи депонија? Хоћемо ли и ово љето провести затворени у кући јер су нам дворишта, неупотребљива због смрада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

05.05.2022 13:34

Док не изадје народ на улицу,ништа се неће ријешити... Фашисти раде по свом, народ их интересује само да га униште што више....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

05.05.2022 14:35

Браво Градонацелнице! Звацемо Вас и због крађе и злоупотреба по Зев_овима. Ускоро излазимо на протесте и ми. 20 година, једни исти краду немили е, а етазни власници ништа не могу, јер дотични муљо у општини, ста год мого. Нелегално обављају дужност, уговарају послове, а ништа не ураде, само узму паре. БН, УПУТИЦЕМО ВАМ МОЛБУ И ЗАХТЈЕВ, ДА ИЗАДЈЕТЕ НА ЛИЦЕ МЈЕСТА, ЧИЊЕНИЦЕ ДА СЕ УСТАНОВЕ. МОЛБА, ЗА ГДЈУ УРЕДНИЦУ Радјен Тодориц. Доста је било, некима ни силне кривичне пријаве не значе ништа, а можда су и склоњене! Нећемо одустати, идемо до краја, да се лопови објелодани и муљатори. Сад их нећемо навести, ал пред камерама, хоћемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ана

05.05.2022 15:40

Придружујем се вашем коментару, јер криминал по ЗЕВ-овима је некако у запећку, а ради се о тешком криминалу и злоупотреби новца станара/етажних власника.Да ли је могуће да се на овим просторима немилице краде чак и по стамбеним зградама ? Одговор је ДА, јер надлежни не реагују.

Name

Вера

05.05.2022 16:54

Браво, градонацелнице! Устани први и поведи народ за собом на протест. Овој црвеној мафији се мора конацно стати на реп. Све су опустосили и не стају. Опљацкали силне милионе у водоводу и за то их СНСД наградио новим функцијама. Митриц, Станисицка и Перковиц су покрали милионе у Водоводу, бахате се и ником ниста. Мирослав Миловановиц пљацка Воде Српске, кадрира по Бијељини и уградјује се гдје стигне. Ниста боље није ни у Електро-Бијељини, нови директор Михајловиц измузе све, запосљава нераднике и којекакве вртирепке сто му не излазе из канцеларије а предузеце у дубиози. Хоце сад јос из будзета пара за бању дворови за ујака Владе Лазица Мису Зекица да имају ста дијелити њих 2. Зато народ хитно мора на улицу да овој пљацки стане украј. Стидите се губо црвена, како се Бога не бојите???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електробн

05.05.2022 17:45

Вера немој да се сикерас, ЕлектроБН це Јелена Јеца Сувопољка спасити. Она има искуство са цувањем коза у Сувом Пољу. Зена је десна рука директорова. Помоце јој Снеки Јовиц, она је лијева директорова рука а перица дјокиц це јој дати инструкције. :-Д

Name

Ре

05.05.2022 22:02

Браво љубиса бори се ови кмерови сто наоколо пису да ниста неради то није тацно он неце попустити сдс има само љубису петровица који се бори оно све неспособни једини он це направити буну против криминалаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2022 22:04

А ти лазаревицу гледај како ста да украдес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збуњена

06.05.2022 05:53

Народ давно рекао да образа нема а гу..ци се не боји. Није случајно речено у једнини јер су сматрани за отпад друштва и било их је мало јер су их људи избјегавали. Сад их има небројено и сада су елита у друштву. Само не реците да су изабрани од народа.Кључни су избори али без очигледних превара. Или можда да се почну бојати за позадину и властиту и партијску12

ОДГОВОРИТЕ