Покренута процедура опозива начелника Вишеграда

Већином од 11 гласова Скупштина општине Вишеград је усвојила одлуку да се почне са поступком опозива начелника општине Младена Ђуревића (СНСД). Референдум о опозиву одржаће се 12. јуна ове године.

Република Српска 04.05.2022 | 21:08
Покренута процедура опозива начелника Вишеграда

Стални проблеми и сукоби између начелника општине Вишеград Младена Ђуревића и скупштинске већине коју чини 11 одборника из осам странака
кулминирали су на тематској сједници скупштине општине са само једном важном тачком дневног реда – опозивом са функције првог човјека ове локалне заједнице.

Већином од 11 гласова Скупштина општине Вишеград је доније одлуку да се почне са поступком опозива начелника општине Младена Ђуревића и припремама референдума са питањима „Да ли сте за опозив /смјену/ начелника општунине Вишеград Младена Ђуревића“ а гласање ће се вршити заокруживањем ријечи „За опозив“ или „Против опозива“.

У образложењуу одлуке је истакнуто да је Ђуревић стално у скукобу са скупштинско већином и да 17 мјесеци послсије локалних избора у потпуности није формирана извршна власт јер он није предложио замјеника начелника општине нити начелнике општинских одјељења.

„Поред тога Ђуревић је захваљући својим вратоломијама са надлежним министарством, па и Владом а и уз стална тужакања учинио све да се не
усвоји буџет за прошлу годину а и у овојс е каснило са усвајањем овог документа", рекао је предсјендик Скупштине општине Муамер Софовић.

Он је навео да се начелнику замјера и то што није никад доставио скупштини извршење буџета општине за двије године и што је предузећа од
локалног значаја довео у тешке губитке .

Одборници већине су навели више разлога за опозив као што су неиспуњена обећања реализације инфраструктурних пројеката, затим ненаставак пројеката прретходне СДС власти, непоштовања законских прописа везаних за рад скупштине.

Ђуревић је рекао да разлози за опозив нису истинити и да је он у првом и почетку другог мандата поштовао закон и статут општине а за све
промашаје у раду оптужио скупштинску већину

На сједници је речено да ће одлука о опозиву ступити на снагу осам дана од објављивања у Службеном гласнику општине Вишеград.

(БН)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Хороз

04.05.2022 19:46

Биће у Вишеграду и Дрвару као у Добоју и Приједору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

04.05.2022 19:53

Хвала богу да се једном за сва времена отарасимо најгорег начелника општине Вишеград.Све што је урадио одкако је начелник своди се на следеће:пријетње запосленим,уцјена,постављање нестручног кадра у директорске фотеље и начелничка мјеста,завадио град,а богами себи плату одредио 6000км,а ништа није урадио.Није се бавио радом већ мобингом.Он треба ићи....из нашег града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

05.05.2022 05:26

Тај напухани и препотентни дебељко је највећа послератна несрећа у нашем граду. Један од тројице највећих лажова (зааједно са Перишићем и Андрићем) у послератном животу у касаби. Престављају се као невинашца а многе најружније ствари су урадили: пријетње неистомишљеницима, застрашивања запослених, пљачка буџета општине и централе и сл.

Name

Гарца

04.05.2022 19:59

После опозива право у затвор па нек тамо сапун дохваца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуца

05.05.2022 18:23

А њега тобозе срамота када тврди да неко лазе. Е то су прави лазови дупелисци и сто је Његос једном написао у писму пот.р..е

Name

Вишеграђанин

04.05.2022 20:17

Због свих опструкција, непотизма, фамилијарног запошљавања заслужио је да га народ опозове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

04.05.2022 20:20

Једва чекам да се отарасимо ове битанге,која нема ниједну људску особину,и да му се уђе у папире,да се једно сазна шта је битанга ђуревић радио само за свој џеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледамо

04.05.2022 20:41

Кад це смјена људи са купљеним дипломама. Гдје се Вискивиц сакрио, Наталија Тривиц, Сераниц. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

04.05.2022 21:09

Теско да цете ви тог дилбера'избацити из фотеље и скинути са опстинских јасала...неда то српски народ,НАРОД ЦЕ ЊЕГА ОСТАВИТИ ТУ,ЈЕР СРБИ ВОЛЕ ТЕ ТАКВЕ,ДА ИХ УЦИЈЕЊУЈУ,МОБИНГУЈУ,ПРИЈЕТЕ,ДРЗЕ У ТЕНЗИЈАМА,,,ИСТО ЈЕ ПОКУСАНО И У ПД,па ниста,прузана подрска нацелнику-срамотану,а доведен исти и гори из Додигових,,,НАРОД СРПСКИ ВОЛИ'ДА МУ ДЈЕЦУ РАСТЈЕРАЈУ,ДРЗАВУ УНИСТЕ ДЕЗЕРТЕРИ И РВАТИ,НАРОД ВОЛИ ПЈЕСМУ ПОД САТОРОМ УЗ ПИЛИ САЛАМУ И ТОЉАГУ"НЕКТАРА,А ВОЛИ И ДА СЕ ХВАЛИ СА СРБИМА КОЈИ СУ СЕ СНАСЛИ'У ЗИВОТУ,МАКАР ЈОС СТО'ГОД ИЗ СМЕЦА ЈЕЛИ,ДОДИГ ИМ ЈЕ БОГ"?

Name

Конацно

04.05.2022 20:58

Добро сте се сјетили висеградјани...До кад сте мислили цутати , а све , па и пацови побјегли из града? Ста це бити са оном будалом из Новог Горазда? И она би требала бити опозвана .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарца

04.05.2022 21:01

Младен и дарко андриц два највеца зла сто је имо висеград. Браца сабановици за њих су господа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паки

04.05.2022 21:19

Нема напретка Висеграду дуги низ година послије опозива јер Црвена секта је све затрла и урусила. Имамо "интелектуалце" типа рецепционера и ненародног посланика Пера П. онда знаменитог Перисица са јаком дипломом рзавском и врсну докторицу Снезу, нацелника са енормном платом који је успоставио диктатуру. Само се цека јос један круг партијског запосљавања пред изборе у октобру на ХЕ то је све сто знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ууууууууу

04.05.2022 22:58

Младене ти и твоја свита како це те сутра ако изгубите погледати људима у оци којим сте претили и малтретирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеграђани

05.05.2022 02:54

Ја мислим да је какше било јуче младену на скупштини,него ацу ђукановић и милици станчић.Морала је општина доћи на најниже грабе кад је милица,ацо,ана и горан били налелници оделења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

05.05.2022 03:53

Данашња власт СНД-а у Републици Српској највећу логистичку подршку има у систему постојећег образовања, а прије свега високог. Захваљујући прије свега непримјерном броју приватних факултета, а богамо и јавним факултетима данас факултет завршава свако ко се упише. Они који поштеним учењем и интелигенцијом завршавају факултете су мањина и постали су предмет исмијавања. Факултетску диплому стичу практично неписмени људи чије ниви интелигенције на веома ниском ниво. Међу таквим људима мјера вриједности је постала: похлепа, незаконитост, непоштење, превара, а можда је највећи проблем што незнају да незнају и што власт схватају као право да рада мимо закон и прилику за брзо стицање материјалне користи. У садашњој власт велика већина су такви, а обзиром колико се их намножило тешко је остварити промјене на изборима. Већина гласача је под контролом таквих људи тако да ће веома тешко доћи до промјена, уколико се не створи озбиљна јединствена опозициона структура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

05.05.2022 04:48

Људи,је ли истина да је и онај прелетач,папак драго јовановић завршио рзавски факултет у 60етој години,и да је добио од ђуревића неко шефовско мјесто.А школованих има и образованих са државним факултетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вгд

05.05.2022 04:58

Сви требамо гласати за опозив овог идиота,без обзира којој странци припадамо или не припадамо.Он нам је уништио град заједно са перишићем,андрићем,оном печат др снежаном.Сву своју родбину су запислили,а нсша дјеца се потуцају по бијелом свијету.Има ли неко тачан податак колико је младих отишло из овог града како су ови олоши дошли на власт.Ја знам да је доста отишло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:ре ...

05.05.2022 06:07

Факултет тамо заврси преко ноци ко је стигао,зато и јесте тако како и јесте...

Name

Истина

05.05.2022 05:04

Поштовани грађани Вишеграда да ли постоји још неко ко ће дати глас Ђуревићу и његовим одборницима : Андрићу, Перишићу, Ђуровићки, Кнежевићу. Драги суграђани ово су људи који су за мандат од четири године дошли до енормног богаства које се сада већ мјери стотинама хиљада марака, притом запослили супруге, браћу, сестре, рођаке и кумове у предузећа која се финасирају из јавног буџета, а сами они без икакве стручне спреме и потребног радног искуства за та радна мјеста са кривотвореним потврдама о радном искуству постали генерелни директор и извршни директор у највећем и најбољем Предузећу у Републици Српској Хидроелектрани Вишеград. Грађани Вишеграда ово стање у Вишеграду је добро само онима који су све своје чланове породице запослили преко СНСД-а у државна предузећа, гдје су људе који су добили отпремнине у електродистрибуцији одмах запослили на Хидроелектрану. Ако Вам је ово стање добро поново гласајте за Ђуревића, а ако није у што већем броју изађите на референдум и реците ''НЕ'' досадашњем начелнику који је по процјени велике већине грађана најгори начелник од постојања општине Вишеград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВГ 22

05.05.2022 06:44

Тако су на ХЕ примили Рацковица са који је у ЕДБ Пале узео отпремнину јер је острашћени Додиковац и кум нацелника. Ту их је свесрдно подрзао Перо Ђокин тзв. народни посланик тако да нико не треба бити наиван и вјеровати да се Секта поцијепала. Цак паркира ауто гдје се не смије на пјесацкој стази поред обданиста али полиција не реагује.

Name

Миланка М. ??

05.05.2022 05:44

Висеград је могао за све ове године да буде један прелијеп градиц, ако ниста друго...Те некакве паре за разна улагања долазе пролазе а град као град исти,осјеца се биједа сиротиња итд... Јос увијек оне рупе се налазе по Висегрсдским тротарима,као да су под УНЕСЦО заститом... Базена нема,могли су до сад направити 20 базена... И тако це то бити и даље смјене це се врсити,борба за фотеље и за повецања свог лицног буђета и ниста висе,туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре уууууу

05.05.2022 06:06

Нема младен ђуревић образа ни карактера.А што се тиче проласка кроз град,па он ни сад не иде по граду.Завуче се тамо неђе у андрићграду са својим пајташима перишићом и андрићом и диве се један другом.Образ ђон светројици,заједно са др печат и њиховим оданим поданицима из општине и електране.Рзавски факултет је њихов домет,такве са том дипломом постављају за шефове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.05.2022 07:11

Е дуго вам је требало.

Name

Вишеград

05.05.2022 09:03

Види мафијаша и фаце му.Ма мрш са позиције начелника општине,нико гори од тебе ђуревићу неможе доћи.Изађи као независни кандидат,нећеш добити ни 20 гласова.ОДЛАЗИ,ОДЛАЗИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2022 10:51

Ето имате сад референдум па немојте се извлачити не могу данас имам посла. Изађите и ријешите се секте да пробају други да поправе стање тог лијепог али девастираног градића. Сви на референдум и искористите могућност коју имате.

Name

Млађко

05.05.2022 11:58

Само чекам да га видим испред хотела послије 12. јуна! Да видимо да ли ће као некада имати образа и храбрости да петка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

05.05.2022 13:06

Свима у Вгд би било најбоље да њега,андрића,перишића,др печат.кнежевића,,и овим његовим неспособним савјетницим и начелницима,да их никад више не видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристиц

05.05.2022 13:37

Дјуревица плата 6000км + приватна фирма + пивница... , брат запослен на ХЕ и у Управном одбору Националног парка Дрина, снаја у Опстини, снајина мајка пребацена из завода у дом здравља и цлан управног одбора обданиста, сестра запослена у обданисту, зет сумарство, возац комплетна породица запослена, кумови отпремнина у дистрибуцији запослен на ХЕ цлан управног одбора бање, власник зиплине, наставник + курсеви... Перисиц директорска плата на ХЕ + пивница (у коју се гура новац са ХЕ), супруга (која је крварила за овај град играјуци одбојку) измисљено место руководиоца у заводу, свалерка сефовска позиција у пореској... Андриц директорска плата на ХЕ, цлан управног одбора Бистрица, паркинг, супруга руководиоц у заводу инаце радила укупно 2 дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

05.05.2022 17:18

Моји Висеградјани, ИЗАДЈИМО СВИ 12.6.2022 ГОД. НА ГЛАСАЊЕ ЗА ОПОЗИВ ОВОГ ГАДА,И ГЛАСАЈМО ЗААААААААА...ОПОЗИВВВВ.... То нам је јединствена прилика.... Дајте висе да не гледамо силу,похлепу,ових јадника-дјуревиц(надобудни дебељко)перисиц(не писмени,јадни изврсилац),она жута сподоба "као"бива др дјуревиц.и јадни грлати "поштар"андриц..осим сто дречи друго ниста не зна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Списак је јос веци

05.05.2022 18:34

Ко је боље упознат са запосљавањима из редова СНСД- нека дода тј цијелу листу запосљавања која је искљуциво СНСД-овска