Лажни пасоши и за шкаљарце и кавчане у Хрватској

Припадници два најозлоглашенија клана у региону, шкаљарског и кавачког неретко су хапшени са фалсификованим документима, а најчешће су то биле хрватске личне исправе. Интересантно је да су они лажне пасоше често куповали од истог фалсификатора!

Регион 01.05.2022 | 21:30
Лажни пасоши и за шкаљарце и кавчане у Хрватској

Пажњу јавности привукло је хапшење Филипа Кораћа, човека који је био познат као десна рука Луке Бојовића, а он се предао полицији после заједничке акције хрватских и српских полицајаца.

Дугачак је списак безбедносно интересантних особа које су дошле у посед лажне исправе суседне државе, а читав процес набавке докумената ишао је преко Нусрета Сеферовића, који је до тада био познат као председник Уније Рома.

- Припадници овог злочиначког удружења су противзаконито прикупљали и обрађивали личне податке хрватских држављана с пребивалиштима на територији Србије који до тада нису тражили нити вадили хрватска документа те их, по претходним договорима, уступали другим особама - наводи портал и додаје да су на списку корисника ових услуга били људи из српског и црногорског подземља који су фалсификована документа плаћали између 7.500 и 15.000 евра.

Неки од припадника земунског клана имали су лажна документа, али свакако најинтересантније личности долазе из једног од два супротстављена и озлоглашена клана из Црне Горе.

- Припадницима зараћених которских кланова очигледно није био проблем да фалсификована документа набављају од исте групе. Истрага која је вођена у Хрватској показала је да су и шкаљарци и кавчани имали истог "добављача" лажних пасоша - каже извор.

Само један од многих који је имао лажна документа је Игор Дедовић, који је ликвидиран у јануару 2020. у Атини. Дедовић је важио за једног од вођа шкаљарског клана, налазио се у бекству, а убијен је заједно са Стеваном Стаматовићем пред супругама и децом.

После акције Кртица, хрватски 24.хр означио је и Јована Вукотића, наводног вођу шкаљарског клана као једног од купаца лажних пасоша. Интересантно је да је Вукотић у Србији одлужио затворску казну због фалсификованог македонског пасоша са којим је ухапшен у Турској. Он се и данас налази у бекству.

Припадник барске групе која важи за блиске Вукотићу и шкаљарском клану, Драган Печурица поседовао је фалсификовану путну исправу.

Са друге стране, високо позиционирани припадник кавачког клана, Дамир Мељовић, ухапшен је у Паризу са 69 килограма кокаина, такође је поседовао лажни пасош, наводно набављен од исте групе. На истом списку нашао се и Подгоричанин Милан Вујотић, наводно близак кавчанима.

Још један црногорски држављанин Крсто Вујић Терминатор из Херцег Новог преживео је неколико атентата, а он је у 2020 је признао да је организовао и наручио убиство Шћепана Рогановића.

(Курир.рс Фото: Инстаграм, сцреенсхот, Александар Јовановић Циле, Профимедиа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Озна

01.05.2022 20:18

Ниста цудно За хрватске путовнице оне нису фалсификоване вец су оргинали који се пустају нормално преко границе Хрватске.Када је био рат у БиХ На десетине хиљада дрзављања БиХ добили су пасосе без икаквих проблема Али су морали платит 1500 ДМ и

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

02.05.2022 12:02

Цидо да нису добили и дипломатски имунитет. ндх је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

02.05.2022 17:42

Хрватска,демокрација.Мафијаска дрзава ста друго реци.Дају својим пајтосима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

02.05.2022 17:43

Вучић крив сад це ови из Хрватске објавити а опозиција у Србији на сва звона исто реци,ахахаха

ОДГОВОРИТЕ