Рат ријечима: “Удбашенко” и “каријес Пантовчанка”

Никада већи рат ријечима између Пантовчака и Маркова трга у Хрватској. Један другог зову "удбашенко" или "каријес Пантовчанка".

Регион 29.04.2022 | 15:19
Рат ријечима: “Удбашенко” и “каријес Пантовчанка”

Сукоб предсједника Хрватске Зорана Милановића са премијером Андрејом Пленковића никада није био на већем нивоу. Појављују се на истим догађајима, посљедњи пут на годишњици оснивања 4. Јединице Збора народне гарде.

“Ја сам тамо ишао не ради њега, него ради бранитеља. Ради поштовања према бригади која је омогућила хрватску слободу и државу”, каже Пленковић. 

Зашто говори о Милановићу да је “каријес са Пантовчака”, Пленковић одговара:

“У политичком смислу, послушајте шта је раније говорио, па ви оцијените. Ми ћемо отићи у недјељу у Окучане. Идемо ради мајки и родитеља, супруга, дјеце. Да ли ће он бити тамо или не?”

Неслагање показује и агресија Русије на Украјину гдје се премијер и предсједник сусједне државе уопште не слажу.

“Имате руску инвазију на Украјину која траје више од 60 дана. Направите ресеарцх. Да је он писао мени, ви би ме питали 25 пута. Ја идем на Европско вијеће да имамо конхерентан став, напишем писмо, нема одговора 60 дана. О чему ћемо разговарати?”, додаје Пленковић.

На питање новинара да одговори живцира ли га Милановић, Пленковић каже:

“Питајте њега, питајте хрватску јавност. Као медиј успоредите политички живот, онда ће те видјети до кога је промјена”, закључује премијер Хрватске.

Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Легитимини представник

29.04.2022 15:12

Исти сте ви. Туђманова идеологија. Хоћете легитимност у туђој држави а у својој не дате ништа. Шеткате се по туђој држави и славите своје бригаде које су убијале по Босни а кажете да нисте учествовали у агресији на другу државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

29.04.2022 17:01

Исправно И коректно.

Name

Мргуд

29.04.2022 21:01

Ово је доказ да ретарди владају дрзавом зато они стите мафијаса Дидика зато сто су иста багра.

Name

Милојко

29.04.2022 17:12

Овакве Лудјаке...закај суседи хрвати трпе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

29.04.2022 19:44

Гризете један другог, али Тхомпсонову пјесму "моја херцеговина" пјевате у дуету. Још вам Миле фали да запјевате "неможе нам нико ништа"

ОДГОВОРИТЕ