Rat riječima: “Udbašenko” i “karijes Pantovčanka”

Nikada veći rat riječima između Pantovčaka i Markova trga u Hrvatskoj. Jedan drugog zovu "udbašenko" ili "karijes Pantovčanka".

Region 29.04.2022 | 15:19
Rat riječima: “Udbašenko” i “karijes Pantovčanka”

Sukob predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića sa premijerom Andrejom Plenkovića nikada nije bio na većem nivou. Pojavljuju se na istim događajima, posljednji put na godišnjici osnivanja 4. Jedinice Zbora narodne garde.

“Ja sam tamo išao ne radi njega, nego radi branitelja. Radi poštovanja prema brigadi koja je omogućila hrvatsku slobodu i državu”, kaže Plenković. 

Zašto govori o Milanoviću da je “karijes sa Pantovčaka”, Plenković odgovara:

“U političkom smislu, poslušajte šta je ranije govorio, pa vi ocijenite. Mi ćemo otići u nedjelju u Okučane. Idemo radi majki i roditelja, supruga, djece. Da li će on biti tamo ili ne?”

Neslaganje pokazuje i agresija Rusije na Ukrajinu gdje se premijer i predsjednik susjedne države uopšte ne slažu.

“Imate rusku invaziju na Ukrajinu koja traje više od 60 dana. Napravite research. Da je on pisao meni, vi bi me pitali 25 puta. Ja idem na Evropsko vijeće da imamo konherentan stav, napišem pismo, nema odgovora 60 dana. O čemu ćemo razgovarati?”, dodaje Plenković.

Na pitanje novinara da odgovori živcira li ga Milanović, Plenković kaže:

“Pitajte njega, pitajte hrvatsku javnost. Kao medij usporedite politički život, onda će te vidjeti do koga je promjena”, zaključuje premijer Hrvatske.

N1

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Legitimini predstavnik

29.04.2022 15:12

Isti ste vi. Tuđmanova ideologija. Hoćete legitimnost u tuđoj državi a u svojoj ne date ništa. Šetkate se po tuđoj državi i slavite svoje brigade koje su ubijale po Bosni a kažete da niste učestvovali u agresiji na drugu državu.

ODGOVORITE
Name

Boro

29.04.2022 17:01

Ispravno I korektno.

Name

Mrgud

29.04.2022 21:01

Ovo je dokaz da retardi vladaju drzavom zato oni stite mafijasa Didika zato sto su ista bagra.

Name

Milojko

29.04.2022 17:12

Ovakve Ludjake...zakaj susedi hrvati trpe?

ODGOVORITE
Name

tragac

29.04.2022 19:44

Grizete jedan drugog, ali Thompsonovu pjesmu "moja hercegovina" pjevate u duetu. Još vam Mile fali da zapjevate "nemože nam niko ništa"

ODGOVORITE