Гутереш данас са Путином и Лавровом у Москви

Генерални секретар УН Антонио Гутереш разговараће данас у Москви са руским предсједником Владимиром Путином и министром спољних послова Сергејом Лавровом, поводом руске специјалне војне операције која је у току у Украјини.

Свијет 26.04.2022 | 09:18
Гутереш данас са Путином и Лавровом у Москви

Ситуација у Украјини вјероватно ће бити главна тема дискусија у Москви, гдје ће Гутереш допутовати из Турске, након јучерашњег састанка са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Замјеник руског министра спољних послова Андреј Руденко изјавио је раније данас да Москва очекује да се са Гутерешом разговара о ситуацији у Мариупољу и подручју челичане "Азовстаљ".

Портпарол УН Фархан Хак потврдио је јуче да се од Гутереша очекује да покрене питање ситуације у Мариупољу током посјете Москви и Кијеву, подсјећа Спутњик.

Руско Министарство одбране саопштило је да прекида сукобе код "Азовстаља" како би се омогућио излазак цивила, уколико их има, из зоне сукоба.

Гутереш ће након састанка са Путином и Лавровом отпутовати у Кијев, гдје ће се састати са предсједником Украјине Володимиром Зеленским и украјинским министром спољних послова Дмитром Кулебом.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ноле

26.04.2022 08:07

Е тако се то ради,одес,разговарас,саслусас и једне и друге.А не ко Бајден,Урсула и остала багра,састају се измедју себе само да би појацавали нови пакет санкција,наорузање Украјине,итд.Багра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

26.04.2022 14:38

Па исао је Мацрон, Сцхолз, сједили су за оним дугацким столом, овај тразио гаранције, они дали, ови напали. Водили су преговоре.

Name

Ре

26.04.2022 08:11

Зашто идеш таквима на ноге , такави се изолују у свему у савременом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уб

26.04.2022 08:14

ЗЕЛЕНСКИ је највећа препрека ПРЕГОВОРИМА између две стране.За страдање Украинског народа искључиви кривац је проклети Зеленски,па он није ни УКРАИНАЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.04.2022 08:49

Исправна одлука,Треба причат са Главом а не са Репом….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

26.04.2022 09:27

Запад покусава да спаси своје официре који су у Мариупољу..Русија зна да су они у Мариупољу и зато не смије да их убија..И све це их морати пустити..Узгред ,Руси су за три дана ослободили цак 2 села у Украјини и сљивик Саве Ципуљица....Јасно је да у Украјини ратује НАТО али ваљда је то Путин из КГБ морао унапријед да зна...Али Музафер се купао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоце ли опет

26.04.2022 11:17

Сједити на 10 метара размака за оним столом?

ОДГОВОРИТЕ